Filtre kahve çok soğuk oluyor

SaBenMert

Hectopat
Merhaba, bugün ilk kez filtre kahve yaptım. Kahvemi kendim öğütüyorum. Birkaç saniye, 3 4 saniye. İrili ufaklı parçalar oluyor. İlk yapışımda kahvenin rengi çok açık oldu. İkincisinde iki yemek kaşığı koydum. Ama kahve hazır olduktan iki dakika sonra fondip yapılacak kadar soğudu. Acaba öğütmemden mi, koydugum su miktarından mı? Koydugum su miktarı tam dolu bir kupa. Ve iki yemek kaşığı kahve.

Çoğu kahve 1 e 16 oranı ile yapılır. Yani, 250 ml'lik bir kahve yapacaksanız 15 gr öğütülmüş kahve kullanmanız gerek. Makine mi kullanıyorsunuz french press mi? Makine ise suyunuzu kaynatarak ekleyin french ise yapacak bir şey yok, fizik kanunları.

Çoğu kahve 1 e 16 oranı ile yapılır. Yani, 250 ml'lik bir kahve yapacaksanız 15 gr öğütülmüş kahve kullanmanız gerek. Makine mi kullanıyorsunuz french press mi? Makine ise suyunuzu kaynatarak ekleyin french ise yapacak bir şey yok, fizik kanunları.
Makine ile yapıyorum. ml ya da gr hesabı yapacak bir aletim yok. Bir kupa kahve için kaç kaşık kahve ve kaç bardak su koymalıyım? Ayrıca bundan sonra suyu sıcak koymaya ozen gosterırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı