Farming Simulator 2019 nasıl oynanır?

Ssansarsalvo

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
1.615
Çözümler
10
Farming Simulator 19'a yeni başladım. Önce buğday ekili olan bir tarla aldım sonra biçerdöver, kesici alıp taktım hasat ettim sonra römorka boşaltıp sattım. Sonra tarlayı sürdüm, yeniden ekim yapabilmek için neyse sonra kireç ektim.

Çünkü gübre %0'dı, tabii bunları YouTube'dan görerek yaptım kireç işe yaramadı sonradan suni gübre kullanmam gerektiğini öğrendim. Gübre dağıtıcı aldım ancak hem gübre dağıtan hem de tohum eken gübre dağıtıcı almıştım ve tohum seçeneklerinde buğday yoktu. Yağ tulumu turpumu ne öyle bir şey vardı ben de ondan alıp gübreledim. Meğersem o yağ tulumu turbunu ekiyormuşsun, sonra o tohumlar biraz çıkınca hasat ediyormuşsun. Daha doğrusu almıyorsun toprağa geri gömüyorsun böylelikle %50 gübrelenmiş oluyor. Tabii ben gübreledim sanıyorum bir baktım tarlanın birazında turp yetişmiş ama ben buğday ekmek istiyordum. Hemen çıkanları hasat ettim geri kalan yeri de sürdüm. Böylelikle tohumlar gitti.

Sonra baktım tarlanın turp yetişen kısmı %50 gübrelenmiş geri kalanı %0 neyse sonra bir de suni gübre yaptım. Küçük bir kısmı %100 geri kalanı %50 gübrelenmiş oldu. Sonunda buğday ekebilirdim. Ekici ile buğdayları ektim. Sonra gezmeye çıktım haritayı öğreneyim diye. Tarlaya döndüğümde buğdaylar pek büyümemiş onun yerine yabani ot çıkmıştı. Ben de bir çim makinesi alayım dedim 300K idi. Ben de haliyle alamadım. Traktöre bağlanan çim makinesinden aldım.

Tüm tarlanın üstünden 2 kere geçince tamam temizlendi tabii bazı yerler %14 falan yabani ot yazıyor ancak gözükmüyordu. Sonra bir baktım tarlanın büyük bir kısmı hasat edilmiş olarak gözüküyor ancak yerde de daha büyümemiş buğdayları görebiliyorum sarı sarı. Şimdi ben yanlışlıkla çim biçeceğim diye tarladaki tüm daha henüz çıkmamış bile olan buğdayları mı kestim? Ne yapmam lazım. Bir de oyun hakkında önerileriniz var mı? Gördüğünüz gibi böyle oyunlara yeniyim.
 
Eğer uğraşmak istemezseniz oyun ayarlarından tarlaya kireç atma mecburiyetini, tabanla sürme gereksinimini, ve tarlanızda yabani otların bitip bitmemesini kapatabiliyorsunuz. Gübreleme isteğinize bağlıdır. İsterseniz yapmayabilirsiniz. Benim tavsiyem bu dediğim ayarları oyunun başında kapatın. Daha sonra para biriktirmeye başladıkça isterseniz açabilirsiniz onları da.

Eğer sabanla sürme gereksinimi ayarı açıksa tarlayı üç hasatta bir sabanla sürmelisiniz. Açık değilse her hasattan sonra pullukla geçin yeter.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı