Arkadaşlar bilgisayarım yaklaşık 1 hafta önce fidye virüsü kaptı. Yani bütün dosyalarım şifrelendi ve uzantıları mbed vb. oldu.
BIOS üzerinden USB ile format atmayı denedim fakat USB'yi bilgisayara taktığım anda uzantısı mbed oldu ve format atamadım. Yani bilgisaayra ne takılırsa takılsın veya ne indirirsem indireyim uzantısı mbed oluyor. Bu yüzden format atamıyorum. Ayarlarda güncelleştirme ve güvenlik bölümünden de bilgisayarı sıfırlayamıyorum nedense. Ben bu bilgisayara nasıl format atacağım.
İnsanlar bu foruma bir şeyler öğrenmeye ve bildiklerini paylaşmak için giriyorlar. "Bilgisayarcı" nasıl yapıyorsa sorun yaşayan arkadaş da aynı şekilde yapabilir. Her sorun yaşandığında "bilgisayarcıya" gidersek biz nasıl öğreneceğiz?
Şifrelerse arkadaş yazar biz de ona göre çözüm sunarız. Antivirüs kurulduktan sonra şifreleyemez. Genel itibariyle ".exe" dosyalarını şifrelemez bu tarz zararlılar.
Şifrelerse arkadaş yazar biz de ona göre çözüm sunarız. Antivirüs kurulduktan sonra şifreleyemez. Genel itibariyle ".exe" dosyalarını şifrelemez bu tarz zararlılar.
Fidye virüslerine bulaştıktan sonra bir şey yapamıyor diye biliyorum virüs programları. Çünkü kripto ile şifreleniyor dosyalar ve virüsü silseniz bile dosyaları kurtarmak imkansıza yakın. USB ile boot ettiği takdirde virüsün USB'ye bulaşmaması gerek. PC açıkken mi boot etmeye çalışıyorsunuz? Başka bir PC üzerinden USB hazırlayıp BIOS üzerinden direkt USB ile başlatın.
Fidye virüslerine bulaştıktan sonra bir şey yapamıyor diye biliyorum virüs programları. Çünkü kripto ile şifreleniyor dosyalar ve virüsü silseniz bile dosyaları kurtarmak imkansıza yakın. USB ile boot ettiği takdirde virüsün USB'ye bulaşmaması gerek. PC açıkken mi boot etmeye çalışıyorsunuz? Başka bir PC üzerinden USB hazırlayıp BIOS üzerinden direkt USB ile başlatın.
farklı bir pc de flaş disk i free dos yapsan oradanda bilgisayardaki c ve d diskini biçimlendirsen ? bu olabilirmi sadeced fikir teknik bilgim yok bu konuda.