Fazla SSD takmak sistemi yavaşlatır mı?

Aliyuksell

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayara birden fazla SSD takmak genel olarak PC'de yavaşlığa sebep olur mu?
İkinci olarak 1 tane 1TB SSD mi yoksa 2 tane 500 GB SSD mi mantıklıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birden fazla SSD takarsan sistem açılırken o SATA portlarını okuduğundan bir tık açılma hızın yavaşlar. Mesela şu an benim 260 TB hard diskli chia mining bilgisayarım var Samsung 980 Pro olması bir şey fark ettirmiyor 5-10 dakika da açılıyor. Bilgisayar açılırken ne kadar az şey okursa o kadar iyi. 2 adet 500 GB takacaksan tek 1 adet 1 TB takman daha doğru tercih olacaktır.

Birden fazla SSD takarsan sistem açılırken o SATA portlarını okuduğundan bir tık açılma hızın yavaşlar. Mesela şu an benim 260 TB hard diskli chia mining bilgisayarım var Samsung 980 Pro olması bir şey fark ettirmiyor 5-10 dakika da açılıyor. Bilgisayar açılırken ne kadar az şey okursa o kadar iyi. 2 adet 500 GB takacaksan tek 1 adet 1 TB takman daha doğru tercih olacaktır.

Teşekkürler mantıklı ama kafamı karıştıran SSD'lerden biri bozulursa bari diğeri sağlam kalsın öbür türlü kökten gidiyor :) bunu da göz önünde bulundurarak sordum 🤔

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı