dinçer mert özer
Hectopat
- Makaleler
- 13
Daha fazla
Merhabalar. Yapabiliyorsam önce ODTÜ gibi seçkin bir okulda okuyup sonra yurt dışında okumayı, yapamıyorsam da direkt yurt dışında okumak için başvuru yapmayı düşünüyorum. Yurt dışı dediğim de Rusya, İsveç veya Almanya. Orada mühendislik eğitimi aldıktan sonra bir çatal var. Ya Fas'a yerleşip orada mühendis olarak çalışırım ya da Türkiyeyd geri dönüp siyasete atılırım. Siyasete atılma sebebim şu: Ne muhalefet ne de iktidar bir işe yarıyor. Ayrıca Cumhuriyet'in riske girmesine karşı gerek muhalefetin gerek de iktidarın Cumhuriyeti korumak için bir adım atacağını düşünmüyorum ve bu da beni hem güvensiz hem de savunmasız hissettiriyor. Bir tarafım "Her şeyden uzaklaş, git Fas'ta sakın ve huzurlu bir hayat yaşa. Bu ülkeden sana ne? Onu bu ülkede kalanlar düşünsün." diyor ama öteki tarafım da "Bu ülkede doğdun ve büyüdün. Bu ülke senin tek vatanın. Gerekirse canın pahasına onu ve kurucusunu korumalısın. Muhalefetin yapmadığını sen yap." diyor. Amacım iktidar olmak falan da değil. -En büyük 4 parti devlet hazinesinden para alıp o parayla projeler yapabilir.- Benim amacım da ilk dört partiye girip herkes için eşit bir Türkiye yaratmak. Aklınızda canlansın diye bir örnek vereyim, on tane evden oluşan bir site yaptırıp evleri çok çok ucuza satarak on tane maddi durumu kötü olan insanın evsizlik sorununu çözmek. Ayrıca muhalefet ne yapmalı diye bir örnek de olurum. Şimdi elinizi vicdanınıza koyup karar verin. Siz olsanız hangisini yapardınız?