Fiber İnternet Öneri

NuteLya

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar.
Trabzonda yaşıyorum. Normalde superonline fiber kullanıyordum. 25mb download,5mb upload, 15 ping şeklinde. Vodafone net kampanya adı altında aynı altyapı aynı modem 20 lira fark ile 100mb sağlayacaklarını söylediler. 7 aydır kullanıyorum ancak ping değerleri oyun içerisinde aşırı kötü. Bunun için hiçbir işlem de sağlanmadı. İnterneti değiştirmek istiyorum. Önereceğiniz internet var mı?
Speedtest;
Superonline : 24 download, 4.80 upload, 15 ping sabit. ( faceit 60ping - mm 40ping )
Vodafone net :95 download, 21 upload , 30 ping sabit. ( faceit 90ping - mm 80ping )

Güncel speedtest ekledim. 700-800TL bandında cayma bedeli yansıtacaklar. Ancak ona da razıyım. Geçeceğimiz firma sanıyorum ki bir kısmını zaten karşılar. Gerisini de ben öderim yapacak birşeyim yok. Çünkü 1GB internette verseler bu pinglerle oyunlar da aşırı etkileniyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    6,1 KB · Görüntüleme: 149
Superonline sana bu pingi veriyorsa, superonline altyapısı kullanan merdiven altı firmalar (Millenicom, Netspeed vb.) daha az ping veremez. Düşük ping için TT-Fiber ve KabloNet öneririm ama onlarında altyapısını bulmak, define bulmaktan daha zor.

Şu anda hangi operatörü kullanıyorsunuz? O kısmı anlayamadım. VodafoneNet mi?

VodafoneNet ise maalesef VodafoneNet'in ping sorunu var. Biz de kullanıyoruz ve ping hariç memnunuz.

Millenicom'a bakabilirsiniz. Altyapınız varsa Kablonet öneririm.
700-800TL bandında cayma bedeli yansıtacaklar.
1 yıldan uzun süreli taahhütlerde koşulsuz şartsız herhangi bir cayma bedeli ödemeden cayabilirsiniz.
MADDE 52 - (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

Superonline sana bu pingi veriyorsa, superonline altyapısı kullanan merdiven altı firmalar (Millenicom, Netspeed vb.) daha az pingi veremez.
O nereden çıktı? Superonline speedtest üzerinde 15 ping oyun içerisinde 40-60 ping arası veriyordu. Vodafone net speedtest üzerinde 30 oyun içerisinde 80-90 ping veriyor.
Daha iyi bir internet önerebilir misiniz diye sordum?
Şu anda hangi operatörü kullanıyorsunuz? O kısmı anlayamadım. VodafoneNet mi?

VodafoneNet ise maalesef VodafoneNet'in ping sorunu var. Biz de kullanıyoruz ve ping hariç memnunuz.

Millenicom'a bakabilirsiniz. Altyapınız varsa Kablonet öneririm.

1 yıldan uzun süreli taahhütlerde koşulsuz şartsız herhangi bir cayma bedeli ödemeden cayabilirsiniz.

Evet vodafone net kullanıyorum. Superonline'dan memnundum. Aynı alt yapı vesaire dendiği için geçtim ancak internetim çok kötü oldu bunu belirttim. Superonline'dan daha iyi ping değerlerine sahip olabileceğim bir internet önerebilir misiniz? Yoksa tekrardan superonline mı kullanayım diye sordum aslında.

O nereden çıktı? Superonline Speedtest üzerinde 15 ping oyun içerisinde 40-60 ping arası veriyordu. Vodafone net Speedtest üzerinde 30 oyun içerisinde 80-90 ping veriyor.
Daha iyi bir internet önerebilir misiniz diye sordum?

Kardeşim senin evinde Superonline, Kablonet, Türk Telekom fiber bütün altyapılar var mı? Başka önerecek ne var ki önerelim? Sen altyapı uygunluğunu ve gidebileceğin firmaları söyle biz de ona göre sana yardımcı olalım. Burada herkes müneccim değiliz diye çıkışınca kızıyordum ama şimdi sosyal üyelerine hak vermeye başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar.
Trabzon'da yaşıyorum. Normalde Superonline fiber kullanıyordum. 25MB download, 5MB upload, 15 ping şeklinde. Vodafone net kampanya adı altında aynı altyapı aynı modem 20 lira fark ile 100 MB sağlayacaklarını söylediler. 7 aydır kullanıyorum ancak ping değerleri oyun içerisinde aşırı kötü. Bunun için hiçbir işlem de sağlanmadı. İnterneti değiştirmek istiyorum. Önereceğiniz internet var mı?
Speedtest;
Superonline: 24 download, 4.80 upload, 15 ping sabit. ( Faceit 60ping - mm 40ping )
Vodafone net: 95 download, 21 upload, 30 ping sabit. ( Faceit 90ping - mm 80ping )

Güncel Speedtest ekledim. 700-800TL bandında cayma bedeli yansıtacaklar. Ancak ona da razıyım. Geçeceğimiz firma sanıyorum ki bir kısmını zaten karşılar. Gerisini de ben öderim yapacak bir şeyim yok. Çünkü 1GB internette verseler bu pinglerle oyunlar da aşırı etkileniyorum.

En iyisi Kablonet arkadaşım ben 5 firma kullandım 28 yaşındayım 5 yıldır kablonetteyim süper hızlara ulaşıyorum ve ucuz ping derdi yok Speedtest'de 9 pingim tavsiye ederim.

Kardeşim senin evinde Superonline, KabloNet, Türk Telekom fiber bütün altyapılar var mı? başka önerecek ne var ki önerelim? sen altyapı uygunluğunu ve gidebileceğin firmaları söyle bizde ona göre sana yardımcı olalım. Burada herkes müneccim değiliz diye çıkışınca kızıyordum ama şimdi sosyal üyelerine hak vermeye başladım.
Dostum 100 mb fiber kullandığımı belirttim. Alt yapı tabiki var. Neden bu kadar agresif konuştun anlamadım. Sorun nedir tam olarak. Alt yapınız ne durumda yazsan söylerim zaten. Yardımcı mı olmak istiyorsun yoksa laf olsun diye mi geldin konuşuyorsun?
@yika38 üstad cayma bedeli ödemeden nasıl yapıyoruz?

@yika38 üstat, cayma bedeli ödemeden nasıl yapıyoruz?
Caymak istediğinizi söyleyin. Cayma bedeli kesmeye çalışırlarsa ilgili kanunun maddesini belirtin. Buna rağmen keserlerse Tüketici Hakem Heyetine başvurun.
Tekrardan Superonline mı kullanayım diye sordum aslında.
Superonline dolandırıcı ve üçkâğıtçı bir operatördür. 8 Mbps ADSL'i 90 TL'ye satmaya çalışan bir operatördür. En son önereceğim sağlayıcılardandır. Zamanında biz de kullanmıştık, sonradan taşındığımız yerde altyapı olmayınca cayma konusunda sıkıntılar yaşamıştık. Az daha mahkemeye başvuracaktık.

Ayrıca @painkiller'a da daha yavaş Superbox'u daha hızlı diye yutturmaya çalışıp daha yüksek ücret isteyen, bunun dışında fiber olmayan yerde de kendilerine fiber sözleşme düzenleyen bir firma.
Superonline'dan daha iyi ping değerlerine sahip olabileceğim bir internet önerebilir misiniz?
Superonline'nin kendi altyapısında Superonline'den daha düşük ping değerleri verebilecek bir operatör olduğunu zannetmiyorum. Varsa da bilmiyorum.

Bunun dışında Millenicom'a bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı