Filistin-İsrail olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MScofield

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2020
Mesajlar
2.334
Makaleler
7
Çözümler
64
Selamlar, bugün biraz Filistin zulmüne göz gezdirdim ve fark ettim ki herkes ayrı bir kafada. Filistin'i hiç sevmeyenler var, neden sevmiyorlar? İsrail'i hiç sevmeyenler var, neden sevmiyorlar? Filistin'in İsrail'in olduğunu savunanlar var, neden öyle düşünüyorlar? Bu sorulara, dininizden veya ulusunuzdan ayrı bir biçimde, tarafsız bir şekilde cevaplar verir misiniz?
Not: Konu hakkında pek bilgim yok, bu yüzden biraz daha derinlere inerseniz güzel olur.
 
Zamanında Filistin topraklarını İsrail'e sattı. İsrail toprağa şiddet ile sahipleniyor. Nedeni, Filistin halkının, topraklarını vermemesi diye biliyorum.
Eğer gerçekten böyle ise İsrail haklı, insanlar neden hala Filistin diye diretiyorlar.
 
Eğer gerçekten böyle ise İsrail haklı, insanlar neden hala Filistin diye diretiyorlar.
Baştakiler, hain diye, halkı vatanı neden bıraksın ki?
Bir diğer nedeni "Peygamberler Diyarı". Bugün bizim bile canımız yanıyor yani.
Sen oradaki insanları düşün.

Bir de ırkçılık yapıyorlar. Yahudiler anneden doğma Yahudi oluyorlar ya, kabul etmiyorlar başka dinden insanları. Kardeş içinde yaşamıyorlar yani.
Yoksa Mescid-i Aksa'da, kardeş kardeş, ibadet edebilirlerdi.
 
Konunun tarihçesi:


Ben burada bir taraf tutmuyorum. Orta Doğu bataklığı işte.
 
Sen git Suriye'de bir ton operasyon yap ama en çok yardım ettiğin ülke Filistin seni boykot etsin. Dini kullanıp milletin gözünü boyuyolar. A Haber'de "One Minute" çıkışı diye paylaşıyorlar reisi ama özür dileme videosunu da göstermiyorlar Netenyahu'dan. İsrail-TR dostluğu Orta Doğu'da en mantıklısı ittifak her zaman, hepsi Amerikan oyunu ülkeler Akdeniz kıyısında ama İsrail hür şekilde de konuşabilen tek ülke konumunda.
 
Eğer gerçekten böyle ise İsrail haklı, insanlar neden hala Filistin diye diretiyorlar.
Hocam aslında tüm toprakları satmadılar Filistin'in çok küçük bir kısmı satıldı sonrası savaşlarla vs. alındı. Ben şahsen bu olayda Filistin taraftarıyım çünkü İsrail askerleri Mavi Marmara saldırısını yaptı. Ayrıca adamların dini ırkçılık üstüne kurulmuş bu insanlara sempati duyabilmek için aptal olmak gerek bence.
 
Hocam, toprak satma olayı doğru. Dedelerin günahını torunları çekiyor. Zamanla İsrail güçlendi. Yakın tarihte bazı savaşlar yapıldı. Küresel güçlerin de yardımıyla İsrail bu savaşları kazandı. Bakabilirsiniz, Yom Kippur ve 6 gün savaşları var. Bu savaşlara Mısır, Suriye ve Ürdün de katıldı. Fakat İsrail'i yenemediler. Daha sonra da Filistin'e yardım eden olamadı. İsrail inançlar konusunda haksızlık yapıyor. Mescidi Aksa'ya müslüman sokmak istemiyor. Buna hakkı yok. Zulüm yapmaya hakkı yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı