Farklı ntoskrnl.exe+3F5780 mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

H3ATHROW

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 2 adet Corsair CMK16GX4M2B3000C15 RAM'larim vardı. Bunlara ek 2 adet Corsair CMK16GX4M2D3000C16 RAM ekledim ve eklememden beri sürekli ntoskrnl.exe+3F5780 bu arkadaşın içinde olduğu mavi ekranlar vermeye başladı. RAM'lerin yerlerini değiştirdim CMOS sıfırladım fakat bir süre sonra da en son gerçekleşen mavi ekranı verdi. Anakartım MSI Z270 GAMING PRO Carbon.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol eder misin? Güncel değil ise güncellemelisin.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Windows 10 güncelleştirmesi var mı diye kontrol et. Varsa yap.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları bir süreliğine boşta kalsın.

Corsair ile ilgili yazılımı kaldırın.

BattlEye yüzüne 1 kere mavi ekran almışsın. BattlEye kaldır.

CPU-Z yazılımı ile SPD kısmından slot# bölümlerini paylaş. Ek olarak farklı model bir RAM kullanmak mavi ekrana sebebiyet verebilir. Galiba siz farklı model RAM kullanıyorsunuz.

VENGEANCE® LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Memory Kit - Black

Tekrar mavi ekran alırsan dump dosyanı paylaşırsın.

İstersen RAM'lere test yapalım. Memtest86 testi oluyor bu.

Merhaba.
"Sfc /scannow"dan bir şey çıkmadı sorunsuz.
Güncellemeler tammış.
Spd verileri.
RAM'ler konusunda ise evet sizin attığınız RAM'ler vardı bende farklı kodlu bir RAM aldım fakat anakarta uyumlu gözüküyordu şimdi iade edip benimkilerle aynı kodlu RAM'lerden alacağım.
Bir de anakartın kendi CPU Boost ve XMP'si açıktı onları da kapattım.

Tamamdır.

Anakartla uyumlu olduğu halde sorun yaratabiliyor. RAM'lerin kendisi arasında uyum olması gerekiyor. Bu da aynı model RAM almaktan geçiyor.

Tekrar mavi ekran alırsan dump dosyanı paylaş.

Yeni aldıklarımı iade edip eski RAM'lerimle aynı kodlu olanlardan aldım şimdilik bir mavi ekran hatası vermedi. XMP ve işlemci Boost açık durumda.

Tamamdır.

Zaten farklı model olunca mavi ekran alma olasılığın daha fazla oluyor.

Şöyle 4-5 gün mavi ekran almazsan bana söylersen sevinirim.

Tamamdır.

Zaten farklı model olunca mavi ekran alma olasılığın daha fazla oluyor.

Şöyle 4-5 gün mavi ekran almazsan bana söylersen sevinirim.
Merhaba tekrardan anakart ve işlemciyi değiştirdim önceden i3 9100 ve H310M ikilisi vardı. Şu an B450 Tomahawk ve 3600X ikilisi var sistemi formatladım ve oyunlarda 15 -20 dakikadan sonra atıyor. Ve şu bluescreen hatalarını alıyorum. OCCT testinde de hatalar mevcut gözüküyor. Sfc yi yaptım sonuç aynı.

OCCT testinden pek anlamam o yüzden OCCT testi için @246941 etiketleyeyim.

Mavi ekrana gelirsek bellek ile ilgili mavi ekran almışsın.

RAM'ler 2. ve 4. slota takılı değil mi? Aynı model RAM kullanıyorsunuz değil mi?

BIOS üzerinden XMP kapatın.

Memtest86 testi yapmadıysan yap.

"DISM" rehberini uygula.

3 minidump dosyasından 2'sinin boyutu olmadığı için dosya açılmıyor. Yani 2 dosya incelenemiyor. Bu yüzden sadece 1 minidump dosyası var.

Ek olarak BIOS sürümün beta bir sürüm. Beta sürüm diye mavi ekran alır mısın dersen " belki derim". BIOS sürümünü gerekirse düşürmeni istiyebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı