FIFA23 GTX 1080 Ti sistemi kapatıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Mrbufi

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
DDR4 16GB
Ekran kartı
GTX 1080 Ti
Anakart
B450M S2H (AM4)
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Herkese selam, direkt konuya gireceğim. FIFA23'te maça başlar başlamaz bilgisayarım kapanıyor veya kendini resetliyor 3. olarak da garip bir şekilde bazı denemelerimde ekranlarım gidiyor ve ekran kartımın fanı yüzde yüz çalışmaya başlıyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. Ama donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece FIFA23'te bu sorunu yaşıyorum ve araştırdığım kadarıyla başkaları da bu oyunda aynı problemleri yaşamış.
Denediğim yöntemler:
1- NVIDIA denetim masasında FPS sınırlama vb gibi ayarları tavsiye ettikleri gibi denedim ama bir işe yaramadı.
2- Belgelerimde FIFA23 klasöründe "fifasetup" dosyasındaki ayarları internette bulduğum şekilde değiştirince 2-3 gün oynayabildim lakin şimdi denememde oyuna girince bu ayar sıfırlanıyor ve oyuna girdikten sonra yaptığımda ilk maçın sonlarına doğru yine aynı çökme yaşanıyor. Orijinal ve internetten bulduğum fifasetup ayarlarını ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    16,1 KB · Görüntüleme: 55
  • 2.PNG
    22,3 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediğiniz sorunlara dayanarak söylüyorum sorun PSU'dan olabilir.

Bilmiyorum RDR2 gibi oyunlarda yüksek ayarlarda sorunsuz oynuyorum. Sadece bu oyunda bu sorun oluyor ve araştırdığım kadarıyla başkaları da sadece bu oyun özelinde sorun yaşıyor.

Hocam onun PSU sıcaklığı olduğuna emin misin?

Haklısın ben PSU özelinde anlamamıştım o soruyu. PSU sıcaklığı hakkında bir bilgim yok maalesef.

Ek olarak kombustor ile yaptığım testlerde sınırları zorlamama rağmen bahsettiğim sorunlar yaşanmıyor açıkçası ben sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

PSU yüzünden kapatıyorsa grafik ayarı Low da oyna.

Hocam yukarıda belirttiğim gibi sorunun PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum Low ayarlardada aynı problem yaşanıyor.

Yardım edebilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…