Filtre kahve çok acı oluyor

Cyned

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba french press ile filtre kahve yapıyorum kahve dünyasının Etiyopya kahvesini kullanıyorum fakat acı oluyor. 200 ML suya 1.5 yemek kaşığı kahve koymuştum acı olmuştu sonra bunun yerine aynı su miktarına 2 tatlı kaşığı koydum ve yine acı olmuştu. Her şeyi yapıyorum suyu kaynarken dökmüyorum 4 dakika demliyorum tüm püf noktaları uyguluyorum fakat yine de çok sert ve acı bir kahve oluyor. Kahveden dolayı mı yoksa ben mi beceremiyorum?

Dipnot: 2. kere aynısını atıyorum önceki attığımda cevap gelmemişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 yemek kaşığı mı? Napıyorsun sen :) Öyle içememen normal.

1 tatlı kaşığı yeterlidir. Kaynarken döküp dökmeme mevzusuna çok takılma. Su kaynadıktan sonra altını kapat, bardağa koymadan önce kaynar suyun içine bir çay kaşığı şeker at, mini bir fokurdama olacak. Ondan sonra bardağa koyabilirsin.

1 tatlı kaşığı deneyin. Hem zaten 1 tatlı kaşığı tavsiye edilmiyor mu?
Genelde 3-4 tatlı kaşığı deniliyor
1.5 yemek kaşığı mı? Napıyorsun sen :) Öyle içememen normal.

1 tatlı kaşığı yeterlidir. Kaynarken döküp dökmeme mevzusuna çok takılma. Su kaynadıktan sonra altını kapat, bardağa koymadan önce kaynar suyun içine bir çay kaşığı şeker at, mini bir fokurdama olacak. Ondan sonra bardağa koyabilirsin.
peki aldığım kahve ile bir sıkıntı var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı