- Makaleler
- 65
Kendinizi kandırmadan cevaplayın: Anlamakta zorlandığınız konulara gereken çabayı gösteriyor musunuz? Yoksa yapamadığınızı söyleyerek konuları pas mı geçiyorsunuz?
Öncelikle belirtmek isterim ki bu hesabı, asıl hesabım olan zyx0n adlı kullanıcıya erişimimi kaybettiğim için giriş yaptım. Çoklu üyelik kuralını görmemiştim. o yüzden hesap kapatıldı hocam.Kendinizi kandırmadan cevaplayın: Anlamakta zorlandığınız konulara gereken çabayı gösteriyor musunuz? Yoksa yapamadığınızı söyleyerek konuları pas mı geçiyorsunuz?
Okul zamanı, günü gününe soru çözmeye çalışıyorum. Konu tekrarlarını da aksatmamaya gayret ediyorum. Sınavlara genelde 2-3 hafta önceden çalışmaya başlıyorum ama ağırlıklı olarak sayısal derslere odaklanıyorum. Bu süreçte en çok zamanı matematiğe ayırıyorum. Örneğin fizik, kimya ya da biyolojiye ortalama 2 saat çalışıyorsam, matematiğe 3 saat ayırıyorum çünkü en çok zorlandığım ders o.@Ssykes54, günü gününe soru çözüyor musunuz? Tekrarınızı yapıyor musunuz?
Hocam, ben matematikte konu anlatımı dinlemektense doğrudan soru çözümlerini izlemeyi tercih ediyorum. Konu anlatımı bana boşa zaman kaybı geliyor. Sorular üzerinden konunun mantığını anlamaya çalışıp ardından başka kaynaklardan soru çözüyorum. Aynı yöntemi kimya dersinde de uyguluyorum çünkü kimyada ondalık sayılar, yüzde hesaplamaları gibi temel matematik bilgileri kullanılıyor. Bu yüzden kimya ve matematiğe benzer şekilde çalışıyorum.@Ssykes54, size verebileceğim tavsiye, Pazar günlerini tekrara ayırın ve o hafta çalıştıklarınızı tekrar edin. Örneğin temel kavramlar, denklem, eşitsizlik olsun bu hafta çalıştığınız konu. Pazar günü de soru çözün onunla alakalı.
Hocam, ben zaten öyle yapıyorum, bizim matematik hocası da aynı yöntemi kullanıyor. Konunun özelliklerini soruların gidişatına göre anlatıyor. Kimya hocamız da, eğer işlediğimiz konu sayısal bir konuysa, önce kuralları/yöntemleri veriyor sonra sorular üzerinden ilerliyor. Ben de tek başıma çalışırken aynı şekilde yapıyorum ama matematikte bunun pek işe yaramadığını fark ettim. Sanırım fark etmeden ezber yapmaya çalışıyorum. Yukarıda fizikle ilgili 9. sınıftaki durumumu anlatmıştım, orayı okuduysanız yorum yapma konusunda başarısız bir öğrenci olmadığımı anlayabilirsiniz. Ama fizik sonuçta somut bir ders, gözümüzde canlandırabiliyoruz. Peki ya matematik? O tamamen soyut. Hiçbir şeyi gözümde canlandıramıyorum.@Ssykes54, önce konu anlatımı dinleyin. Konu anlatımında da genelde soru üzerinden gidiyorlar Matematik için. Bir sefer dinleyin, sonra tamamıyla soru çözün.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.