Farklı marka RAM'ler kullanırsak ne olur?

Arkadaşlar, bende 8 GB Corsair 2400 MHz RAM var, 12 yapmak istiyorum. 4 GB daha takacağım. Afox 4 GB 2400 MHz RAM var diğerlerine göre daha ucuz alıp taksam ne olur?(Corsair'in 4 GB RAM'i çok pahalı)
Bende 8GB RAM vardı, yanına rastgele 4GB RAM aldım. Sorun da olmadı. Şimdiye kadar kaç defa yaptım bir sorun yaşamadım bu olayda. Biraz şehir efsanesi gibi geliyor bana.

Biraz şehir efsanesi gibi geliyor bana.
Şehir efsanesi değil. Recep Baltaş açıklamıştı şurada.
Ben de kullanılabilir diyenleri anlamıyorum. Arkadaşın yaşadığı sorun tam olarak bu. İki, farklı RAM kullanıyor ve sistemi ikisini aynı anda çalıştıramadığından 8 GB RAM'i kullanamıyor. Halen daha kulpu başka bir yerde arıyorsunuz. Yahu sizde çalışması başkasında da çalışacağı anlamına gelmiyor.

Denemeden bilemezsin sorun cikmayadabilir alabiliyorsan aynisindan al farkli marka alacaksan CL, voltaj, frekans degerleri ayni olsun.

Şehir efsanesi değil. Recep Baltaş açıklamıştı şurada.

Dostum sıkıntı çıkarma ihtimali yok demiyoruz illa ki var aynı marka olsa bile oluyor ama %90 sıkıntı çıkarmıyor. Tanıdığım birçok kişi yaptı hiçbirinde sorun çıkmadı.
@Revivmeooi Ben de böyle yapıp da sorun yaşayan çok kişi biliyorum.
Crucial'ın laptoplar için RAM önerdiği bir bölümü var. Oradan alanlar sıkıntı yaşamıyor mesela.

Crucial'ın laptoplar için RAM önerdiği bir bölümü var. Oradan alanlar sıkıntı yaşamıyor mesela.
O bölüm saçmalık. Crucial kendi ürettiği bellekleri öneriyor. Oradaki belleklerin hepsi Micron çipli. Ben Hynix çipli belleğime Micron çipli bellek taksam çalışma ihtimali çok düşük olur.

%90 sıkıntı çıkarmıyor.
Bu rakamları neye göre belirliyorsunuz?

O bölüm saçmalık. Crucial kendi ürettiği bellekleri öneriyor. Oradaki belleklerin hepsi Micron çipli. Ben Hynix çipli belleğime Micron çipli bellek taksam çalışma ihtimali çok düşük olur.

Bu rakamları neye göre belirliyorsunuz?
Kendim gördüğümden konuşuyorum. Crucial'ın önerdiği 4 GB bellek SK Hynix bellek ile beraber çalışıyor mesela. Farklı RAM alma sıkıntı yaşarsın olayının abartıldığını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı