Fidye virüsü yüzünden format atamıyorum

Rosso Valentino

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarım yaklaşık 1 hafta önce fidye virüsü kaptı. Yani bütün dosyalarım şifrelendi ve uzantıları mbed vb. oldu.
BIOS üzerinden USB ile format atmayı denedim fakat USB'yi bilgisayara taktığım anda uzantısı mbed oldu ve format atamadım. Yani bilgisaayra ne takılırsa takılsın veya ne indirirsem indireyim uzantısı mbed oluyor. Bu yüzden format atamıyorum. Ayarlarda güncelleştirme ve güvenlik bölümünden de bilgisayarı sıfırlayamıyorum nedense. Ben bu bilgisayara nasıl format atacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu forumdaki insanlar düşüncelerini paylaşamıyor mu ? Umarım yanlış düşünüyorumdur.(arbede çıkarmayalım işimize bakalım...)

Fidye virüsünün ismi ve sürümü nedir biraz ekran alıntısı gönderirseniz sevinirim
başlangıçtaki programlara ve görev yöneticisindeki virüse ait dosyaların görevini sonlandırın eğer bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız onunla bilgisayarınızı geri yükleyin
Emsisoft Decryptor for STOP Djvu
bu programla dosyalarınızı kurtarmaya çalışıp bir taşınabilir USB belleğe kaydedin
ve malwarebytes yükleyip virüsü silmeyi çalışıp öyle format atın bunlarda olmassa bir taşınabilir belleğe kurtarma medyası yükleyin ve o medyadan komut istemini açın ve diskpart ile C: diskinizi biçimlendirip format atın bunu internetten nasıl yapacağınızı öğrenirsiniz

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu virüsü hiçbir antivirüs programı yok edememiş şuana kadar.Hatta bir de not bırakmışlar C diskine.Bilgisayarda önemli dosyam yok herşeyin uzantısı MBED oldu..Diğer bilgisayarımdan Windows'u USB'ye kurdum fakat bu bilgisayara takınca uzantısı MBED oluyor ve format atamıyorum.
Şuan kafayı yemek üzereyim

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    21,9 KB · Görüntüleme: 92
USB imajını farklı bilgisayardan yazıyorsunuz değil mi?

Evet ama bu bilgisayara takınca uzantısı MBED oluyor.
görev yöneticinden mbed virüsünün görevini sonlandırdıktan sonra bunları yükleyin yada güvenli modda deneyin olmadıysa harddiski başka bir bilgisayara bağlayıp bu programları deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…