Fiber optik kablo çekimi

yukiistaken

Hectopat
Merhaba iyi günler. Yaklaşık 3 hafta önce daire içine kadar çekilen fiber kabloları, aşağıda resimli olarak bıraktım. Sizlere 2 sorum var.

-Fiber kabloları sarı ve Single mod olarak gelmiyor mu?

- 3 haftadır binaya kutu koyulmadı. Genel müdürlüğü aradığımızda şubat ortası denildi ve şubat ortasındayız. Buna rağmen hala binada kutu yok. Sizlerde bu süreç nasıl işledi?

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• DADA9CDB-783B-430C-8DB3-695252E1AFD4.jpeg
    DADA9CDB-783B-430C-8DB3-695252E1AFD4.jpeg
    66,4 KB · Görüntüleme: 444
  • 87CC6C06-53A2-453D-B41E-A12C329356ED.jpeg
    87CC6C06-53A2-453D-B41E-A12C329356ED.jpeg
    102,7 KB · Görüntüleme: 415
  • 21580FE6-604F-4323-8D7A-4568EE4A6F70.jpeg
    21580FE6-604F-4323-8D7A-4568EE4A6F70.jpeg
    62,7 KB · Görüntüleme: 585
Benim dairemde hem Türk Telekom hem de Superonline altyapısı var. Türk Telekom'u kullanmadığım için tam yorum yapamayacağım ama kablosu sarı renkli ve tek hat yani böyle ikili değil. Bu belki yeni bir sistemdir bilmiyorum.

-Fiber kabloları sarı ve Single mod olarak gelmiyor mu?
Sarı olan kablo veya attığınız beyaz kablonun farkı yok. Temel olarak aynı görevi görüyor.

Sarı dediğiniz kablo OBK diye geçen kablo, daireye çekilen kablodur. Fotoğrafta olduğu gibi beyaz kablo ise kutuya eklenecek. Beyaz yerine sarı, turuncu veya siyah olabilirdi, önemi olduğunu pek söyleyemem. En yüksek paket 100 Mbps olunca en kötü fiber kablo için çıtır çerez...

- 3 haftadır binaya kutu koyulmadı. Genel müdürlüğü aradığımızda şubat ortası denildi ve şubat ortasındayız. Buna rağmen hala binada kutu yok. Sizlerde bu süreç nasıl işledi?

FTTH'in kurulumu 14 gün, aktif olması 15 gün olmak üzere aşağı yukarı 1 ayda biti. TT'nin verdiği tarihe pek güvenmeyin. Bu süreç 1 ay veya 6 ay gibi alakasız rakamlara ulaşabilir.

Sarı olan kablo veya attığınız beyaz kablonun farkı yok. Temel olarak aynı görevi görüyor.

Sarı dediğiniz kablo obk diye geçen kablo, daireye çekilen kablodur. Fotoğrafta olduğu gibi beyaz kablo ise kutuya eklenecek. Beyaz yerine sarı, turuncu veya siyah olabilirdi, önemi olduğunu pek söyleyemem. En yüksek paket 100 Mbps olunca en kötü fiber kablo için çıtır çerez...

FTTH'in kurulumu 14 gün, aktif olması 15 gün olmak üzere aşağı yukarı 1 ayda biti. TT'nin verdiği tarihe pek güvenmeyin. Bu süreç 1 ay veya 6 ay gibi alakasız rakamlara ulaşabilir.

Çok teşekkür ederim hocam. Peki ileride gigafiber satılmaya başlanırsa, bu kablo bu hız için yeterli midir?

@yukiistaken Gigafiber, TurkNet'in kendi kurduğu FTTH sisteme satış amaçlı koyduğu isimdir. Size hizmeti getiren firma TT.

1 Gbps paket bireysele açılırsa destekler mi desteklemez mi TT hariç bilemeyiz. Son dönemde kurulan FTTH sistemler maalesef kalite bakımından fiber görünüme sahip VDSL olarak adlandırıyorum.

FTHH/GPON pasif ve çoklamaya yönelik tasarlanmış. TT, limitlerinin ötesine geçtiği için kim ne kadar hız alabilir çetelesini TT bilir. Gerçi onların elinde bile olmadığını, yeni yeni çıkarmaya başladıklarını duydum.

Muhtemelen kullanıcıların %30-40'ı bundan yararlanamayacaktır.

@Ulunay hocam tekrardan rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Fotoğrafta belirttiğim gibi kablolar çekildi fakat 4 haftadır ankastre koyulmuyor. Yusuf Kıraç'a Twitter üzerinden yazıyorum ama bir cevap alamıyorum. Bölge müdürlüğüne gitmeyi düşünüyorum. Acaba 4 hafta, normal bir süre midir? Acele mi ediyorum? Teşekkürler.
@Ulunay hocam tekrardan rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Fotoğrafta belirttiğim gibi kablolar çekildi fakat 4 haftadır ankastre koyulmuyor. Yusuf Kıraç'a Twitter üzerinden yazıyorum ama bir cevap alamıyorum. Bölge müdürlüğüne gitmeyi düşünüyorum. Acaba 4 hafta, normal bir süre midir? Acele mi ediyorum? Teşekkürler.

Unuttuğum için tekrardan yazıyorum. Fiber toplama kutusu, sokağın başına konuldu. Kısaca, bir tek ankastre konulması kaldı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı