Felsefede Yüksek Not Almak

Ben de 11. sınıf dil bölümündeyim, biz de felsefe görüyoruz da inan ki hiçbir şey anlamıyorum dersten. Saçma sapan bir ders gibi geliyor. Sınav olduk çıktığımızda sınav çok iyi geçti minimum 80 alırım dedim bir baktım 64 almışım. Değişik bir ders. 64 68 aldım sınavlardan hoca sözlüme 65 90 verdi, 70 ortalamayla geçtim.
 
10. Sınıflara bu sene felsefe geldi. Malesef bende kaldım. Kitaptaki bilgileri çok iyi ezberlemen gerekiyor. Hocanız büyük ihtimal yorum değil bilgi soruyordur.
Valla knk bizimki yargı dağıttı. Bizim sınıfta 70 alan yok.
Ben de 11. sınıf dil bölümündeyim, biz de felsefe görüyoruz da inan ki hiçbir şey anlamıyorum dersten. Saçma sapan bir ders gibi geliyor. Sınav olduk çıktığımızda sınav çok iyi geçti minimum 80 alırım dedim bir baktım 64 almışım. Değişik bir ders. 64 68 aldım sınavlardan hoca sözlüme 65 90 verdi, 70 ortalamayla geçtim.
Aynısı banada oldu. Son sınavda 2 gün çalış 50 al neyseki ingilizce iyi geldi o düşük gelsydi varya mahvolurdum. Bak 2 gün ingilizce çalışsam 100 alırdım.
Ne kadar ateistsen o kadar iyi felsefe yaparsın.
Yüzyılın en saçma düşüncesi
 
Felsefeden yüksek alabilmek için dini olgularını kenara bırakman lazım. Ne kadar ateistsen o kadar iyi felsefe yaparsın. Enine bir çizgi var din ile felsefe arasında.
Ateizm de bir inanç sonuçta, bu yüzden inanışla felsefeyi aynı doğrultuda incelemek çok da doğru değil. Hele ki Farabi’ler, İbn Sina’lar varken hiç değil, sadece İslam’dan bahsetmeyelim Schelling de bir filozoftu neticede. Kısacası inanış bilime, felsefeye engel değildir sapkın boyutta olmadıkça.
Ayrıca felsefeye ders gibi çalışmayın, kitaplar okuyun, tarihini araştırın, belgesel tarzı şeyler izleyin, filmler izleyin. Felsefe fikirlerin dalıdır formül ezberlemekle aynı olmaz ona çalışmak.
 
Felsefe dersini derste dinlemek bile 70 aldırabiliyor bazen. Aslında bu durum dersi ne kadar öğrenmek isteğinizle de alakalı. Herkes her dersi sevecek diye bir şey yok ama öğrenme isteğinizi arttırmanız size yardımcı olacaktır. İkinci dönem daha iyi notlar almanız dileğiyle.
 
Felsefik terimlerin çoğu günlük hayattada kullanıldığı için öğrenmeniz zor olmayacaktır. Yorum sorularında ise bildiğiniz her şeyi unutup objektif düşünün.
 
Günlük tekrarlar ve ünite sonlarındaki sorular işini görecek. Felsefe notları da çekersen sınava hazır olursun ve garanti en düşük 75 alırsın.
Buna katılıyorum.Hem edebiyat hem de felsefede öyle geçiyordum. Sayısal okudum ve ezberim çok kötüydü.Hala da öyle. Ancak yine de edebiyata ve felsefeye meraklıydım. Edebi ve felsefi kitaplar okumak, internetten bu konularla ilgili araştırma yapmak çok katkı sağlıyor. Kısacası merak etmen lazım aslında.
 
Bu sene 10. sınıfa geçtim, bizde de var Felsefe dersi. Ben ilk sınavdan 81, ikinci sınavdan 88 aldım. Özellikle ilk sınav zordu, bayağı bir kafa patlatmıştım. Saçma sapan bir ders için uğraştırıyorlar bizi. Hele bir de kendini bir şey sanan hocaları var ya, sanarsın biz cahil köylüyüz onlar Sokrates'in torunu.
 
Dersi, birkaç sene sonra yerini bile hatırlamayacağınız kağıt parçaları için bir araç olarak görüyorsanız eğer sorun orada başlıyor. Felsefe okullarda okutulan en keyifli disiplinlerden biri. İçeriğinin niteliği tartışmalı olsa da, yalnızca felsefe tarihi şeklinde işleniyor bile olsa son derece keyifli.

İnsanı insan yapan eylemi düşünmek iken bunun gelişimi hakkında fikir sahibi olmanın önemini kavramak iyi not almaktan çok daha önemli. İngilizce veya matematikten daha önemsiz bir alan gibi görmek hoş değil. Bilinen her dildeki, her kelime düşüncenin ürünü, her matematik formülü de aynı şekilde. Hepsi bilgiye olan sevgiden, yani felsefeden doğan şeyler.

@SvenNoderT cahillik ve köylülük arasında direk bir ilişki bulunmuyor. Cahillik her şeyi ''iyi bilmek'' gibi bir hata genel anlamıyla. Dolayısıyla hoş bir yakıştırma olmamış.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı