Filozof Atakan yalanları

Bu çocuk tek kelimeyle "egoist bir bebe" (üç kelime oldu ama neyse). Bu yaşta bir çocuğun okuyacağı kitaplar, bileceği konular ve çıkacağı programlar bunlar değil. İlk çıkan videosu ile son çıkan videosunu yan yana koyup bir izle. Tavırlarının triplerinin nasıl değiştiğini çok açık göreceksin. On yaşındaki çocuk bana Tom & Jerry'i anlatabilir. Bana La Fontaine masallarını anlatabilir. Bunları anlatsa başımla beraber.

Babasıyla ayakkabı kavgası yapan küçük kızı her ortamda tercih ederim bu "bebe"ye. Ankara'da buna "bebe" derler başka da bir şey demezler.
Ben de çocuğun desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyorum; ama forumlarda bu kadar bunu konuşarak küçücük çocuğun geleceği ile oynanıyor olabilir.
Bırakın ailesi, öğretmenleri vs ilgilensin, daha 10 yaşındaki birini -hal ve hareketleri ne olursa olsun- malzeme yapmayın.

Neden üzerinize alındınız?
Egoist başka, egoist bebe başka, hasta diyenler vs.
Çocuğun desteğe ihtiyacı olduğu belli, forumlarda linç ederek kötülük yapıyorsunuz.
Uzerime neden mi alindim? Siz isim belirtmemissiniz. Sorun bende degil anlatim seklinizde.
Destege ihtiyaci oldugunu sanmiyorum tabii arkadasin dedigi gibi hastaligi var ise baska. Sizin anladiginiz sekilde hasta demedi direkt hasta (esenliği yerinde olmayan, sağlığı bozuk olan, organlarından herhangi birinin işleyişinde bir bozukluk duyumsayan) anlaminda hasta :)

10 yasindaki bir cocugun 250 tane felsefe kitabi okudugu hic inandirici degil kim ne derse desin. (Okumamis demiyorum inandirici degil diyorum arada fark var)

Bu çocuk tek kelimeyle "egoist bir bebe" (üç kelime oldu ama neyse). Bu yaşta bir çocuğun okuyacağı kitaplar, bileceği konular ve çıkacağı programlar bunlar değil. İlk çıkan videosu ile son çıkan videosunu yan yana koyup bir izle. Tavırlarının triplerinin nasıl değiştiğini çok açık göreceksin. On yaşındaki çocuk bana Tom & Jerry'i anlatabilir. Bana La Fontaine masallarını anlatabilir. Bunları anlatsa başımla beraber.

Babasıyla ayakkabı kavgası yapan küçük kızı her ortamda tercih ederim bu "bebe"ye. Ankara'da buna "bebe" derler başka da bir şey demezler.
Aynen. Bence çocuğu çok abarttılar. Benim öğretmenim de okuma yeteneğim var diye ikinci sınıfta Suç ve ceza ile Tolstoy falan okutturuyordu. Ben niye ünlü olmadım acaba? :D

Cocugun videolarini izledim de, harcanmak istemiyormus vs. Kimse harcanmak istemez.
Elimden tutun iyi yerlere geleyim diyor.Kim olursa olsun bir cocugun elinden tutarsan zaten iyi yerlere gelir bu o cocugu ozel yapmaz.
Sonra medya gelip 'ustun zeka filozof' falan diyor diger 10 yasindaki cocuklara iyice baski yapilmasini sagliyor.

Cocugun videolarini izledim de, harcanmak istemiyormus vs. Kimse harcanmak istemez.
Elimden tutun iyi yerlere geleyim diyor.Kim olursa olsun bir cocugun elinden tutarsan zaten iyi yerlere gelir bu o cocugu ozel yapmaz.
Sonra medya gelip 'ustun zeka filozof' falan diyor diger 10 yasindaki cocuklara iyice baski yapilmasini sagliyor.
Okuduğu okul hijyenik olacakmış. Korona virüsü varmış.:D

@kyoraku Acun'un yetenek yarışmasına çıkan baterist küçük bir çocuk vardı ıslık falan öttüren tatlış bir çocuk. Çocuk şu an psikolojik destek altında. Sokaktaki insanlara "Neden beni alkışlamıyorsunuz?" diye saldırmış. Bu yaştaki bir çocuğun ailesi azıcık bilinçli olsaydı (hiç sanmıyorum) "Kusura bakmayın bu yaşta bir çocuk ekrana çıkması doğru değil" derdi. Adam kendi öğretmenine canlı yayında "bana katacağı bir şey yok çünkü ben daha çok şey biliyorum onlardan" dedi. Bu saatten sonra hangi öğretmeni ona destek olur? İşte sorun bu çocuğu malzeme yapmalarına izin verdiler. Şişirildi ama sonra herkese itici geldi.
@ROGERS'IN FEDAİSİ okuduğu kitapları box set halinde 200-300 TL'ye alırsın zaten. Marifet kitabı okumakta değil. Dikkat et bak çocukta yorumlama yeteneği yok sadeceezbere konuşuyor o kadar.

Akıllı birisi olsaydı o röportajlarda bu çocuğa şunu sorardı "Sence Coyote mi yoksa Road Runner mı? Kimin tarafını tutuyorsun?" diye. Eminim "Coyote ne la?" diye donup kalacaktı. Bu çocuğu bugün iğneleyeceğiz ki yarın 30 yaşına geldiğinde depresyondan kendini asmaması için.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi uzun zamandır gündemde "Filozof Atakan" diye bir şahıs var. Bu çocuk saçmalıyor. İlk ropörtajında nihilizmden bahsediyor ve saçma olduğunu düşünüyor. Daha sonra Allah'ı resmen reddediyor. Harcanmak istemediğini ve 6-7 saat okulda tutulmak istemediğini belirtiyor. Bildiğiniz tek yol anarşi gibi bir cümle kullanıyor ve psikiyatrist olmak istediğini söylüyor. Bunun dışında bir de cumhurbaşkanı olmak istediğini.

1. saçmalık;
Anarşi ve cumhurbaşkanlığı?

2. saçmalık;
Yine bir ropörtajda 6-7 saat okulda tutulmak istemediğini belirtiyor. Sonra da ona cumhurbaşkanı olursa ne yapacağını soruyorlar oda eğitim sistemini düzelteceğini söylüyor.
Muhabir: Eğitim sisteminin eksiği nedir?
Atakan: Ben bir eksiği olduğunu söylemedim diyor.

3. saçmalık;
İlk okuduğu kitap Devlet-i Aliyye olduğunu söylüyor. Son okuduğu kitabınsa "Küçük Prens" olduğunu.(!)

4. saçmalık;
Bir şahıs Atakan'ı tanıdığını ve ailesinin çok değişik olduğunu söyledi. Annesi Atakan'ı okula nadiren getiriyormuş ve Atakan ünlü olmak istiyormuş.

5. Saçmalık;
Atakan'ın tableti yokmuş. Ama oyun videosu çekiyor. Tabletle alakası yok ama oyun da oynamıyormuş.

6. saçmalık;
5 ayda 250 kitabı İlber Ortaylı zor okur.Bu nasıl okuyor?

Bir de çocuk resmen ezberlemiş. Gaip'ten sesler falan duyuyormuş. Kısacası yalan.

Bunları video haline getirip yayınlayayım mı?
Eğitim sistemi konusuna gelirsek eksik değil baştan sonra yanlış ve saçma sapan bir sistem.

@kyoraku Acun'un yetenek yarışmasına çıkan baterist küçük bir çocuk vardı ıslık falan öttüren tatlış bir çocuk. Çocuk şu an psikolojik destek altında. Sokaktaki insanlara "Neden beni alkışlamıyorsunuz?" diye saldırmış. Bu yaştaki bir çocuğun ailesi azıcık bilinçli olsaydı (hiç sanmıyorum) "Kusura bakmayın bu yaşta bir çocuk ekrana çıkması doğru değil" derdi. Adam kendi öğretmenine canlı yayında "bana katacağı bir şey yok çünkü ben daha çok şey biliyorum onlardan" dedi. Bu saatten sonra hangi öğretmeni ona destek olur? İşte sorun bu çocuğu malzeme yapmalarına izin verdiler. Şişirildi ama sonra herkese itici geldi.
@ROGERS'IN FEDAİSİ okuduğu kitapları box set halinde 200-300 TL'ye alırsın zaten. Marifet kitabı okumakta değil. Dikkat et bak çocukta yorumlama yeteneği yok sadeceezbere konuşuyor o kadar.

Akıllı birisi olsaydı o röportajlarda bu çocuğa şunu sorardı "Sence Coyote mi yoksa Road Runner mı? Kimin tarafını tutuyorsun?" diye. Eminim "Coyote ne la?" diye donup kalacaktı. Bu çocuğu bugün iğneleyeceğiz ki yarın 30 yaşına geldiğinde depresyondan kendini asmaması için.
Bende bundan bahsediyorum. Acun'un programina katilan cocugun son halini ilk defa duydum neyse o ayri bir konu.

Cogu insan boyle harcandi (harcandidan kastim once sisirildi sonra unutuldu gitti). Bu cocuk cok erken sohrete kavustu fakat yarin bir gun unutulacak ve agir bir sekilde depresyona girecek. Baska bir konuda yazdigim gibi cocugun gelecegi risk altinda suan.

Bir yerde aynı noktadayız,
şimdi "beni niye alkışlamıyorsunuz" diye saldıran çocuk, sadece ailesi bilinçsiz olduğu için mi bu hale geldi, yoksa -şimdi olduğu gibi- sosyal, yerel ve ulusal medyada perişan edildiği için mi?
Biz de bu forumda bu çocuk ile ilgili konuşarak, ulusal ve sosyal medyanın acımasızlığına çanak tutmuyor muyuz?

@Uranhay aynen öyle. Bir gün gelecek bu çocuk dönüp arkasına bakacak. Ne bir çizgifilm ne bir oyun ne bir oyuncak, ne bir maç ne bir arkadaşlık olmamış. Bugün bile biz hala Tom ve Jerry konuşup güldüğümüz olur. Tsubasa'yı konuşup Pokemon tartıştığımız olur. Böyle bir ortamda 30 yaşında bu çocuğu düşünsene. Ben neler kaçırmışım diyerek depresyona girecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı