Farklı marka RAM'ler uyumlu çalışır mı?

Nokro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. G.Skill Trident Z 8 GB 3200 MHz CL16 1.35v RAM'im var tek adet. Ancak stoklarda Single satılmıyor ben de 2x8 kitini almak istemiyorum. Aynı özellikte farklı model RAM alsam sıkıntı yaratır mı? Şunun gibi;

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek önermem ancak o RAM'den bulamazsanız aynı CL ve MHz değerine sahip eş değer RAM'de işinizi görebilir ancak bellek uyumsuzluğu gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Büyük olasılıkla çalışır ama nadiren çalışmayabiliyor. Ya denemeniz lazım ya da aynı RAM'leri kullanıpta sorun yaşamayan birini bulmanız lazım. Bazen kit olmayan aynı RAM'ler bile çalışmayabiliyor.

CL değerleri (ve MHz) aynı tutulur ise çalışabilir, ama çiplerinin aynı olduğundan da emin olmak lazım. Çip uyumsuzluğu kaynaklı mavi ekran hatası alabiliyorsunuz diye biliyorum.

Çalışabilir de çalışmayabilir de, bunun garantisini kimse veremez. Genellikle farklı iki RAM için sistem ortak bir çalışma frekansı ve gecikme değeri ayarlayarak problem çıkarmadan çalıştırabiliyor ancak aynı model ve marka da bile sıkıntı çıktığı oluyor, bu forumda çok tanık olduk böyle konulara.

Ben de daha önce kullandım, hiç sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı