Fiber 24Mbps vs VDSL 35Mbps

2 Yıl VDSL kullandım. İyiydi, güzeldi. Birkaç gün önce fibere geçtim, Mbit hızımın düşmesi dışında pek gözle görülür bir fark göremedim şimdiye kadar. Belki oyunlarda ping konusunda daha az dalgalanma yaşıyorum bu da faydası arasında sayılabilir ama emin konuşamayacağım. Çünkü oturduğum yerden taşındım, bunun da etkisi vardır illa. Fiber paketlerinde Upload hızları biraz daha yüksek. Netspeed'in Fiber Eko paketini kullanıyorum, tavsiye ederim.

2 Yıl VDSL kullandım. İyiydi, güzeldi. Birkaç gün önce fibere geçtim, Mbit hızımın düşmesi dışında pek gözle görülür bir fark göremedim şimdiye kadar. Belki oyunlarda ping konusunda daha az dalgalanma yaşıyorum bu da faydası arasında sayılabilir ama emin konuşamayacağım. Çünkü oturduğum yerden taşındım, bunun da etkisi vardır illa. Fiber paketlerinde Upload hızları biraz daha yüksek. Netspeed'in Fiber Eko paketini kullanıyorum, tavsiye ederim.
Netspeed tarifelerinden bahsediyorum, ama kararsız kaldım. Hangisi bana daha fazla download hızı verir?

Netspeed tarifelerinden bahsediyorum ama kararsız kaldım. Hangisi bana daha fazla download hızı verir?
Az para verip, çok daha fazla Mbit istiyorsanız VDSL paketleri daha iyidir. VDSL'de 35 alırken fiberde 24 alıyorsunuz. Bu da 4.5 Mb/s ve 3 Mb/s demektir.

Bir de Türknet'in fiber desteği var mı bilmiyorum. Çünkü yeni taşındığım yere nakil almak istedim, nakil alacağım yerde fiber altyapı olduğu için almadılar. Aboneliğimi iptal etmemi istediler uzun süre kalacağım için. Haliyle Netspeed'e geçtim. Türk Telekom çalışanı gelip modemi teslim etti ve hattı aktifleştirdi. Onun dışında hat mat işleri hep elektrikçiye kaldı.
Elektrikçi de geldi 3. kattan bodruma bir hattı 2 saatte çekti. Çekti çekmesine de ışık mışık hiçbir şey yanmıyor. Dedim abi belki uçlarda sıkıntı vardır. Ukalâca ne sıkıntı olacak yiğenim, dedi. Neyse dedim acelesi vardı, siz bana penseyi bırakın, bir de 2-3 uç bırakın kendim deneyeyim dedim. Haklıydım da, uçların ikisini de değiştirdim internetim geldi tertemiz.

Şimdilik herhangi bir kopma sorunu yaşamadım. Türknet'te iki günde bir internetim kopuyordu.

Son düzenleme:
Az para verip, çok daha fazla Mbit istiyorsanız VDSL paketleri daha iyidir. VDSL'de 35 alırken fiberde 24 alıyorsunuz. Bu da 4.5 Mb/s ve 3 Mb/s demektir.
Peki, şu an kullandığım ADSL 24Mbps pakette ben 3 Mb/s dowload alıyorum. Fiber bana ADSL'den farklı ne sunabiliyor?

8 Mbps = 1 MB/s olduğuna göre aldığınız değerler normal.

adsl-vdsl-fiber-karşılaştırma.png

Kablo türünden dolayı diğerlerine nazaran daha hızlı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı