Fiber altyapı ücreti nedir ve nereye başvurulmalı?

Üzerinden fazla zaman geçmeden saha ekibine ya da müdürlüğe iletin. Eğer altyapıyı kendileri çekerlerse ücret almazlar. Bazen iç tesisatı kendiniz çekmenizi isteyebiliyorlar.

Maalesef ben de aynı durumu yaşadım. Benim binamı ve kabul etmeyen birkaç binayı atlayıp sokağın fiber dönüşümünü gerçekleştirdiler. Şimdi binada internet abonesi bile olmayan kişiler istemiyor diye fibere kavuşamadım ve VDSL kullanmak zorundayım.

Ee dostum çözebildin mi peki durum nedir? Ne kadar süre geçti?

Ee dostum çözebildin mi peki durum nedir? Ne kadar süre geçti?
Maalesef henüz çözemedim çünkü bizim buraya benim haberim yokken gelip gitmişler. Hatta gelip gittiklerinden haberim olması bile çok uzun zaman sonra olmuştu. Buraya pandemi dönemi, yani 2020-2021 gibi fiber dönüşüm yapılmış. Birkaç ay önce yolda karşılaştığım bir saha ekibi ile "Ee, bizim buralarda fiber yok mu?" diye muhabbet ederken bizim bina da dahil olmak üzere birkaç binanın dönüşümü reddettiğini öğrendim.

Konu sahibinin de bu durumu yaşamaması için hazır tam zamanıyken harekete geçmesi daha iyi olur.

Maalesef henüz çözemedim çünkü bizim buraya benim haberim yokken gelip gitmişler. Hatta gelip gittiklerinden haberim olması bile çok uzun zaman sonra olmuştu. Buraya pandemi dönemi, yani 2020-2021 gibi fiber dönüşüm yapılmış. Birkaç ay önce yolda karşılaştığım bir saha ekibi ile "Ee, bizim buralarda fiber yok mu?" diye muhabbet ederken bizim bina da dahil olmak üzere birkaç binanın dönüşümü reddettiğini öğrendim.

Konu sahibinin de bu durumu yaşamaması için hazır tam zamanıyken harekete geçmesi daha iyi olur.

Öğrendikten sonra böyle böyle bizim binaya da istiyoruz diye dilekçe verdiniz mi?
Verdiyseniz bunun üzerinden henüz ne kadar geçti

Fiber dönüşüm için Türk Telekom interneti kullanıyor olmam gerekiyormuş. Binada Türk Telekom kullanan var onlar başvursa ve fiber çekilse ben türknetten 1Gbps internet alabilir miyim?

Fiber dönüşüm için Türk Telekom interneti kullanıyor olmam gerekiyormuş. Binada Türk Telekom kullanan var, onlar başvursa ve fiber çekilse ben TurkNet'ten 1 Gbps internet alabilir miyim?
TurkNet şu anda Türk Telekom fiber altyapısı ile ev kullanıcılarına 100 Mbps hıza kadar hizmet veriyor. Bu arada fiber dönüşüm için Türk Telekom kullanıyor olmanız gerekmiyor.

Öğrendikten sonra böyle böyle bizim binaya da istiyoruz diye dilekçe verdiniz mi?
Verdiyseniz bunun üzerinden henüz ne kadar geçti?
Henüz dilekçe vermedim, önce dilekçenin hazırlanması ile ilgili bilgi almak amacıyla yakınımdaki Türk Telekom ofisine gittim. Durumu anlattım, yönetici ve bina sakinleri imzası falan beni biraz zora soktu. Daha fiberin ne işe yaradığını bilmeyen insanlardan altyapı başvuru dilekçesine imza atmalarını istersem başarılı olma ihtimali çok düşük çünkü. Bir kısmının da konuşulamayacak türden insanlar olması da bir engel.

Yöneticimiz onay veriyor ama binadan birilerinin reddetmesi durumunda başı belaya girer diye düşünüp pek uğraşmak istemiyor. En kötü ihtimalle sadece yöneticinin ve binada bizim dışımızda tek TT altyapısından hizmet alan komşunun onayı ile dilekçeyi hazırlayıp, teslim etmeye çalışacağım.

Size ufak bir tiyo verebilirim. e-Devlet üzerinden açık kapı araciliği ile dilekçenizi ilgili Türk Telekom müdürlüğüne iletebiliyorsunuz. Ancak şunu söylemekte fayda var açık kapı il kaymakamlığına bağlı bir kuruluş bazen sizin yazdiğiniz yazıyı ilgilenmemek için müdürlüğe göndermeyip kendiniz vermelisiniz gibi bir dönüş oluyor. Biraz mesajın gittiği kişinin iyi olması ve şanslı olmanız gerekiyor. Eğer gönderirlerse direk kaymakamlıktan geldiği için ilgi ve alaka daha fazla oluyor bu konuda çok ugraştığım için bilgim var. Daha farklı yolları da var bunu bir deneyin olmazsa onlardan da bahsederiz.

TurkNet şu anda Türk Telekom fiber altyapısı ile ev kullanıcılarına 100 Mbps hıza kadar hizmet veriyor. Bu arada fiber dönüşüm için Türk Telekom kullanıyor olmanız gerekmiyor.

Henüz dilekçe vermedim, önce dilekçenin hazırlanması ile ilgili bilgi almak amacıyla yakınımdaki Türk Telekom ofisine gittim. Durumu anlattım, yönetici ve bina sakinleri imzası falan beni biraz zora soktu. Daha fiberin ne işe yaradığını bilmeyen insanlardan altyapı başvuru dilekçesine imza atmalarını istersem başarılı olma ihtimali çok düşük çünkü. Bir kısmının da konuşulamayacak türden insanlar olması da bir engel.

Yöneticimiz onay veriyor ama binadan birilerinin reddetmesi durumunda başı belaya girer diye düşünüp pek uğraşmak istemiyor. En kötü ihtimalle sadece yöneticinin ve binada bizim dışımızda tek TT altyapısından hizmet alan komşunun onayı ile dilekçeyi hazırlayıp, teslim etmeye çalışacağım.

Bana Türk Telekom kullanmıyorsanız yardımcı olamam dediler.

Bana Türk Telekom kullanmıyorsanız yardımcı olamam dediler.
Müdürlüğe veya Türk Telekom ofisine gitmenizi öneririm. "Fiber gelirse Türk Telekom'a geçeceğiz, şu anda zaten istediğimiz hızı alamıyoruz." dersiniz.

Müdürlüğe veya Türk Telekom ofisine gitmenizi öneririm. "fiber gelirse Türk Telekom'a geçeceğiz, şu anda zaten istediğimiz hızı alamıyoruz." dersiniz.

Sokakta altyapısı yapılmayan sadece biz kaldık. İçerisinde bulunduğum durumdan nefret ediyorum.

Sokakta altyapısı yapılmayan sadece biz kaldık. İçerisinde bulunduğum durumdan nefret ediyorum.
Maalesef bizim ülkemizde altyapı işleri böyle yürüyor. Evinde internet aboneliği bile olmayanlar binaya gelecek altyapıya karışabiliyorlar. Benim için geçerli olan "Önüm arkam sağım solum fiber, saklanmayan DSL!" durumu sizin için de geçerli oldu :(

Gelişme yaşanırsa bizleri de haberdar etmeyi unutmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı