Fedora incelemesi

Fedora'ya puanım 9,5/10. Fedora'nın kernel modelini seviyorum stabilliğini seviyorum ve stabil olmasına rağmen kernel konusunda güncelleme almasını seviyorum. DNF de configiyle oynayınca gayet güzel pacmani aratmayacak bir package manager. Fedora aşkım 👍

Dosya Ekleri

• Screenshot_from_2023-01-03_00-43-28.png
    Screenshot_from_2023-01-03_00-43-28.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 158
Fedora'ya puanım 9,5/10. Fedora'nın kernel modelini seviyorum stabilliğini seviyorum ve stabil olmasına rağmen kernel konusunda güncelleme almasını seviyorum. Dnf de configiyle oynayınca gayet güzel pacmani aratmayacak bir package Manager. Fedora aşkım 👍

Hocam OpenSUSE ile Fedora'yı kapıştırıyorlar ne düşünüyorsun. Ben sunucularla haşır neşir olduğum için stabillik anlamındada OpenSUSE benim için en tepede. Almanca bilmiyorsan biraz sıkıntı. Fedora kullananların benzerliklikleri ile sevebileceği dağıtımlardan bir tanesi. Şiddetle öneririm.❤️🇩🇪🦎

Hocam OpenSUSE ile Fedora'yı kapıştırıyorlar ne düşünüyorsun. Ben sunucularla haşır neşir olduğum için stabillik anlamındada OpenSUSE benim için en tepede. Almanca bilmiyorsan biraz sıkıntı. Fedora kullananların benzerliklikleri ile sevebileceği dağıtımlardan bir tanesi. Şiddetle öneririm.❤️🇩🇪🦎
Hocam OpenSUSE kullandım ve en sevmediğim yanı package manager ı oldu. Normalde flatpak sadece zorunlu olduğumda kullanırım ama OpenSUSE'da gerek repository gerek zypper hiçbir şekilde sevmedim ve çok fazla Nvidia sorunu yaşadım. Sevmek istedim sevemedim, benim gözümde en kötü distrolardan kusura bakmayın kırdıysam.

Hocam OpenSUSE kullandım ve en sevmediğim yanı package Manager'ı oldu. Normalde flatpak sadece zorunlu olduğumda kullanırım ama OpenSUSE'da gerek repository gerek zypper hiçbir şekilde sevmedim ve çok fazla NVIDIA sorunu yaşadım. Sevmek istedim sevemedim, benim gözümde en kötü distrolardan kusura bakmayın kırdıysam.

Açıkçası bana paket fark etmiyor forumlardan bulup bir şekilde gerekirse elimle derlıyorum elin Almanca klavyesini alışık olduğu için çok kolay alışdım kod sitiline biraz da uyumlu yapmışlar eskiden kullanıyordum bende şimdi oyun oynama keyif-i sefalarinda olduğum için kurdum Windows gerekirse WSL var acıyor tıkıt tıkır yazıyor kapatiyorum sevmediğim distro Arch Allah'im bir insanı böyle cileden cıkarak bir kod düzeni, setup, kapatsan ayrı paket sorunu cıkariyor açsan ayrı sorun. Günlük kullanıcı olarak herkese base Debian öneriyorum uyraşmaya gerek yok.

Açıkçası bana paket fark etmiyor forumlardan bulup bir şekilde gerekirse elimle derlıyorum elin Almanca klavyesini alışık olduğu için çok kolay alışdım kod sitiline biraz da uyumlu yapmışlar eskiden kullanıyordum bende şimdi oyun oynama keyif-i sefalarinda olduğum için kurdum Windows gerekirse WSL var acıyor tıkıt tıkır yazıyor kapatiyorum sevmediğim distro Arch Allah'im bir insanı böyle cileden cıkarak bir kod düzeni, setup, kapatsan ayrı paket sorunu cıkariyor açsan ayrı sorun. Günlük kullanıcı olarak herkese base Debian öneriyorum uyraşmaya gerek yok.
Arch rolling-releasein babasıdır. Arch kullanırken kernel updatelerinde beni de çileden çıkaran anlar yaşadım. Yine de herşeyi en önceden kullanma hissi hoşuma gidiyordu. Birde çoğu forumda ve önerilenlerime çıkan videolarda pacmanin sorun çıkarmaya başladığını falan söylüyorlardı. OpenSUSE benim Arch dışında ilk rolling-release kullandığım distroydu ve derleme işlerini sevmiyorum hatta o yüzden Gentoo indirmeye çekiniyorum. Debian sevmiyorum çünkü aptden nefret ediyorum ve Debian logosundan korkuyorum 😆.

Arch rolling-releasein babasıdır. Arch kullanırken kernel Update'lerinde beni de çileden çıkaran anlar yaşadım. Yine de her şeyi en önceden kullanma hissi hoşuma gidiyordu. Bir de çoğu forumda ve önerilenlerime çıkan videolarda pacmanin sorun çıkarmaya başladığını falan söylüyorlardı. OpenSUSE benim Arch dışında ilk rolling-release kullandığım distroydu ve derleme işlerini sevmiyorum hatta o yüzden Gentoo indirmeye çekiniyorum. Debian sevmiyorum çünkü aptden nefret ediyorum ve Debian logosundan korkuyorum 😆.

Hocam size nihayetinde tek rhel, Fedora falan kalıyor. Alternatif olarak Chrome OS Flex denene bilir bence gayet hoş duruyormuş çevresi insanlar öyle diyor. Yok chrome veri meri çalıyor gibi takıntilariniz yok denenmeyi hak eden bir dağıtım. Ama özgürlügünüzü kısıtlıyor bence.
Hocam slackware ilk dağıtım hala geliştiriliyor diye biliyor. Denenmeye değer oda ya zaten mesela bir arayüzle gelmiyor Arch gibi her şeyi base sunuyor sen derliyorsun. Ubuntu Linux Mint gibi kafana vura vura öğretmiyor.

Hocam size nihayetinde tek rhel, Fedora falan kalıyor. Alternatif olarak Chrome OS Flex denene bilir bence gayet hoş duruyormuş çevresi insanlar öyle diyor. Yok chrome veri meri çalıyor gibi takıntilariniz yok denenmeyi hak eden bir dağıtım. Ama özgürlügünüzü kısıtlıyor bence.
Hocam slackware ilk dağıtım hala geliştiriliyor diye biliyor. Denenmeye değer oda ya zaten mesela bir arayüzle gelmiyor Arch gibi her şeyi base sunuyor sen derliyorsun. Ubuntu Linux Mint gibi kafana vura vura öğretmiyor.
Valla 4 ay distrohopping sonucunda Fedora'da mutluyum eğer Fedora'yı da bir süre sonra sevmezsem LFS den kendi işletim sistemimi yazacağım. Tabii buna daha biraz zaman var ne zaman sabrım taşsın öyle.

Vallahi 4 ay distrohopping sonucunda Fedora'da mutluyum eğer Fedora'yı da bir süre sonra sevmezsem LFS'den kendi işletim sistemimi yazacağım. Tabii buna daha biraz zaman var ne zaman sabrım taşsın öyle.

Hocam bende isterim kullanmak ama benim ssdmi görmüyor. Sadece takcıkar kullanabiliyorum nasıldır Fedora alışması kolay dedim ama şimdi devir değisti OpenSUSE bütün her şey karmaşık olmuş. Ve uzun zamandır Ubuntu ile takılıyor ve Ubuntu'dan Fedora'ya geçecek bir kişi kolay alışabilir mi? Ayrıca rhel Fedora'nın stabil bir sürümümü bizim sunucularda da kullanılıyordu rhel.

Hocam bende isterim kullanmak ama benim ssdmi görmüyor. Sadece takcıkar kullanabiliyorum nasıldır Fedora alışması kolay dedim ama şimdi devir değisti OpenSUSE bütün her şey karmaşık olmuş. Ve uzun zamandır Ubuntu ile takılıyor ve Ubuntu'dan Fedora'ya geçecek bir kişi kolay alışabilir mi? Ayrıca rhel Fedora'nın stabil bir sürümümü bizim sunucularda da kullanılıyordu rhel.
Ubuntu'dan Fedora'ya tabiikide kolay bir şekilde geçebilirsin. Rhel konusunda şunu söyleyeceğim: Fedora, Red Hat'in test olarak kullandığı bir dağıtım. Yani adamların deney sahası. Ama yine de stabildir sen bakma buna. Debian'dan farkı kernel updateleri alması ve package managerı. Şuan 6.0.(?) bir kernel kullanıyor son rakamını unuttum. Bir de Fedora repositorysinde ekstradan Free ve Non-Free RPM var onları eklemen lazım internete aratınca direkt karşına çıkıyor. İnternete "Things to do after installing Fedora" diye aratırsanız daha çok şey görebilirsiniz. Ama en önemlileri; RPM'leri aktifleştirmek, Flatpak aktifleştirmek ve DNF configini düzenlemek. Böylece DNF çok daha hızlı çalışır ona da bir aramayla ulaşabilirsiniz şuan aklımda değil.

Ubuntu'dan Fedora'ya tabiikide kolay bir şekilde geçebilirsin. Rhel konusunda şunu söyleyeceğim: Fedora, Red Hat'in test olarak kullandığı bir dağıtım. Yani adamların deney sahası. Ama yine de stabildir sen bakma buna. Debian'dan farkı kernel Update'leri alması ve package Manager'ı. Şu an 6.0.(?) bir kernel kullanıyor son rakamını unuttum. Bir de Fedora repositorysinde ekstradan Free ve non-Free RPM var onları eklemen lazım internete aratınca direkt karşına çıkıyor. İnternete "things to do after installing Fedora" diye aratırsanız daha çok şey görebilirsiniz. Ama en önemlileri; RPM'leri aktifleştirmek, flatpak aktifleştirmek ve dnf Config'ini düzenlemek. Böylece dnf çok daha hızlı çalışır ona da bir aramayla ulaşabilirsiniz şu an aklımda değil.

Hocam peki neden test sahası olan bir dağıtımı kullanmak insanlara daha cazip geliyor. Yani anladığım kadarı ile rhel Fedora'yı rhel beta olarak kullanıyor ve deneysel paketleri sürekli gönderdikleri için yuvarlanan bir sürüm oluyor aynı Arch gibi yuvarlanan bir hâl alıyor peki... Rhel bu deneysel paketleri içinden sağlam olanları seçip kararlı ve sabit, ayda bir paket alır oluyor. Böyle bir hikaye cıkardim tarihleri önemsemeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı