Fen lisesi ve Anadolu liselerinde farklı müfredat mı var?

mehmet_z

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
cpu: Intel(R) Celeron(R) N4020 CPU @ 1.10GHz 1.10 GHz
ram: 4 gb
gpu: Intel (R) UHD Graphics 600
Fen lisesi ve Anadolu lisesi müfredatı farklı mı oluyor? Yani fen lisesindeki matematikte öğretilen şey Anadolu lisesinde öğretilen matematikten farklıysa liselere göre mi test kitabı çıkıyor mesela? Bir türlü anlayamadım. Çünkü fen liseleri matematik ve fen ağırlıklı ise konuları daha zor olmalı ama konuları farklı olursa da Anadolu lisesinde okuyup 10. sınıfta sayısala geçen biriyle 4 sene boyunca fen lisesi okuyan birinin aynı sınava girmesi adaletsizlik olur.

Fen lisesi ve Anadolu lisesi müfredatı farklı mı oluyor? Yani fen lisesindeki matematikte öğretilen şey Anadolu lisesinde öğretilen matematikten farklıysa liselere göre mi test kitabı çıkıyor mesela? Bir türlü anlayamadım. Çünkü fen liseleri matematik ve fen ağırlıklı ise konuları daha zor olmalı ama konuları farklı olursa da Anadolu lisesinde okuyup 10. sınıfta sayısala geçen biriyle 4 sene boyunca fen lisesi okuyan birinin aynı sınava girmesi adaletsizlik olur.

Liselere göre test kitapları çıkmıyor tabii. Fakat, ders kitapları ve müfredatta ufak değişiklikler olabiliyor.

Farklılıklar elbette oluyor.

Yani benim fazladan öğrendiğim bilgiyi YKS'de değil yazılılarda soracaklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı