Fen lisesini böyle hayal etmemiştim

İmkanı olan herkes AÖL geçmeli bence.
Oraya geçince de bu saçma sistemden kurtulamıyorsunuz. Tek yol var: Sistemin kölesi olup iyi bir üniversiteye gitmek. Onun dışında 4 yılı çöpe atmak ya da 4 yıl sonunda kötü bir üniversiteye gidip bir 4 yılı daha çöpe atmak. :D

@Ecmel hiç değilse lisede olan 4 seneyi kurtarmış oluyorsunuz. O 4 senede 2 dil ana dil gibi öğrenilebilir, üstüne de birçok şey katılır. Ama bizim insanımız 12 senelik İngilizce eğitiminde daha İngilizce konuşamıyor.

Ego konusunda çok büyük tecrübelerim var bu egonun tillahına sahip biriyle yarışmaya bile çalıştım.
Arkadaş çevresini iyi seçtikten sonra gerisini salla gitsin, yaşın ilerlerken zaten kim patates çıkacak anlayabiliyorsun. 😂

Zaten şu an asıl sorunumuz çalışmış olan birisinin vasıfsız olması, adam mühendislikten mezun oluyor proje çizmeyi/ inşaatta çalışmayı bilmiyor... iç karartıcı bir durum. 😂

Arkadaş çevresini iyi seçtikten sonra gerisini salla gitsin, yaşın ilerlerken zaten kim patates çıkacak anlayabiliyorsun. 😂

Zaten şu an asıl sorunumuz çalışmış olan birisinin vasıfsız olması, adam mühendislikten mezun oluyor proje çizmeyi/ inşaatta çalışmayı bilmiyor... İç karartıcı bir durum. 😂

Basit elektrik devresi kuramayıp AYT TYT'de fizik fulleyen adamdan cidden hayır gelmez be hocam. Haklısınız.

@Ecmel hiç değilse lisede olan 4 seneyi kurtarmış oluyorsunuz. O 4 senede 2 dil ana dil gibi öğrenilebilir, üstüne de birçok şey katılır. Ama bizim insanımız 12 senelik İngilizce eğitiminde daha İngilizce konuşamıyor.
4 yılı lisede de iyi bir ortamla değerlendirip hem gelişip hem de iyi yerlere gidebiliyorsunuz. Hayat toz pembe olmadığı için aksilikler çıkıyor. Yorulduğunuz, bunaldığınız zamanlar oluyor ama hayat felsefenizi takip ettiğiniz sürece sorun yaşamıyorsunuz. Şahsi deneyimlerim bu şekilde. Bu kadar kötü bir sistemde başarılı birisi olduğumu düşünüyorum. Gelecek nesillerin bu saçma sistemi görmesini istemem.

En büyük tavsiyem: sadece derslerinize çalışmayın. Dersler sizi iyi bir üniversiteye götürebilir ama oraya boş gittiğiniz zaman hiçbir şey elde edemezsiniz. Kendinizi geliştirin, boş durmayın. Bir kere geldiğiniz hayatı değerlendirin. 5 yıl sonra hayatınızda önemi olmayacak şeylere kafanızı 5 dakikadan fazla takmayın. Üniversitede çok iyi bir gelişme ve öğrenme alanıdır ama ülkemizde çok kısıtlı sayıda bu tür üniversiteler var. Geneli lisenin devamı şeklinde olan sadece bir kağıt parçası için 2/4 yılınızı vereceğiniz yerler.

@121228 Bu önceki neslin kendini yüksek görme çabasını aşağılık kompleksi olarak buluyorum. Aynen önceki nesil ahlak ve şeref konusunda mükemmeldi de bir cacık olamama sebepleri tamamen koşullar değil mi? Daha sorumluluk bilincini alamamış nesli adam yerine sayıp fikir alması suç bu arkadaşın.

Biraz içimi dökmek istiyorum. Pazartesi matematik ve edebiyat sınavları ile başlayacak bir sınav haftasına gireceğim ve her sınav haftası sorgulamayı da beraberinde getiriyor bende. Şu an bulunduğum okulun adını vermeyeceğim ne olur ne olmaz. Ben buraya 489 puan 0,08 yüzdelik dilim ile geldim ve gelirken kafamda canlanan fen lisesi idealist yaşıtlarımın bulunduğu herkesin çok iyi olması sebebi ile geride kalacağım bir yerdi. Şu an çoğu kişiden gerideyim onu doğruladım fakat idealist ya da duyarlı yaşıt konusunda haksız çıktım. Elbette ben de ergenim ve 14'ten başlayarak karşımda da ergen bir güruh olacağını biliyordum. Fakat bu kadarını beklemiyordum şahsen. Hareketleri, yaptıkları, hal ve tavırlarından lakayıtlık akan sürüce insan var. Ki bu insanların bir kısmı da öyle başarısız kişiler değiller. Zekiler ama akıllı değiller demek doğru olur sanırım. Hatta bir örnek vereyim: Daha önce de aynı ortaokulda bulunup şehir dışında da aynı liseye geldiğim bir kız vardı. 9'da, şu an 10'a gidiyorum, gayet çalışkan, düzgün biriydi. İyi anlaşmıyordum ama gayet normal bir insandı. Bu sene ile popüler kız grubu bunu arasına aldı ve kız 3 ayda farklı biri oldu resmen. Dersleri de etkilendi bu durumdan. Diyeceğim şu ki değerli hocalarım, tabii ki her fen lisesi için geçerli değil, ben fen lisesi denince cidden bunu beklemiyordum. Düşüncelerim saçma ya da uç gelebilir. En azından içimi dökmüş olurum. Diyeceğiniz, eleştireceğiniz, soracağınız varsa buyurun gelin sohbet edelim.
@333365 hocam fikirlerinizi bekliyorum.
Bu büyük bir sorun. Ama bir yer iyi diye içinde bulunanlar da iyi olmak zorunda değildir. Günümüz neslinin getirisi gibi bir şey bu, tabii genelleme yapmak doğru olmaz fakat kibirli, egolu oluyor genelde yeni neslin çocukları. Bunu modern dönemdeki kolaylığa bağlıyorum, tembellik çağına yani. İstedikleri her şeye çok kısa sürede ulaşabilecek olmaları bunu etkiliyor. Hem maymun iştahlı oluyorlar, hem de kibirli. Anne babanın rolü de çok önemli. Bir çocuğa her istediği direkt verilmez. Her şeyin bir karşılığı olduğu gibi çocuk bir şey istiyorsa onun da istediğinin bir karşılığı vardır. İstediği bir şey alınmadığında ya da verilmediğinde ağlasın ya da zırlasın, eğer siz göz ardı ederseniz bilecektir ki sonuç olmayacaktır ve kendisini boşuna yoruyordur. Bu zihninde oturmaya başladığı vakit bu davranışları tamamen kesecektir. Bunun bin türlü alternatifi var tabii ki, ama dediğim gibi anne ve babanın yani ebeveynlerin bu noktada etkisi çok büyük.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı