Farklı hızdaki RAM'ler Dual Channel olarak çalışır mı?

Burakk034

Kilopat
Bilgisayarıma yeni RAM almak istiyorum ve Dual Channel uyar mı uymaz mı onu sormak istiyorum. benim RAM'ım: Crucial 4GB Ballistix Sport LT DDR4 2666Mhz CL16 1.2V PC

RAM Linki: Crucial 4GB Ballistix Sport LT DDR4 2666Mhz CL16 1.2V PC Ram - Vatan Bilgisayar

Almak istediğim RAM linki: Crucial Ballistix Sport 4GB 2400MHz DDR4 Ram BLS4G4D240FSE Fiyatı

Su anda bende olan RAM 2666 MHz olmasına rağmen 2400 MHz çalışıyor. Almak istediğim RAM da 2400 MHz. Bu 2 RAM uyar mı ve Dual Channel olur mu? Teşekkürler.
Anakart: B360M Gaming Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarıma yeni RAM almak istiyorum ve Dual Channel uyar mı uymaz mı onu sormak istiyorum. benim RAM'ım: Crucial 4GB Ballistix Sport LT DDR4 2666Mhz CL16 1.2V PC

RAM Linki: Crucial 4GB Ballistix Sport LT DDR4 2666Mhz CL16 1.2V PC Ram - Vatan Bilgisayar

Almak istediğim RAM linki: Crucial Ballistix Sport 4GB 2400MHz DDR4 Ram BLS4G4D240FSE Fiyatı

Su anda bende olan RAM 2666 MHz olmasına rağmen 2400 MHz çalışıyor. Almak istediğim RAM da 2400 MHz. Bu 2 RAM uyar mı ve Dual Channel olur mu? Teşekkürler.
Anakart: B360M Gaming Plus

2400 mhZ de Dual Channel olarak sıkıntısız kullanabilirsiniz. İyi forumlar.

Dual olarak çalışmaz diye biliyorum. Dual olarak çalışması için tüm değerlerinizin aynı olması gerekiyor. Örnek olarak elinizdeki gibi 4 GB 2666 MHz CL16 özelliklerde bir RAM daha almanız gerekiyor. Bir değeri farklı olursa 8 GB veya MHz değeri farklı olursa Dual olarak çalışmıyor diye biliyorum.

Dual olarak çalışmaz diye biliyorum. Dual olarak çalışması için tüm değerlerinizin aynı olması gerekiyor. Örnek olarak elinizdeki gibi 4 GB 2666 MHz CL16 özelliklerde bir RAM daha almanız gerekiyor. Bir değeri farklı olursa 8 GB veya MHz değeri farklı olursa Dual olarak çalışmıyor diye biliyorum.
ramım 2666 mhz şunaki ama 2400 mhz çalışıyor xmp kapalı diye heralde 2400 mhz alsam olmazmı dual channel

Yanlışınızı düzelteyim. mhZ değerleri farklı olsada Dual Channel kullanabilirsiniz. Hangisi daha düşükse RAM parçalarının, sistem mhZ değeri yüksek olan RAM parçasının değerini düşürür ve Dual Channel olarak çalışır sistem.

ramım 2666 mhz şunaki ama 2400 mhz çalışıyor xmp kapalı diye heralde 2400 mhz alsam olmazmı dual channel

Ram hızı, CL değeri, Ram markası dual channel çalışması için engel değildir. Fakat RAM belleğinin aynı olması gerekiyor. Yani 4 GB 2400 mhZ bellek alırsanız bir sorun çıkmayacaktır.

Buraya tıklayarak ilgili videoyu izleyebilir, daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İyi forumlar.

peki dual channel çok önemlimi bi sorun çıkartırmı olmasa ?

Dual çalışmazsa sistem hata verecektir. Önemli olan iki RAM in uyumlu çalışması. Yoksa BIOS ekranında kalırsınız. Tek RAM ile farkını soruyorsanız stres altındayken daha rahat çalışıyor bildiğim kadarı ile.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı