Farklı modem hızı etkiler mi?

akinsaglam

Hectopat
4 yıldır Vodafone Net internetini kullanmaktayım (memnuniyet 0). Onların verdiği modemi kullanıyordum, bugün TTNET'in modemini taktım. Ethernet kablosuyla bağlayınca bile pingim 90. modemden kaynaklanıyor olabilir mi? İnternet hızım 10 Mbps, upload 0.80 Mbps (tarifem 16 Mbit).

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyla bağlanıyorsanız zaten İSS'nizin evinize getirdiği gerçek değerleri görüyorsunuz. Modemi değiştirerek hız veya ping farkı beklemeyin, boşa masraf etmeyin.

Kabloyla bağlanıyorsanız zaten ISS'nizin evinize getirdiği gerçek değerleri görüyorsunuz. Modemi değiştirerek hız farklı beklemeyin, boşa masraf etmeyin.

Bir abimin kullanmadığı eski bir TTNET modem vardı onu bağladım zaten hız düşer mi diye soruyorum hocam bir de müşteri hizmetleriyle yeni modemi ayarladım eski modemimi taksam yine ayar yapmam gerekir mi?

Cihaz ömrünü yitirmemişse boşuna nakit harcarsınız. Daha çok altyapı kullanıcı sayısı sunucuya uzaklık gibi konular ping üzerinde etkili olur.

Hattı kontrol ettiniz mi? Kabloda, jaklarda kırılma bükülme var mı? Önce kablolar ve bağlantılar, sonra cihaz şeklinde ilerlerseniz daha iyi olur.
kablolarda sıkıntı göremiyormu ama sadece oyunda girdiğim zaman ping 90 a çıkıyor normalde pingim 35 ethernette hiz arada düşüp çıkıyor ama farklı modemden olabilirmi sorun

Bir abimin kullanmadığı eski bir TTNET modem vardı onu bağladım zaten hız düşer mi diye soruyorum hocam bir de müşteri hizmetleriyle yeni modemi ayarladım eski modemimi taksam yine ayar yapmam gerekir mi?
Bunun cevabını zaten verdim, fark beklemeyin. Yani bağlanma methodunuz iki farklı modemde de ethernet ise düşme veya çıkma olmaz. Eski modem ayarlarını koruyordur. Tekrar ayar yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı