Çözüldü Fidye virüsünden dolayı format atamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aslanbeyixx

Centipat
Arkadaşlar, geçen bir şeylerle uğraşıyordum. İndirdiğim bir dosya virüslüydü sanırım, Defender'i kapatıp indirdim. Sonra baktım dosyalarımın uzantısın sonuna ".İgdm" diye bir şey eklenmiş. Araştırdım, sanırım fidye virüsü mü neymiş. Format atmaya çalışıyorum, her türlü ISO dosyasını rufuslasam da ya ISO imaj hatası ya da başka bir program çalışıyor kapatın vs. diyor. ISO'nun içindeki install. Wim dosyasına gelince bu hatayı veriyor. Başka bir program denesem de yine aynı hata ya da mavi ekran veriyor. Bir türlü format atamadım.(Microsoft'un orijinal ISO'su da aynı sonuç) ne yapabilirim? (Virüs programları da işe yaramadı) Defender'i açamıyorum, başlangıç kısmı yok olmuş vs. şeyler.

Çözüm
@aslanbeyixx
Eğer dosyaları kurtarmak isterseniz önerebileceğim son program. (Video için dakika 5:40 tan sonrasını izleyin.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Windows 10 indirme linki)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Emsisoft kullanabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam @Murat5038 hocamın yaptığı bir rehber vardı ama şimdi bulamadım.
Sabit konuyu nasıl bulamadın :) ?
Eyvallah tamamdır...
Hangi yazılım kurtardı ve dosyalar açılabiliyor mu? Photorec ve testdisk kurtarması çok düşük ihtimaldir genelde şifreliyi tekrar getirir. Erken zararlı deaktif edildiyse bir kısmını sadece alabilme ihtimali var bu da çok düşük.

Hangi yazılım kurtardı ve dosyalar açılabiliyor mu? Photorec ve testdisk kurtarması çok düşük ihtimaldir genelde şifreliyi tekrar getirir. Erken zararlı deaktif edildiyse bir kısmını sadece alabilme ihtimali var bu da çok düşük.
Gözümden kaçmış. 🙂

photo rec kurtarıyordu ama çok uzun sürüyor format attım hocam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı