Fazla karbonhidrat bir sorun oluşturur mu?

Sardunya

Hectopat
Dostlar bulktayım da günlük ortalama 3400-3500 kalori almaya çalışıyorum. 1 paket makarnadan ortalama 2000 kalori geliyor. 100 gr yulafla da 2360 kalori civarı oluyor. Yanında 2 tane burch mısır patlağı yersem de 3000'i geçiyor. Ortalama 200 gram da tavuk yesem besin değerlerini kurtarmış oluyor. Bu kadar fazla karbonhidrat tüketmenin bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kaloriniz dahilinde her şeyi yiyebilirsiniz. Günlük protein ihtiyacınız karşılandığı sürece geri kalan kaloriyi istediğiniz şeyden alabilirsiniz. Tabii istediğiniz şey derken sağlıklı şeyler çerçevesinde.

Dostlar bulktayım da günlük ortalama 3400-3500 kalori almaya çalışıyorum. 1 paket makarnadan ortalama 2000 kalori geliyor. 100 gr yulafla da 2360 kalori civarı oluyor. Yanında 2 tane burch mısır patlağı yersem de 3000'i geçiyor. Ortalama 200 gram da tavuk yesem besin değerlerini kurtarmış oluyor. Bu kadar fazla karbonhidrat tüketmenin bir zararı olur mu?
Fazla karbonhidrati bilemeyecegim fakat makarna sagliksiz bir karbonhidrat, baldo veya basmati pirinc ile degistirin bence.

Fazla karbonhidrati bilemeyecegim fakat makarna sagliksiz bir karbonhidrat, baldo veya basmati pirinc ile degistirin bence.
Hocam makarna, bulgur, pirinç, ekmek bunların hepsi aynı haltın laciverti. Makarna ekstra zararlı falan değil. Hepsinin kan şekerini yükseltme miktarı aynı sayılır.

Makarna neden sağlıksız bir karbonhidrat?
Tam bugday makarna harici kan sekerini daha hizli yukseltiyor diye biliyorum.

Hocam makarna, bulgur, pirinç, ekmek bunların hepsi aynı haltın laciverti. Makarna ekstra zararlı falan değil. Hepsinin kan şekerini yükseltme miktarı aynı sayılır.
Hocam benim bildigim makarnanin kan sekerini daha hizli yukselttigi, sanirsam tam bugday makarnalar bu konuda iyi.

Bu arada sagliksiz demem biraz yanlis olmus, pirince gore daha sagliksiz demek istedim.

Son düzenleme:
Tam bugday makarna harici kan sekerini daha hizli yukseltiyor diye biliyorum.

Hocam benim bildigim makarnanin kan sekerini daha hizli yukselttigi, sanirsam tam bugday makarnalar bu konuda iyi.

Bu arada sagliksiz demem biraz yanlis olmus, pirince gore daha sagliksiz demek istedim.
Hocam her ürünün tam buğday olanı kan şekeri yükseltme hızını ve oranını biraz daha azaltır. Ama genel anlamda çokta ekstrem bir fayda sağladığı söylenemez. Sonuçta hepsi işlenmiş ve pakete girmiş karbonhidratlar. Kontrol ve takip sağladığı sürece karbonhidrat kaynağını değiştire değiştire tüketebilir. Zaten sürekli pirinç veya sürekli makarna olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı