Fibersiz mahallelerin köylerden farkı yok

Kişinin İnternet'te ne yaptığına da bağlı. Ama, herkes en az 250 Mbps Download hızını hak ediyor. Millet 300 Mbps İnternet kullanırken 4K, 8K içerikler izlerken, 100 GB'lık dosyayı indirmek için saatlerce beklemezken bu tür uğraşları yapmak isteyen insanlar 16 Mbps hızı almamalı.
En azından her evde 24 Mbit bulunmalı.

Ben katılmıyorum, evet internetler yavaş olabilir ama sık sık yüksek boyutlu oyunlar indirmiyorsan, video upload etmiyorsan, 16mbps adsl internette sana yeter. Dersen ki internetim yavaş ama yüksek boyutlu oyun indirmek istiyorum, o zaman uyurken açık bırak indirmeyi yüklensin. Bazı köylerde internet bile yok, bazen şükretmek gerekiyor. Kübaya git bakalım 1 tane internet bulabilecek misin?

Küba'ya git bakalım, halkın refah seviyesi nasıl. Şükür ede ede bu hale geldik zaten.

Reis önce kendi Upload'ınızı yapmanızı istiyor. :) Sonra 24 Mbit. :)

383997-3-4-2763d.jpg

İşte sıkıntı bu. En az 24 mbit olmalı diyoruz. Japonlara 75 mbit hız kağnı hızı gibi gelir. Japonya uçuk bir örnek olsa da tüm dünyada standartlar artmışken, bırakın orta doğu ülkesi olmayı, afrika ülkesi olmaya doğru gidiyoruz. Bir ara avrupa mavrupa gireceğiz falan deniyordu. Bu gidişle nah bize her şey

Japonya'da durum nasıl? Söylendiği gibi astronomik hızlar mı söz konusu? Japon orta sınıf bir aileyi ele alalım örneğin?
Hocam benim bildiğim Amerika, İngiltere, Almanya, Japonya gibi ülkelerde yaşayan orta sınıf bir ailenin kullandığı İnternet hızları birbirine yakın. Yani 100 Mbps üstü diyebilirim. Bazısı 250, bazısı 300 Mbps kullanıyor. Daha yüksekleri biraz lükse girebilir. Tabii ki 50 Mbps kullananda vardır. Ama o durumu Türkiye'de 250 Mbps hızında İnternet kullanan kişinin ihtimalinde görüyorum.

Bence en büyük sıkıntı upload.0.7 Mbit ' e takılıp kaldık.Yayın yapacaksın ya da bir dosyayı buluta, Youtube'a atacaksın saatlerce işkence çekiyorsun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı