Fen dersini yapıyorum ama matematik için motive olamıyorum

Selamlar, fen derslerini çok rahat -çalıştığım zaman- yapabiliyorum. Paragraf sorularını güzel hızda çözebiliyorum. Ama şu an önüme bir TYT'ya da AYT matematik sorusu koysanız yapamam. Temelim kötünün bir tık üstü. Dershaneye gitmek için maddi durumum yok. Geometri dersinde halen okulda kalma ile dolaşıyorum. Açık lisedeyim ve mezun oldum tüm dersleri alarak. OBP 80 puan çıktı.

Fen yapabildiğim için şanslı olduğumu düşünüyorum. Ortaokulda falan da 100 alıyordum. Her neyse, kalıtım sorularını ya da kimyadan mol sorularını yapıp sıradan bir TYT matematik sorunu yapamamam kötü hissettiriyor.

Mental olarak iyi değilim. Bakın böyle insanların ilgi çekmek için kafadan attığı "iyi değilim, kafam dağınık, sıkıldım" gibi şeylerden değil. Misal ufak bir örnek vereyim. Bu haftanın başında eskiden hoşlantımın olup daha sonra "2 yıl"geçip unuttuğum kız, 2 gece boyunca üst üste rüyalarıma girdi. Bunun olması belki beni anlayan vardır ama aşırı derece morali sarsıyor. Gözümü açar açmaz ilk 10 dakika kötü bir durumdaydım. Resmen gene mi modundaydım.

Motivasyon videolarını sık sık izliyorum ki moralimi toplayayım diye. Bilmiyorum benimle aynı zamanda hazırlananlar varsa yardım edebilir mi?

Çalışma yerim: YouTube'dan düzenli şekilde izliyorum, daha sonra hem normal hem de yeni nesil soru çözümlerine bakıyorum.
Nasıl gidiyor? Ben de aynı durumdayım.

Nasıl gidiyor? Ben de aynı durumdayım.
OBP'miz bile aynı neredeyse ben de Açık Lise'ye geçerek yükselttim baya, normalde 60-65 geliyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı