Fen lisesini böyle hayal etmemiştim

İmkanı olan herkes AÖL geçmeli bence.
Oraya geçince de bu saçma sistemden kurtulamıyorsunuz. Tek yol var: Sistemin kölesi olup iyi bir üniversiteye gitmek. Onun dışında 4 yılı çöpe atmak ya da 4 yıl sonunda kötü bir üniversiteye gidip bir 4 yılı daha çöpe atmak.
 
@Ecmel hiç değilse lisede olan 4 seneyi kurtarmış oluyorsunuz. O 4 senede 2 dil ana dil gibi öğrenilebilir, üstüne de birçok şey katılır. Ama bizim insanımız 12 senelik İngilizce eğitiminde daha İngilizce konuşamıyor.
 
Ego konusunda çok büyük tecrübelerim var bu egonun tillahına sahip biriyle yarışmaya bile çalıştım.
Arkadaş çevresini iyi seçtikten sonra gerisini salla gitsin, yaşın ilerlerken zaten kim patates çıkacak anlayabiliyorsun.

Zaten şu an asıl sorunumuz çalışmış olan birisinin vasıfsız olması, adam mühendislikten mezun oluyor proje çizmeyi/ inşaatta çalışmayı bilmiyor... iç karartıcı bir durum.
 

Basit elektrik devresi kuramayıp AYT TYT'de fizik fulleyen adamdan cidden hayır gelmez be hocam. Haklısınız.
 
İfadeler: T21
Sana tek önerim kendine ayırdığın zamanda gelişmek için çabalaman olur.

Fiziksel ve zihinsel olarak iyi hissetmek istersen spor salonunu öneririm ama "ben daha iyi şeyler yapmak istiyorum" dersen topu @333365 hocama paslarım hemen.
 
4 yılı lisede de iyi bir ortamla değerlendirip hem gelişip hem de iyi yerlere gidebiliyorsunuz. Hayat toz pembe olmadığı için aksilikler çıkıyor. Yorulduğunuz, bunaldığınız zamanlar oluyor ama hayat felsefenizi takip ettiğiniz sürece sorun yaşamıyorsunuz. Şahsi deneyimlerim bu şekilde. Bu kadar kötü bir sistemde başarılı birisi olduğumu düşünüyorum. Gelecek nesillerin bu saçma sistemi görmesini istemem.

En büyük tavsiyem: sadece derslerinize çalışmayın. Dersler sizi iyi bir üniversiteye götürebilir ama oraya boş gittiğiniz zaman hiçbir şey elde edemezsiniz. Kendinizi geliştirin, boş durmayın. Bir kere geldiğiniz hayatı değerlendirin. 5 yıl sonra hayatınızda önemi olmayacak şeylere kafanızı 5 dakikadan fazla takmayın. Üniversitede çok iyi bir gelişme ve öğrenme alanıdır ama ülkemizde çok kısıtlı sayıda bu tür üniversiteler var. Geneli lisenin devamı şeklinde olan sadece bir kağıt parçası için 2/4 yılınızı vereceğiniz yerler.
 
@121228 Bu önceki neslin kendini yüksek görme çabasını aşağılık kompleksi olarak buluyorum. Aynen önceki nesil ahlak ve şeref konusunda mükemmeldi de bir cacık olamama sebepleri tamamen koşullar değil mi? Daha sorumluluk bilincini alamamış nesli adam yerine sayıp fikir alması suç bu arkadaşın.
 
Bu büyük bir sorun. Ama bir yer iyi diye içinde bulunanlar da iyi olmak zorunda değildir. Günümüz neslinin getirisi gibi bir şey bu, tabii genelleme yapmak doğru olmaz fakat kibirli, egolu oluyor genelde yeni neslin çocukları. Bunu modern dönemdeki kolaylığa bağlıyorum, tembellik çağına yani. İstedikleri her şeye çok kısa sürede ulaşabilecek olmaları bunu etkiliyor. Hem maymun iştahlı oluyorlar, hem de kibirli. Anne babanın rolü de çok önemli. Bir çocuğa her istediği direkt verilmez. Her şeyin bir karşılığı olduğu gibi çocuk bir şey istiyorsa onun da istediğinin bir karşılığı vardır. İstediği bir şey alınmadığında ya da verilmediğinde ağlasın ya da zırlasın, eğer siz göz ardı ederseniz bilecektir ki sonuç olmayacaktır ve kendisini boşuna yoruyordur. Bu zihninde oturmaya başladığı vakit bu davranışları tamamen kesecektir. Bunun bin türlü alternatifi var tabii ki, ama dediğim gibi anne ve babanın yani ebeveynlerin bu noktada etkisi çok büyük.
 
İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…