Fazla ağır kaldırmak nasıl sıkıntılara yol açar?

Daha 13 yaşındasın erken yaşta başına bela alma spor hayatın çöp olmasın diye diyoruz farkındaysan. Şahsen 300 kiloyu nizami yapmadığını düşündüğüm için dedim yapıyorsan iyi ama leg press o kadarda verimli değil. Yani 3 ay sonra 400 bassan da pek anlamı olmayacak boş yere eklemlerine yük bindirme bu yaşta.

Fıtık olursun, en ufak bir şey için yere eğildiğinde sırtın ağrır her seferinden.

Fıtık olursun, en ufak bir şey için yere eğildiğinde sırtın ağrır her seferinden.

Yok antrenmandan sonra ne belim ne sırtım ağrıyor bacağım ağrıyor normal olarak o da 1-2 güne falan geciyor.

13 yaşında o kadar leg press atıyorsan boyun 1 cm bile uzamaz. Eklemlerine çok zarar verirsin, omurgana çok zarar verirsin.

13 yaşında o kadar leg press atıyorsan boyun 1 cm bile uzamaz. Eklemlerine çok zarar verirsin, omurgana çok zarar verirsin.
Hocam benzer durumu maalesef yaşadım dün omuz press yaparken (egolift değil 15-15kg aldım normal kilom ) benchi hafif eğimli yapacağıma dalgınlıktan tam dik yapıp kaldırdım başkasıyla paylaşıyorduk sürekli ayarını değiştirdik vee maalesef belden destek aldım 1 set sonra farkettim düzelttim + karın vs çalıştım eve geldim belim inanılmaz ağrıyor sabah dik duramıyordum vs şuan yakı yapıştırdım + kas gevşeltici aldım ayağa kalkınca ve oturunca ağrım oluyor sizce kas sıkışması gibi bişeymisir yoksa fıtık attırmış olabilirmiyim ? Doktora 2-3 gün daha geçmezse gideceğim belki yaşamışsınızdır diye soruyorum.

Hamlık acısı baya sıkıntı sporu bıraktırır.

Adam sana bir şey dememiş ne nefreti?

Arkadaşlar 13 yaşındayım 6 aydır fitnessla ilgileniyorum 300 kg 12 tekrar leg press atabiliyorum üstüne çıkmak istiyorum fakat tırsıyorum sizce ne yapmalıyım?

Birileri bu hale gelmek istiyor gibi. Ağır basıp ego tatmini yapma boş yere, ömür boyu sıkıntısını çekersin.

Birileri bu hale gelmek istiyor gibi. Ağır basıp ego tatmini yapma boş yere, ömür boyu sıkıntısını çekersin.

Eki Görüntüle 2264483
gece gece güldürdünüz hocam. Bu forumda bir tane konu vardı 150 kilo squat yapıyorum formum nasıl diye video atmıştı yarım tekrar bile yapmıyordu.

Omuz sıkıntılıdır dikkat edilmesi şart hocam. Tam dik açı ölüm açısıdır. Dumbelleri yukarı alması ayrı sıkıntı basarken ayrı sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…