Çözüldü Farklı MHz RAM'lar uyumlu olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dellendimbak1

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, elimde Kingston HyperX Beast 8 GB(2x4) DDR3 2133MHz bellek var. Başka bir tane de frekansı bundan düşük bellek var. Anakartım " MSI 990FXA Gaming elimdeki bellekler anakartta takılı. 2 tane boş bellek slotu var. Bu düşük MHz'li DDR3 belleği kullanabilir miyim? (Elimdeki diğer bellek modeli: Adata 4 GB 2RX8-10600U-999)

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-24_065707.png
    resim_2020-12-24_065707.png
    4,9 KB · Görüntüleme: 58
Çözüm
Kullanırsın ancak CL uyuşmazlığı, çip farklılığı yüzünden sistemin stabil çalışmayabilir veya hiç çalışmayabilir. RAM yükseltmesi yapmak istiyorsan Kingston belleklerden (aynı seri numaralı, CPU-Z üzerinden bakabilirsin) almanı tavsiye ederim. Riske girmeye değmez bence.

Ayrıca bakınız: Farklı marka RAM'ler sıkıntı çıkartır mı?
Kullanırsın ancak CL uyuşmazlığı, çip farklılığı yüzünden sistemin stabil çalışmayabilir veya hiç çalışmayabilir. RAM yükseltmesi yapmak istiyorsan Kingston belleklerden (aynı seri numaralı, CPU-Z üzerinden bakabilirsin) almanı tavsiye ederim. Riske girmeye değmez bence.

Ayrıca bakınız: Farklı marka RAM'ler sıkıntı çıkartır mı?

Çözüm
Daha önce başıma gelmişti. 2x1GB RAM kullanıyordum, Frekanslarının farklı olduğunu bile bile gidip kullandım. Bir gün PC kapandı. Meğerse RAM kaynaklıymış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı