Fenix 10TN-144 İncelemesi

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Herhangi bir değişiklik yapmazsak bu sıcaklık değerinin negatif etkisi çok hissedilir mi?

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Herhangi bir değişiklik yapmazsak bu sıcaklık değerinin negatif etkisi çok hissedilir mi?
Evet biosta bir ayar değiştirdim ama şuan hatırlayamadım. Ama sadece 1 ayardı yani birşeyi enable yaptım. Ayarları sonra videolarda başkalarının aldıkları sonuçlara göre hareket ederek yapıp testler yaptım. Zaten throttlestop içinde bench testide var.
Valla çok sıcak olması uzun vadede ömrünü azaltır tabiki bencede mantıklı bu düşünce ama hani ne kadar uzun vadedir yada nasıl bir zaman diliminden bahsediyorlar bilmiyorum. Yani benim zaten aldığım telefon veya laptoptan tam performansta beklediğim ömür 4 yada 5 yıl. Sonra olanlara şaşırmazdım 100 görmeye alışık olduğunu söyleyen insanlarda var ama ben şahsen huzursuz oluyorum 100 derece az bir sıcaklık değil. Ki şuanda performanstan da mumnunum.
burada mevcut. yeni bulabildim.

8 küsür ay olacak kullanalı. Klavyenin üst kısımları ısınıyor oyunlarda ama çok kafaya takmıyorum. Sadece @OnLineTester 'ın dediği gibi uzun vadede düzgün kullanılabilsin diye bu çabam.
Çok teşekkürler hocam.

Ne kadar fiyat?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hakkında konuştuğumuz laptopun güncel fiyatı linktedir

Ben harici klavye ile kullanıyorum ama dediğin gibi klavyenin özellikle sol üst tarafı çok ısınıyor yani o sıcaklığın ilk etki ettiği yer o taraflar dediğin gibi.

Pazartesi kargoya verilen laptop salı günü elime geçti. Hızlı gelmesine sevindim fakat sonuç hüsranla bitti.
Bilgisayarı açar açmaz klavyenin üstünde sıcaklık hissetmeye başladım. Programla kontrol ettiğimde bilgisayar boştayken CPU'nun 50-52 derece olduğunu gördüm. Chrome'da yalnızca bir sekme açınca ise 52-54 dereceleri buluyor.
Asıl sorun ise cihazın sağındaki 2 USB portu da çalışmıyordu. Sorunun yazılımsal olmasından şüphelenip driverların ve Windows'un güncel olmasından emin oldum. Sonra da aygıt yöneticisini kurcaladım fakat sorun çözülmedi. Canlı destek bana harici bir klavyeyi bozuk USB'lere bağlayıp BIOS ekranında çalışıp çalışmadığını test ettirdi. BIOS ekranında da çalışmayınca sorunun fiziksel olduğunu tespit ettik.
Bir diğer sorun ise aygıt yöneticisinde birçok ünlem işareti olmasıydı. PCI ile alakalı ünlem işaretleri vardı. Diğerlerini hatırlamıyorum o stres ile okuyamadım.
Sonuç olarak canlı destek cihazın servise gitmesi için bana kargo numarası verdi. Yarın ilk iş laptopu kargoya vermek olacak ama iade mi etsem yoksa sıfır cihaz ile değişimini mi talep etsem bilemedim. MSI sayılabilecek bir laptopu iade edip de gidip Excalibur ya da Monster almak istemiyorum açıkçası. İade etmeye karar verirsem Monster alacağım muhtemelen. Siz ne önerirsiniz? Bu yorumu hem bu model ile ilgili deneyimimi paylaşmak hem de görüş almak için yazdım.

Hayırlı olsun hocam. Dosya hala bende. Paylaşıyorum;
DriverFiles.rar

Not: İncelemede yer alan HM470 isimli linkteki driver dosyalarıdır.
Ünlem işareti çıkan aygıtların driverları burada.

Ürünü almayı düşünüyorum ama yaşadığım kötü monster deneyimimden sonra kafamda soru işareti bırakmıyor değil.

siz baya kötü bir tecrübe yaşamışsınız. hani bir yerden sonrası da şans gerçekten. umarım en yakın zamanda yardımcı olurlar. yani böyle bir tecrübeden sonra iade de isteyebilirdim ben. benimde sinirlerim bozulurdu sonuçta günümüz türkiyesinde az bir miktar ödemiyoruz. ama yerel anlamda şikayet yönünden casper ve monster hakkında da çok garip şikayetler var. Onlarda şans tabi çok memnun müşterileri de var. siz en iyisi içinize sinen bir markanın beğendiğiniz modelini alın. bu arada bu laptop elinize ulaştı kasası ve malzeme kaliteside monsterdan daha çok hoşuma gidiyor benim. yinede bol şans
Ürünü almayı düşünüyorum ama yaşadığım kötü monster deneyimimden sonra kafamda soru işareti bırakmıyor değil.
valla 2 önceki yorumdaki arkadaşta kötü tecrübeler yaşamış ama şans.. en azından game garaj daha yeni bir firma ve bu gruptada bir çok kişiye hemen dönüp sonuç aldılar. ben bile sitesindeki canlı sohbetten yazarak termal ped kalınlıklarını öğrenmek için hemen ulaşabildim. yani o yönden iyi gibiler şimdilik şahit olduğum.

Hocam ürünün pil performansı nasıl. Uzun süreli kullanımdan sonra deneyimleriniz nasıl oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…