Fen lisesini böyle hayal etmemiştim

Hangi okula giderseniz gidin Z kuşağı ergenleri sizi bulacaktır.

Hocam size bu okulda yaşanmış bir hikayeyi anlatayım. 1996'da birileri yurtta torpili zamanlı olarak patlatmak için torpilin ucunu mumun alt kısımlarına tutturmuşlar. Mum eriyip alev o seviyeye gelince torpil patlıyormuş. Hatta bu yöntemi bir hocalarında da test etmişler. Diyeceğim o ki doğru söylüyorsunuz öğrenci her yerde öğrenci.

Çoğu yerde olduğu gibi yine sistemin çarklarında sıkıntı var hocam, problem çözülebilir mi? Evet.
El atan var mı? Hayır. 😂
Sınav sisteminin adını değiştirip bir sınavı kolay, bir sınavı zor yaparak bir şeyleri değiştirdiklerini ve el attıklarını sandıkları sürece hiçbir şey değişmeyecek. 100 yıl önce fabrika sanayilerinde çalışan yetiştirmek için kullanılan eğitim sisteminin düzenlenmiş halini kullanıyoruz. :)

Sınav sisteminin adını değiştirip bir sınavı kolay, bir sınavı zor yaparak bir şeyleri değiştirdiklerini ve el attıklarını sandıkları sürece hiçbir şey değişmeyecek. 100 yıl önce fabrika sanayilerinde çalışan yetiştirmek için kullanılan eğitim sisteminin düzenlenmiş halini kullanıyoruz. :)
Sistemin çarkları bozuk kısaca.
İnternetten alınan bir eğitim lisede görülen çoğu dersten iyi olmaya başladı artık.

İşinde iyi para kazananların üniversite mezunu olması yerine insan sarrafı olması da çabası. 😂

Bu yeni nesil ergenlerin çoğunluğu biraz sığır. Ahlak desen yok, zeka desen o da yok. Sadece teknolojinin nimetlerinden faydalanarak eski nesillere göre daha bilgililer. Eski nesilde internet gibi bir imkan olsaydı bu nesli bilgi konusunda 10'a katlarlardı.
Neyse, lise fark etmeksizin her yerde var bunlardan. Ayrıca bahsettiğin tipler akıllı da değil zeki de, sadece çalışkanlar. Kendi klasmanında insanlarla arkadaşlık kur. Bunlara uyarsan zamanla bunlara benzersin. Boşuna bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye bir söz yok. Hayatımda duyduğum en doğru sözlerden birisi.
Doğru, biraz öyle ama önceki nesil adam mı ki bu nesil adam olsun?

@368671 gittiğiniz lisenin taban ve tavan yüzdeliği kaç?
Ve siz daha önce ergenliğe girip önce olgunlaşmış olabilirsiniz belki. Ben de ortaokuldayken de yaşıtlarım saçma sapan hareket ederdi.

Düşünce şekli yanlış. İsteyen davranışlarını çok rahat değiştirebilir.
Öyle ama genel konuşuyoruz. Önceki nesil düzgün değil. Yetiştirdikleri de sıkıntılı olunca resmen bütün suç Z kuşağına kalıyor. Veriyorlar önlerine telefonu tableti başlarından savmak için. Şımartıyorlar. Artı olarak isteyen kendisini değiştirebilir ama alışkanlıkları değiştirmek o kadar olmuyor.

@One Face, alışmış kudurmuştan beter diye atalarımız sanırım bunun için demiş. Alışkanlıklar kolay kolay aşılamıyor, haklısın. Ancak bir kişinin kendini düzeltme isteği içinde olmalı.

@One Face, alışmış kudurmuştan beter diye atalarımız sanırım bunun için demiş. Alışkanlıklar kolay kolay aşılamıyor, haklısın. Ancak bir kişinin kendini düzeltme isteği içinde olmalı.
Aynen. İnsanın içinde varsa zaten bir süre sonra bırakır. İradesiz bile olsa istek varsa bir süre sonra bırakır. Mesela ben küfürbazdım. Kötü olduğunu biliyordum ama ediyordum. Çünkü ortam öyleydi. Abim, arkadaşları vs. hep ediyor. Ben de küçüğüm tabii. Neyse işte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı