USB'ne Ventoy yazdırdıktan sonra dilediğin Arch dağıtımını seçip ISO'sunu USB bellek içine kopyala. Güvenli çıkarma eylemi bittikten sonra BIOS üzerinden USB'ye girip ISO dosyasını seç ve başlat.
Ventoy kurulum rehberi
saf Arch yüklemek istersen archinstall scripti ile nasıl yükleyebileceğini anlatan bir rehber.
Ama tavsiyem arcolinux yüklemen olur. Veya EndeavourOS'a bakabilirsin.
arcolinuxd kurulum.
EndeavourOS kurulum.
ArcolinuxD deneyimi incelemek istersen arcolinuxd deneyimlerimi aktardığım yazım.
Önce verilerini yedekle. Yeni işletim sistemini yükleyeceğin diski iyice sildiğinden emin ol. Diski silmek için Flash belleğe yüklenebilen bazı disk silme programları var ama isimlerini bilmiyorum. Tabii böyle bir program gerekmeyedebilir çünkü yeni OS yüklerken disk bölümlendirme ve silme imkanı tanıyabiliyor. (mesela Linux Mint yüklerken diskleri sileceğimiz bir ekran karşımıza çıkıyor.)
USB'ne Ventoy yazdırdıktan sonra dilediğin Arch dağıtımını seçip ISO'sunu USB bellek içine kopyala. Güvenli çıkarma eylemi bittikten sonra BIOS üzerinden USB'ye girip ISO dosyasını seç ve başlat.
Ventoy kurulum rehberi
saf Arch yüklemek istersen archinstall scripti ile nasıl yükleyebileceğini anlatan bir rehber.
arcolinuxd kurulum.
EndeavourOS kurulum.
ArcolinuxD deneyimi incelemek istersen arcolinuxd deneyimlerimi aktardığım yazım.
Videoda belirtecek zaten ama gözünden kaçabilir. Vento'yu eğer BIOS'un UEFI ise GPT eğer UEFI değilse MBR seçerek kurman gerek. Secure Boot kapatman iyi olur. Pazı paketleri kurarken sorun çıkartabiliyor.
Ventoy kurulum rehberi.
arcolinuxd kurulum.
EndeavourOS kurulum.
Videoda belirtecek zaten ama gözünden kaçabilir. Vento'yu eğer BIOS'un UEFI ise GPT eğer UEFI değilse MBR seçerek kurman gerek. Secure Boot kapatman iyi olur. Pazı paketleri kurarken sorun çıkartabiliyor.
Her şeyi yaptım fakat bir error alıyorum
Kanka simdi benim Arch geçme sebebim wordlist klasörü bende yoktu ve Arch da varmış o yüzden öbürleri cok ilgimi cekmiyor sorunumuda fotoğraf attım aşağıdaki gibi.
Secure Boot kapattın mı? Vento'yu doğru şekilde oluşturdun mu?
Baya bi uğraş sonrası buraya geldim nası geçebilirim?Secure Boot kapattın mı? Vento'yu doğru şekilde oluşturdun mu?
[Solved]Failed to load ldlinux.c32 / Installation / Arch Linux Forums
bbs.archlinux.org
Bu arada Arch'da olan bir özelliğin Arch tabanlı dağıtımlarda olmamasının imkanı yok.
şu an bir sorun gözükmüyor.Baya bi uğraş sonrası buraya geldim nası geçebilirim?
HM anladım attığım fotoğrafa bakabilir misin?
Pacman -Syy archinstall yazarak archinstall için bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. yüklü değilse de böyle yükleyebilirsiniz.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.