Farklı Marka RAM'ler Dual Channel çalışır mı?

kaanfb69

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar sistemim Ryzen 1600x anakartım Gigabyte Ab 350 Gaming 3. 4 RAM slotu var.
Şu an sadece GSKILL 8GB CL 15 3000 MHz RAM takılı. Ek RAM takmak istiyorum. Biraz uygun olması lazım bütçem kısıtlı o yüzden. Corsair 3000 MHz CL 15 RAM takmak istiyorum fakat Dual Channel çalışır mı? Çalışırsa hemen alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
B450 anakartın olsaydı tamam derdim de 350 serisini bilmiyorum hocam. MSİ B450 Pro M2 anakartımda biri 2400MHZ diğer 3000MHZ farklı modellerde RAM vardı ikisini dual olarak 2933MHZ'de çalıştırıyordum.

Bende B450M var, 1 tane 2400 MHZ olan RAM takılı, bunu OC ile mi 2933 MHZ yaptınız?
8GB HP 2400MHZ ile 8GB G.skill 3000MHZ'yi aynı anda taktım ve 2933MHZ'de çalıştırdım. 3200MHZ'de denedim fakat açılmadı :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bana ait.
Dikkat etmeniz tek nokta bellekleri takarken sıralamasıdır. İşlemciye yakın olana düşük hızlı RAM'ı takın.

Son düzenleme:
8GB HP 2400MHZ ile 8GB G.skill 3000MHZ'yi aynı anda taktım ve 2933MHZ'de çalıştırdım. 3200MHZ'de denedim fakat açılmadı :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bana ait.
Dikkat etmeniz tek nokta bellekleri takarken sıralamasıdır. İşlemciye yakın olana düşük hızlı RAM'ı takın.

Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı