Fidye yazılımı nasıl temizlenir?

screan5800

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2017
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, kullanmış olduğum dedicated sunucumda dün girdiği zaman 5-6 tane .exe uzantılı "Bütün dosyalarınız şifrelendi" başlıklı not vardı. Sonra yüklü olan bütün programlara giremiyorum, Windows arama çubuğunda hiçbir uygulama yok, Windows tuşuna basınca programların çıkması gerekirken hiçbir program çıkmıyor. Ben de anladım bir şey var. Sanırım Globe türlü bir fidye yazılımı bilgisayarıma bulaşmış ve notun tamamı ise şöyle:

Tüm dosyalarınız şifreli!
Tüm dosyalarınız PC'nizdeki bir güvenlik sorunu nedeniyle şifrelenmiştir. Onları geri yüklemek isterseniz, bize e-posta [email protected] adresine yazın.
Bu IDyi mesajın başlığı altına yaz 4810FD4B
24 saat içinde cevap verilmemesi durumunda bize e-postaları yazabilirsiniz: [email protected]
Bitcoins'te şifre çözme için ödeme yapmanız gerekiyor. Fiyat bize ne kadar hızlı yazdığınıza bağlıdır. Ödeme yapıldıktan sonra, tüm dosyalarınızı şifreleyecek şifre çözme aracını göndereceğiz.
Garanti olarak ücretsiz şifre çözme
Ödemeden önce ücretsiz şifre çözme için bize 1 dosya gönderebilirsiniz. Toplam dosya boyutu 1Mb'den (arşivlenmemiş) küçük olmalı ve dosyalar değerli bilgiler içermemelidir. (veritabanları, yedeklemeler, büyük excel sayfaları, vb.)
Bitcoins nasıl edinilir
Bitcoins satın almanın en kolay yolu LocalBitcoins sitesidir. Kayıt olmanız, 'Bitcoins satın al'ı tıklamanız ve satıcıyı ödeme yöntemine ve ücrete göre seçmeniz gerekmektedir.
Buy bitcoins online or with cash - fast and easy
Ayrıca, Bitcoins ve yeni başlayanlar için rehber satın almak için başka yerler bulabilirsiniz:
How can I buy bitcoins? - CoinDesk
Dikkat!
Şifrelenmiş dosyaları yeniden adlandırmayın.
Üçüncü parti yazılımı kullanarak verilerinizin şifresini çözmeyi denemeyin, kalıcı veri kaybına neden olabilir.
Dosyalarınızın üçüncü şahısların yardımıyla şifrelenmesi, fiyatların artmasına neden olabilir (ücretlerini bizimkine ekleyebilirler) veya bir aldatmacanın kurbanı olabilirsiniz.

Yardımcı olursanız çok memnun kalırım. Hosting firmama ilettim onların cevabını da bekliyorum.

Screenshot_4.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim , herhalde yüklediğin bir program yüzünden böyle bişeyle karşılaşıyosun bunlardan kurtulmak çok zor. Kardeş Format Ettirirsen belki kurtulabilirsin. Bunlar senden bitcoin istiyor yani adamlar para kazanmak istiyor format at bence bi ihtimal kurtulabilirsin.
 
Bu tür yazılımlar bilgisayarında hali hazırda Anti-Virüs varsa blocklanabiliyor fakat yoksa kurtulman çok zor format atsan bile çözüm olmayabilir yinede deneyebilirsin.

Format ile nasıl çözüm olmayabilir? Böyle bir şey mümkün değil. Hdd'yi biçimlendirdikten sonra virüsün v'si kalmaz. Burada tek problem dosyaları kurtamarsın. Para verirsen dedikleri gibi dosyalarını geri alabilirsin ancak önemli dosyan yoksa temiz bir format at. Ayrıca format öncesi pc'de kayıtlı olan şifreler, özel bilgiler vs. içeren bilgiler var ise onların hepsini değişmeni öneririm.
 
Önemli olan sistemde kurtarmak istediğin dosya var mı? Yedek almışmıydın, çalışıyor mu?
Eğer önemli dosyan yok ise bulaşan diskleri biçimlendirmen sistem kurulu diski de formatlaman yeterlidir. Ağda bulunan cihazlarda bu durumdan etkilendiyse ağda olanları da aynı işlemi uygulaman gerekli. Format esnasında ağ bağlarını koparıp yapın temizlik işlemleri bitmeden ağ bağlarını kurmayın.

Eğer kurtarılacak dosyan var ise kesin olmamakla birlikte sistemde etkilenmiş ikişer çift farklı türlerden dosyaları (büyük boyutlu olmamaları şartıyla), zararlının her klasörde veya masaüstünde oluşan dosyalarını, yakın zamanda mail ile birlikte bir ek açmış olmanız lazım o dosyayı da diğer istediklerim ile beraber şifreli rar ile(şifresini yazmayı unutmayın) bizle paylaşmanız gereklidir.

Ek olarak sisteminiz Linux tabanlı değilse imzamdan sistem tarama 1 sonucunu da paylaşın.
 
Format ile nasıl çözüm olmayabilir? Böyle bir şey mümkün değil. Hdd'yi biçimlendirdikten sonra virüsün v'si kalmaz. Burada tek problem dosyaları kurtamarsın. Para verirsen dedikleri gibi dosyalarını geri alabilirsin ancak önemli dosyan yoksa temiz bir format at. Ayrıca format öncesi pc'de kayıtlı olan şifreler, özel bilgiler vs. içeren bilgiler var ise onların hepsini değişmeni öneririm.
Önemli olanda bu zaten dosyalar.
 
Arkadaşlar başıma çok kötü birsey geldi 3dsmax 2017 yi cracklemek için dosya indirdim o sırada harddisk üzerinden çalışıyordum işim bitince kapattım pcyi ertesi gün açtığımda .mosk uzantılı tehdit mesajlı bir virüsle karşılaştım anladığım kadarıyla fidye virüsüymüş. Harddiskime baktım en küçüğünden en büyüğüne jpegden çizim dosyalarıma kadar toplam 1 tb lık dosyalarım tamamen bu uzantı ile . Okul meslek hayatım aile hayatım hersey bu harddiskte ne yapacağımı bilmiyorum. Nasıl kurtarıcam. Lütfen yardımcı olun 😥
 
Nasıl kurtarıcam. Lütfen yardımcı olun 😥
Konuyu takipte kalmaktan başka yapabileceğin pek bir şey yok.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı