Farklı tarihlerde alınan aynı RAM'ler çalışmıyor

Sedat Berk01

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar toplarken bütçem yetmediği için 8 GB G.Skill 3200 MHz Sniper X RAM aldım. İndirimler sayesinde aynı yerden aynı marka model RAM aldım. Fakat ikisini aynı anda takınca XMP açıkken çalışmıyor yani ekrana görüntü gelmiyor Power tuşuna bastığım anda kapanıyor. Fakat eski RAM ile çalıştırıp XMP'yi kapatınca yeniden başlatıp ikinci RAM'i takıyorum daha sonra BIOS ekranına girip XMP'yi açıp tekrar başlatınca RAM'ler Dual olarak ve 3200MHz olarak çalışıyor. Yeniden başlattığımda ise tekrar görüntü gelmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Anakart MSI B450 Tomahawk
  • İşlemci AMD Ryzen 5 2600X

Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin anakartında dört adet RAM slotu varsa, RAMleri X-Y-X-Y şeklinde koy. Yani yan yana olan slotlara, bitişik takma, aralarında bir slot boşluk olsun.

Bunun dışında kendimcen örnek vereyim. Yıllar önce GSkill'in RAMini aldım, şimdi ekleme yapmak istiyorum, modelin tam numarasını yazıp arattığımda, bendeki RAMlerle şimdi satılan RAMlerin aynı olmadığını fark ettim. Görünüşler aynı, özellikler de ancak GSkill'in Avrupa desteğiyle konuştuğumda bana şimdi paylaşacağım cevabı verdiler. Yani modeller aynı da olsa, bir kart daha yeni ve farklı üretim olabiliyormuş.

"Even the same models of memory kit in different production period, there might have IC difference as we will be using different memory chips.

In general we do not recommend mixing two or more memory kits together, even if the same model number, may result in compatibility issue, such as unable to boot or unable to perform at rated speeds. Each of our memory kit is thoroughly tested for compatibility between modules within the memory kit before retail, so we guarantee each memory kit will operate to its rated specs on its own."

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı