Fidye virüsü format sonrası hala kalır mı?

• Konuyu başlatan ixeni
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 3.467

ixeni

Centipat
Bugün torrent aracılığı ile bir dosya indirmek isterken bende fidye yazılımcılarının kurbanı oldum. Dosya formatlarının hepsi. JOPE olarak değişti hiçbir şey ellemedim. Malwarebytes ile virüsü dosyaları sildim ve direkt bilgisayarıma format attım. C diskini sildim ve tekrar Windows 10 kurulum yaptım. Önemli bir iki dosyam vardı silinmesine göz yumdum ama o dosyaların içeriğini inceleyip tekrar beni rahatsız etme ihtimalleri var mı? Ve bu sorunu format atarak tamamen halledebildim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün torrent aracılığı ile bir dosya indirmek isterken bende fidye yazılımcılarının kurbanı oldum. Dosya formatlarının hepsi. JOPE olarak değişti hiçbir şey ellemedim. Malwarebytes ile virüsü dosyaları sildim ve direkt bilgisayarıma format attım. C diskini sildim ve tekrar Windows 10 kurulum yaptım. Önemli bir iki dosyam vardı silinmesine göz yumdum ama o dosyaların içeriğini inceleyip tekrar beni rahatsız etme ihtimalleri var mı? Ve bu sorunu format atarak tamamen halledebildim mi?

Bütün partitionları formatladıysanız PC´nizi tamamen temizlemiş olursunuz. Ancak PC´niz dışında USB stick, NAS cihazı, modem ya da router gibi harici cihazları kullanıyorsanız bunları da formatlamanızı ya da fabrika ayarlarına sıfırlamanızı öneririm.

Şifrelenen dosyaları çözümleyip önemli olanları yedekleyebilmeniz için forumda çok büyük ve detaylı bir konu vardı şu an kendisini bulamadım fakat ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz. Bir daha başınıza böyle bir durum gelirse özel dosyalarınızı o yöntem ile yedekledikten sonra temiz bir kurulum yapmak sizi tehlikeden arındırır.

Öncelikle verdiğiniz yanıtlardan ötürü çok teşekkür ederim ama benim format atmadan önce ne kadar bana lazım olmasada özel bilgilerimin bulunduğu dosyalar vardı silinmesinde değilim sadece dosyaları kilitleyen kişiler bu dosyanın içeriklerini inceleyip beni tekrar rahatsız edebilirler mi yoksa hiç bir şekilde silinmesine üzülmüyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı