Fiat Egea 1.4 fire 95 HP iyi midir?

"Gitmez!!1!!! Sakın alma yağ yakarr!1!" yorumlarına hazır olun öncelikle. Performans kişiye göre değişen bir ihtiyaç. Şehir içi kullanımda yeterli bir araç. Uzun yola da yılda 1-2 çıkarım diyorsanız biraz çilesini çekersiniz biter. Yağ yakma olayı için çok yorum var etrafta. Benim gördüğüm kadarıyla önemli bir sorun yok. Zaten öyle olsa en çok satan versiyondan biri de bu olmazdı. Ucuz diye başa bela alınmaz sonuçta. Biraz eski nesil bir motor için yüksek bakım aralığı varmış ilk çıktığı zamanlarda. Sanırım o aralığı da düşürmüşler artık. Göze çarpacak kadar bir eksiltme yaşayan olacağını sanmıyorum. Bir dönem ben de niyetlenmiştim ve öyle araştırmıştım. Benim niyetim sıfır almaktı. Kendi arabamı satmam gerekiyordu ve işlerin yoğunluğu da üst üste gelince kaynadı gitti en sonunda. Yoksa hala arada keşke alsaydım diyorum o birkaç ay önce niyetlendiğimde.
 
"Gitmez! 1! Sakın alma yağ yakarr! 1!" yorumlarına hazır olun öncelikle. Performans kişiye göre değişen bir ihtiyaç. Şehir içi kullanımda yeterli bir araç. Uzun yola da yılda 1-2 çıkarım diyorsanız biraz çilesini çekersiniz biter. Yağ yakma olayı için çok yorum var etrafta. Benim gördüğüm kadarıyla önemli bir sorun yok. Zaten öyle olsa en çok satan versiyondan biri de bu olmazdı. Ucuz diye başa bela alınmaz sonuçta. Biraz eski nesil bir motor için yüksek bakım aralığı varmış ilk çıktığı zamanlarda. Sanırım o aralığı da düşürmüşler artık. Göze çarpacak kadar bir eksiltme yaşayan olacağını sanmıyorum. Bir dönem ben de niyetlenmiştim ve öyle araştırmıştım. Benim niyetim sıfır almaktı. Kendi arabamı satmam gerekiyordu ve işlerin yoğunluğu da üst üste gelince kaynadı gitti en sonunda. Yoksa hala arada keşke alsaydım diyorum o birkaç ay önce niyetlendiğimde.

Peki 1.5 C elysee nasıl.
 
Sıkıntı arabanın kendisinde değil, nasıl olsa sıfır araba denilerek alınabilir ancak şuan 2.el piyasasında sıfır Egea parasına daha iyi araçlar mevcut. Şehir içinde her türlü işinizi görür, ancak fazla bir performans beklememelisiniz. Yağ yakma diye anlatılan olay araçta yağ soğutucusunun olmaması ve mevcut tertibatın yetersizliği yüzünden yüksek devirli kullanımıda yağı buharlaştırması durumu. Araca 3-4 kişi biniyorsanız ve eğimli bir rotanız varsa mecburen zayıf güç nedeniyle yüksek devirde kalacaksınız bunun sonucunda eninde sonunda azalma olacak (Yeni modelleri fark etmeksizin). Ancak bu dediğim durumların dışında bir kullanım durumunuz olacaksa, en azından sıfır araç denilerek 0 beklentiyle alınabilir. Şahsen tercih etmezdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı