Fiber internette sürekli ping çıkıyor

Darkw0lf

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2022
Mesajlar
86
Çözümler
2
Merhaba. Türk Telekom Fiber 100/24 paketini kullanıyorum. Modem TT tarafından verilen ZyXEL bir modem, ayrıca fiber olduğu için bir GPON cihazı mevcut. Şimdi sorun şu ki: Bir türlü çözemediğim bir ping drop sorunum var. Oyunlarda sabit olan pingim bir anda inanılmaz yükseliyor, birkaç saniye içinde tekrar düşüyor. Mesela TR sunucusu olan Valorant oyununda 10-11 olan ping anlık olarak 1000'e kadar çıkıyor sonra tekrar düşüyor. Bu bazen daha sık, bazen daha az aralıklarla oluyor. Bu droplar bazen 10-15 sn. kadar devam ediyor. İnternete benden başka bağlı kimse olmasa dahi bu sorun yaşanıyor.

Araştırmalarım sonucu bunun Bufferbloat denilen bir sorun olduğunu öğrendim ve çözmek için Xiaomi marka bir router aldım, OpenWrt yazılımı kurdum ve SQM ayarı yaptım. Modemden gelen interneti kablosuz olarak 5GHz Wi-Fi ile bu Router'a aktardım ve bu Router'ı Ethernet kablosu ile PC'ye bağladım. Ancak sorun yine çözülmedi. (Router ve modemi kablo ile bağlayınca da bir değişiklik olmadı.) Pingim biraz düştü ancak bu ani yükselme durumu devam ediyor.
TT ile görüştüğümde herhangi bir sorun olmadığını söylediler, her şeyin normal olduğunu söylüyorlar.

SQM ayarı ile birlikte hız testi, WinMTR, CMD, Bufferbloat(bir süre öncesine kadar A+ sonuç da çıkıyordu ama ayarları değiştirmemiş olmama rağmen artık A çıkıyor) testi sonuçlarını aşağıya ekledim. Sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum ancak TT, ne modemi ne de GPON cihazını değiştiriyor. Ben bu aşırı sinir bozucu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • 2024-12-05 (2).png
    2024-12-05 (2).png
    464 KB · Görüntüleme: 101
  • 2024-12-05.png
    2024-12-05.png
    66,7 KB · Görüntüleme: 97
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    67,2 KB · Görüntüleme: 74
  • 1.JPG
    1.JPG
    141,4 KB · Görüntüleme: 68
  • 2.JPG
    2.JPG
    193,5 KB · Görüntüleme: 58
  • 3.JPG
    3.JPG
    52,2 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetinizde hala Bufferbloat sorunu var ondan dolayı A alıyorsunuz ayrıca unloaded ping yüksek TT yüzünden hızınızı biraz daha kısarsanız düzeleceğini düşünüyorum. Normalde ayar yaparken önce Speedtest yapıp hızınız kaç çıkıyor ise onun %85-90 civarına ayarlamanız gerekiyor
 
İnternetinizde hala Bufferbloat sorunu var ondan dolayı A alıyorsunuz ayrıca unloaded ping yüksek TT yüzünden hızınızı biraz daha kısarsanız düzeleceğini düşünüyorum. Normalde ayar yaparken önce Speedtest yapıp hızınız kaç çıkıyor ise onun %85-90 civarına ayarlamanız gerekiyor
Unloaded ping'i düşüremiyorum, bundan 2-3 ay öncesine kadar 13-14 seviyelerinde gözüküyordu ancak şimdi böyle. Aklıma tek gelen sitede testin yapıldığı server değişmiş olabilir belki. Onun dışında yine 2-3 ay öncesine kadar biraz deneme yanılma ile upload-download pingini 0 yapabiliyordum ama artık onu da yapamadım. Ne kadar uğraştıysam yüklü ping de düzelmiyor. Biraz daha kısınca daha da saçma bir sonuç çıkıyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı