Çözüldü Firefox'ta YouTube izlerken RX 570 sistem çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozkanprp

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarımı topladığımdan beri (2-3 aydır) bu sorunla karşılaşmaktayım. Ne yapaysam yapayım hala çözemedim. Bir ara düzelmişti şimdilerde yeniden olmaya başladı. Firefox'ta YouTube'dan izlerken bilgisayar haftada en az 3 kere çöküyor. DDU ile ekran kartı driverlarını silip başka sürüm kurmayı en az 15 kere denedim.
Bu çökme sadece YouTube'da oluşuyor, önceden bazı uygulamaları kapatırken oluyordu şimdi sadece YouTube izlerken gerçekleşiyor. Az önce oldu mesela. Chipset ve BIOS driverlarım da güncel.

Lütfen yardımcı olun artık bunu çözmek istiyorum zar zor para biriktirerek topladığım bilgisayarın arızalı olmasını istemem.
Sizce PSU ya da ekran kartı mı hatalıdır? Yada herhangi başka bir parça? Yoksa ne yapabilirim çözmek için? Yazılımsal bir sorun mudur?
Bir de HDD'imden çok fazla ses geliyor, bu normal mi bilmiyorum ama arızalı falan olabilir mi? Windows ona kurulu değil ama. Ses HDD'den geliyor diye düşünüyorum çünkü öyle tuhaf bir ses. Bildiğin yazma sesini duyuyorum 2-3 saniyede bir.

Oyun oynarken falan olmuyor bu, sadece YouTube izlerken oluyor. Bazen PC çökmesi yerine Radeon Driver'ı çöküp ekran birkaç saniye kararıp yeniden geri geliyor. Tüm sistem sıfır yani garantiye gönderebilirim arızalı parçayı ama gerekli olduğundan emin olmak istiyorum çünkü bu korona zamanında canlı derslerime katılmak için elimde bir tek bu bilgisayar var. PSU arızalı olabilir mi sizce, yoksa ekran kartı kaynaklı mı? Çünkü sistem Full loaddayken herhangi bir sıkıntı olmuyor, sadece ve sadece YouTube izlerken. Çökmeden önce ekran kararıp ses kendini 2-3 saniye bozuk bir şekilde tekrar ediyor. Aşağıya sistemimi ve crash gerçekleşmeden önceki Event Viewer olaylarını bırakıyorum.

GPU: Sapphire Pulse AMD RX570 8 GB
CPU: Ryzen 5 1600 AF (12nm versiyonu)
CPU Soğutucusu: Arctic Freezer 34E-Sports Duo
Anakart: B450M S2H
RAM: (2x8) Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4
HDD: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 256MB
SSD: Samsung SSD 970 Evo 250GB (Windows buna kurulu)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Event Viewer'ım: Event Viewer'ım PC'yi topladığımdan beri hatalarla dolu. Sizce düzeltmek için illaki baştan Windows mu kurmam lazım her şeyi kökten?
Çökmeden önce de bu sefer klasik ID: 41 Kernel Power hatasını ve diğer hataları vermiş. YouTube izlerken PC çökmezse ekran kararıp geri gelirse ekstra olarak "amdkmdag görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu." Hatası geliyordu, ondan sonra da Radeon Software çöktü yazısı gelip bug feedback kutucuğu çıkıyordu karşıma. Olay görüntüleyicisinde o kadar hata var ki hepsinin yüklenmesi için birkaç kez Refresh atıp beklemem gerekiyor :D

Not olarak: Şimdi sizin dedikleriniz olmazsa Windows'u baştan kurmayı deneyeceğim. Umarım o zaman her şey düzelir. Ama tek bir sorum var, hard diskimde resmen 1.5 TB'lık Steam'deki oyunlar ve bazı programlar var ve Windows SSD'ye kurulu. Windows'u resetledikten sonra HDD'imdeki oyunları nasıl oynayabilirim sıkıntı çıkarır mı? Yani format attıktan sonra direk HDD'deki Steam klasöründen Steam'i açsam sıkıntı çıkarmadan her şey çalışır değil mi? (Yani Steam HDD'me kurulu anlayacağınız.)

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler. Bunu uzun zamandır çözmeye çalışıyorum. İçime gına geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kardeşim eğer hiç bir şey yaramadıysa format atabilirsin ama her şeyi format çözemez.
Bunlardan önce farklı bir tarayıcıda YouTube denemesi yapabilirsin.

Öncelikle format için buraya tıkla. Eğer hala anlamadıysan videodaki Rufus programı için buradaki sistemine uygun olan ayarları kullan. Formatta sıkıntı yoksa diğerine geçelim.

Genel sürücüleri Windows 10 kurar ama diğer sürücüler için ana kartını aratıp kendi sitesinden indir kur. Ekran kartı sürücüsü için buraya tıkla

Gerekli programlarını yükledikten sonra ayarlarını vs. yap. FireFox harici tarayıcı kullanmayı unutma. (Microsoft EDGE , Google vs.)

Yine devam ederse çökme raporlarını vs. aynı konu altına gönderebilirsin. Veya yeni konu açabilirsin. İyi günler. 🥶
Kardeşim eğer hiç bir şey yaramadıysa format atabilirsin ama her şeyi format çözemez.

Öncelikle format için buraya tıkla. Eğer hala anlamadıysan videodaki Rufus programı için buradaki sistemine uygun olan ayarları kullan. Formatta sıkıntı yoksa diğerine geçelim.

Genel sürücüleri Windows 10 kurar ama diğer sürücüler için ana kartını aratıp kendi sitesinden indir kur. Ekran kartı sürücüsü için buraya tıkla

Gerekli programlarını yükledikten sonra ayarlarını vs. yap. FireFox harici tarayıcı kullanmayı unutma. (Microsoft EDGE , Google vs.)

Yine devam ederse çökme raporlarını vs. aynı konu altına gönderebilirsin. Veya yeni konu açabilirsin. İyi günler. 🥶

Çözüm
Çok uzun olduğundan yazıyı okuyamadım kusura bakma, bende de oluyordu Firefox üzerinden video izlerken. En iyisi eski sürümlü Chrome kullanmak ne kasma var ne takılma.
Google Chrome'a göre daha az sistem kullanan EDGE öneriyorum. Hem Chrome eklentilerini ekleme özelliği gelmiş. Yine de kişiye kalmış.

OCTT'yi indirip oradaki testleri yapıp çöküp çökmediğini deneyebilir misin?
Hepsini en az 1 saat yaptım zaten. Ve evet çökmüyor.

Opera deneyebilirim, firefox'a alıştığım için değiştirmek istemiyordum ama değiştirmek zorundayım artık sanırım. Umarım firefox yüzündendir. Format atmayı en son çare deneyeceğim, şimdi de DDU ile son bir kez sürücü değiştirmeyi deniyorum. Anakartın sürücüsünden her şeyin son sürümünü kurdum zaten.
Ben son 1.5 yıldır gelen Google güncellemeri yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bugün eski sürüm indirdim şimdiye kıyasla muhteşem.
Opera denemeyi düşünüyorum oldukça çekici geliyor kendisi bana :D Beğenmezsem chrome yada edge'e geçerim artık.

(Cevaplarınız için teşekkürler biraz geç yazdım çünkü şuan driverları değiştirmeye çalışıyorum)

Hepsini en az 1 saat yaptım zaten. Ve evet çökmüyor.

Opera deneyebilirim, Firefox'a alıştığım için değiştirmek istemiyordum ama değiştirmek zorundayım artık sanırım. Umarım Firefox yüzündendir. Format atmayı en son çare deneyeceğim, şimdi de DDU ile son bir kez sürücü değiştirmeyi deniyorum.

Opera denemeyi düşünüyorum oldukça çekici geliyor kendisi bana :D beğenmezsem Chrome ya da Edge'e geçerim artık.

(Cevaplarınız için teşekkürler biraz geç yazdım çünkü şu an driverları değiştirmeye çalışıyorum)

Açık konuşacağım Opera illet bir tarayıcı fikrimce. Firefox'ta aynı şekilde. Chrome Edge gibi gibi yani güzel denilebilir. En uygunu Chrome.

Açık konuşacağım Opera illet bir tarayıcı fikrimce. Firefox'ta aynı şekilde. Chrome Edge gibi gibi yani güzel denilebilir. En uygunu Chrome.
Chrome'dan gizlilik sorunları yüzünden kaçınıyordum şimdi ise Opera'nında gizlilik açısından pek iyi olmadığını duyunca Chrome'ı seçmek zorunda kaldım :) Yine crash vs. olursa yeni konu açacağım teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı