Fiber altyapı için ne yapılmalı?

FearLesLeon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim evim ara sokak ama direk ana caddeden sağa girince maksimum 50 metre sonra evimin önüne gelmiş oluyoruz. Ana cadde'de ve Evime çok yakın(maksimum 30-40 metre) başka yerde fiber var ve bu fiber çok uzun süredir yok yani 2-3 yıl olmuştur oda maksimum. Ben napabilirim de benim evime fiber kablo çekebilirler. Çünkü artık bıktım adam benden daha ucuza internet alıyor ve AKK'si dolmuş halde bile hızı benden yüksek oluyor. Benim paketim 16 Mbps lakin 13 Mbps alıyorum. Adam 50-60 TL verip 50 Mbps alıyor ve AKK sonrası 16'ya düşüyor. Bende artık hızlı internet istiyorum lütfen ne yapmam lazım başvuru yaptım onlarca kere bayisine de gittim. Senelerdir bana belediye ile anlaşıyoruz dediler. Belediyeye mail attım bakalım onlar ne dicekler. Napabilirim ben bu fiber için ?

Not: yakınımdaki fiber Superonline fiber'i.

Yapabilecek hiç bir şeyim yok mu ?

Çok araştırdım ve sanırım ipin ucunu yakaladım.

TTNET veya farklı ISS aradığında veya genel müdürlüğe gidip talepte bulunduğunda çok olumlu sonuç alamıyorsun. Çünkü onların bölge bölge zaman çizelgelerine göre yatırım ve yol haritaları var. Bunu teknik ekip planını bozmak istemiyor.

Ama bir üst basamağındaki kişilerden emir geldiğinde yapıyorlar. Oda VDSL hat istiyorum demen gerek. VDSL hat Fiber'e göre daha basit ve daha hızlı kurulum süreci var. Bu konudaki yönetim mercisine ulaşıp sonuç almış bir arkadaşın bloğunda okudum.

Yöntemde şudur. ISS'ler müşteri memnuniyeti için Sosyal Medya'ya çok değer veriyorlar. Burada bir ISS'den şikayet konusu açman senden başka onlarca yüzlerce kişinin okuyacağı anlamına geliyor. Aynı şekilde memnun olduğunu dile getirmen içinde geçerli.

ISS'lere sosyal hesapları olan Twetter üzerinden tweet ve mesaj atacaksın. Günlerdir arayıp talepte bulunmama rağmen olumlu ne bir konuşma ne bir mesaj alabildim. Bugün yani Cumartesi olmasına rağmen tweet attım TürkTelekom için @TTDestek #TTDestek ile hastag attım. 1 saat geçmeden aradılar. Konuştuğum yetkili kişi tarafından adıma dilekçe yazılıp ve talepte bulunulup Türk Telekom genel müdürlüğüne istek atıldı. Bu şekilde aynı mevkide 3 - 5 kişi aratır ise Teknik Ekibe emir gelceğinden VDSL gelir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı