Fenerbahçe 3 - 2 Trabzonspor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sana tek bir şey söyleyeceğim umarım bir gün aynı hareketler Icardi'nin başına gelir o zaman da böyle şeyler yazarsan samimiyetine inanırım iyi geceler.
 
Normalde maçlarda küfrün bile normal sayılmaması gerekirken olayların şuraya kadar gelmesini aklım almıyor. İnsan nasıl olur da kendisine bireysel olarak gram yarar sağlamayacak futbol takımlarına böylesine bağlanıp resmen insan öldürmeye teşebbüs edecek seviyeye gelebilir? Şurada yanlış olan şeyleri yazmaya kalksam birkaç saat boyunca yazarım sanırım. Batı'da Mars'a gidiş konuşulurken bizim hala şu konularla boğuşmamız içler açısı.
 
Burada nefret söylemlerinde bulunup, saldırıyı hakmış gibi savunan arkadaşı raporladım fakat reddedildi. Saçma sapan bir sebepten ban yersem bu moderatörlerin samimiyetini sorgularım. İşinizi iyi yapın.
 
Trabzonspor bu maçla beraber sırf Galatasaray'a çalıştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Sahaya çıkmalarındaki amaç Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmekti. Trabzonspor taraftarı da yine çirkef, insanlık dışı, karaktersiz yönünü maçın her dakikasında gösterdi. Hakemin maçı oynanacak ortam olmadığından maçı iptal etmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Birçok oyuncunun yaralanmasına böyle göz yumulması hem TFF hem de hakemin hatasıdır. Sahaya giren taraftar da bıçak olması, kale direğinin sökülüp oyuncuya savrulması, yıllarca bu kulübün ekmeğini yiyen Egemen Korkmaz denen karakter yoksununun teknik ekip ve futbolcularımıza saldırması, böyle bir maçta yeterli sayıda polisin görevde olmaması hepsi ayrı bir saçmalıktı. Sonuç olarak 3 puanı alan Fenerbahçe oldu gollerin hepsi önce çirkefleşen Trabzonspor taraftarına sonra onları destekleye mâlum takım taraftarlarına gelsin. Başta Osayi Samuel olmak üzere tüm oyuncularımızın eline emeğine sağlık hem maçı kazanıp hem taraftarı dövmek muazzam bir cevap. Seneye Kadıköy'de aynı şekilde Trabzonspor'u ağırlicaz merak etmesinler. Umarım yöneticiler gerekli açıklamaları yapar bu konu böyle kapanmamalı.
 
Tamam, bir gün birileri sana saldırırsa kendini savunmak yerine dövdürtür, sonra hakkını aramayı tercih edersin. Meşru müdafaadan bağımsız diyorsun, meşru müdaafanın anlamını dahi bilmiyorsun.

Sana daha sağlıklı açıklamak adına Vikipedi alıntısı: Meşru müdafaa, yasal savunma veya meşru savunma; uğranılan bir saldırı karşısında kişinin kendisini veya bir başkasını koruması. Saldırıyı durdurmak veya saldırının etkilerini azaltmak amacıyla orantılı güç ile gerçekleştirilen karşı saldırı da meşru müdafaaya dahildir.
Meşru müdafaa he? Güvenlik görevlisi tarafından imha edilen adamı yerde dövmeye devam etmek nasıl meşru müdafaa oluyor bakalım?
Yanında güvenlik görevlisi varken yumruk atmak sana mı kaldı ayrıca?
Ondan sonrakinde, etrafında zibilyon tane güvenlik görevlisi varken koşan taraftara uçan yumruk atmak sana mı kaldı?
Osayi Samuel, 2 olayında da etrafında güvenlik görevlileri varken saldırıyor taraftara. Yani burada meşru müdafaa falan yok, öfkeyi kontrol edememe gibi bir durum var.
Osayi ve yanında bulunanlar kendisini savunmak adına bunu yapabilirler, zira (görevlileri bahane edenler için) güvenlik görevlileri sahaya giren oyuncuyu engelleyememiş hatta Osayi'nin yanına gittiğinde vurmaya hazırlanırken güvenlik görevlileri daha saha çizgisinden yeni yeni koşmaya başlıyorlardı.
Osayi'ye vurmaya hazırlanırken güvenlik görevlileri saha çizgisinden yeni koşmaya mı başlıyordu? Osayi'nin önüne geçip hemen ardından da taraftarın üstüne atlayan adam kimdi peki? O at gözlüklerini çıkarıp tekrar izle olayları.
Sonra ne görüyoruz, sahaya giren şahıs delici aletle saldırmış! Ama kendini savunmak için yumruk atmayacaksın, yersen!
Aboo, sen gerçekten olayı izlememişsin. Adam bıçağı çıkarmadan görevli tarafından imha ediliyor zaten. Bıçak, görevli kişi adamın üstüne atladığında adamın kolundan düşüyor. Daha olayı bile izlememişsin, gelmiş birde burada ahkam kesip oyuncuları savunuyorsun, komik gerçekten.
Batshuayi'nin de farkı yok. Üzerine yumruk sallaya sallaya koşan biri var, amacı belli, niyeti belli. Kendini savunmak adına döner tekme atıyor. Hatta tam vuramadığı için ona koşan şahıs Livakovic'e gidip YUMRUK atıyor. Ama asla NEFSİ MÜDAFAA değil. Yine YERSEN.
Batshuayi'de kendini savunma gibi bir durum yok. Olayı izlesen görürdün zaten. Adam Batshuayi'ye koşmuyor orada.


Ne olursa olsun, ikisi de kabul edilemez bir durum çünkü ikisinde de kendini savunma gibi bir durum söz konusu değil. Özellikle Osayi'de. Yere düşmüş ve güvenlik görevlisi tarafından imha edilmiş adamı yerde dövmeye devam etmek nedir? Futbolcusun sen, boksör değil. Orada seni savunmak için duran, bunun için para alan bir ton görevli var.
Bugün Trabzonspor bize büyük bir rezillik izlettirdi, bu su götürmez bir gerçek; Ama Fenerbahçe de bu rezilliğe ister istemez ortak oldu.
İstediğiniz kadar savunun, itiraz edin. 2 takım da, söylediğim oyuncular da muhtemelen ceza alacaklar zaten.
Bakalım yarın neler olacak göreceğiz.
 
İnsanların canına kastedildi. Bu bir spor değil vahşet olayı. Kazandığımız 3 puan da gram umrumda değil. Bu ülke futbolu çok uzun zamandır bitikti. Sadece bu sene toprak atıyoruz üstüne.

Bütün dünya bu rezilliği gördü. Hem de hakem dövüldükten sadece birkaç ay sonrası bu. Burada takımın falan önemi kalmadı. Hiçbir yabancı oyuncu gelmek istemeyecek bu rezil "futbol" ortamına.

Avrupa'daki rakibimiz "can güvenliğimiz yok" diye Türkiye'de maç yapmayı reddedebilir şu noktada ve tek kelime edecek yüzümüz yok şu rezilliklerden sonra.

Livakovic, yerde tedavi görürken üstüne madde atılmaya devam edildi. Bu adam da bir insan evladı, ailesi var. Yarın sabah ilk iş "tükürürüm futbolunuza, ben gidiyorum" dese, "haksızsın" diyebilir miyiz adama?

Bütün dünyaya bir kez daha rezil olduk. EURO şampiyonasına ev sahipliği yapma hayallerimizi elimizden almalarına bir bahane daha sağlamış bulunduk. Severek izlediğimiz oyuncuları takımlarımıza transfer edememek için adamların eline koz vermiş olduk.

Severek izlediğimiz, gönül verdiğimiz Türk futbolunun canına okudunuz. Olayların bu denli yüz kızartıcı hale gelmesinde en ufak emeği geçen her camiadan kim varsa hiçbirine bir Türk futbolsever olarak hakkımı helal etmiyorum.

Son olarak da şunu eklemek istiyorum. Üç büyüklerden hangisi bunu yapsaydı sahası kapatılırdı. Siyasilerin tam desteğini alan malum camia neyle karşılaşacak göreceğiz.
 
Son düzenleme:
Son olarak da şunu eklemek istiyorum. Üç büyüklerden hangisi bunu yapsaydı sahası kapatılırdı. Siyasilerin tam desteğini alan malum camia neyle karşılaşacak göreceğiz.
Üç büyüklerden siyasilerin tam desteğini alan, başkanları cumhurbaşkanının yanından ayrılmayan, siyasilerin emrine amade olan bir Fenerbahçe var. Bu konuda bile Galatasaray'a sallamaya yer arıyorsunuz ya, inanılmaz...
 
Kişiye doğru koşmuyor. Biri sağından koştuğu zaman sen öne tekme mi atıyorsun? Taraftarın orada olması evet yanlış.

Çok tuhaf bir bakış açın varmış. Taraftar neden sahaya atlar? Hakemle istişare için mi? TS'yi haklı göstermeye çalışıyorsun ama o işler öyle olmuyor. TS-GS maç sonunda TS'li taraftarlar Icardi sevinci yapıp GS'yi alkışlıyordu. Dün olan olayların tamamı TS'li taraftarlarla alakalı.
 
Nasıl görevli değil? Etrafındaki görevlilerin kıyafetine bakarsan kendisinin de onlarla aynı kıyafeti giydiğini görebilirsin. Yanından geçerken kendisi ile alakası bile yokken Batshuayi adlı arkadaş birden headshot atıyor görevlinin yüzüne. Bir suçlu Trabzon taraftarları mı? Her iki tarafta gereken cezayı almalı.
Kardeş görevli dediğin adam kendi halinde soyunma odasına giden adama niye gelişine yumruk attı açıklasana onu önce.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı