Fiber altyapısı bulunmayan yerde internet için ne yapılabilir?

DolveNNN

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Öncelikle internetim aşırı kötü bilgisayarımda modeme bir tık uzak yani duvara monteli Ethernet çekemiyorum.
Ve mahallemizdede hiçbir markanın fiber altyapısı bulunmuyor.
Acaba router alıp odamda kullansam internetim hızlanır mı?
Valorant gibi oyunlarda pingim çok kötü, yeterli bir sistemim var ama bu sefer de internet işi bozuyor ve oyun zevki kalmıyor.

İnternetimiz ise Türk Telekom.

Router alıp odaya Ethernet kablosuyla bağlaman gerek ondan sonra tekrar Ethernet ile bilgisayarına kablolu bağlantı yapmalısın bende de aynı şekil.

Ama artık router değil de başka bir ürün vardı ismini unuttum onları kullanın diye öneriler görmüştüm.

Router alıp odaya Ethernet kablosuyla bağlaman gerek ondan sonra tekrar Ethernet ile bilgisayarına kablolu bağlantı yapmalısın bende de aynı şekil.

Ama artık router değil de başka bir ürün vardı ismini unuttum onları kullanın diye öneriler görmüştüm.
Direk modemler var galiba ona takip hemen pcye ethernet takabiliyosun herhalde.

menzil genişletici alabilirsin. superbox modemini dışarıya koyup ara koridora tp-link re315 model menzil genişletici aldım. oturma odasındaki cihazları çok rahat bağlayabiliyorum

İmkansız bir şey Ethernet'i bilgisayara takmak çünkü modem duvara yüksek bir şekilde monte edilmiş.

Menzil genişletici alabilirsin. Superbox modemini dışarıya koyup ara koridora TP-Link RE315 model menzil genişletici aldım. Oturma odasındaki cihazları çok rahat bağlayabiliyorum.

Gercekten 1200 Mbps veriyor mu acaba?

İmkansız bir şey Ethernet'i bilgisayara takmak çünkü modem duvara yüksek bir şekilde monte edilmiş.

o tamamıyla ana modemin sinyal gücüne bağlı. superbox için üst limit 375 mbps ve ben bulunduğum konumda 30-90 mbps arası hız alabiliyorum. geceleri daha yüksek hız alıyorum çünkü yoğunlukla ilgili

Ethernet kablosu takamıyorsan pingin düzelmesini unut zaten sinyallerin geç gelmesinden oluşuyor ping. Kablolu bağlamadığın sürece ping devam eder oyunlar can sıkar.

K

Kablonun uzununu alıp sarkıtacaksın, bende de TP-Link var ama bunlar artık geçmiş senelerin teknolojisi başka ürünler varmış bunların yerine, hızın yüksek değilse yeterli olur ama.

K

Kablonun uzununu alıp sarkıtacaksın, bende de TP-Link var ama bunlar artık geçmiş senelerin teknolojisi başka ürünler varmış bunların yerine, hızın yüksek değilse yeterli olur ama.

Bizim ev uzun mesela salonda ana modem ama uzak odalarda internet çok kötüleşiyordu ben 10 metre kablo ve router aldım ana modemden odama kablo çekip routerı kurdum masama ardından tekrar 1 metre kablo aldım routerdan bilgisayarıma kablolu bağlantı yaptım şimdi hem bilgisayarımda hem diğer odalarda kayıpsız aynı hız var evimizde 2 adet modem var yani.

Altyapı sorgu sitelerinde bulunmuyor mu hiç altyapı? Eğer yoksa zannediyorum ki SuperBox veya Magnet kullanıyorsunuz. Bu cihazlarda var mı bilmiyorum. Varsa cihaz arkasından bir ethernet kablosunu takıp sarkıtarak bilgisayara kadar götürün. Uygun mesafeyi kendiniz ölçüp ona uygun kablo almanız gerekir.

Ping düşüşü için kablosuz bağlantıyı unutun. Kapıyı kapayınca bile pingde az çok dalgalanmalar yapan bir sistem. Hız konusunda özellikle WiFi 5 ve 6 ile güzel yenilikler olsa da gecikmede aynısını söyleyemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı