Firewatch abartılıyor

(Spoiler içerir)! Arkadaşlar game Pass aboneliğim vardı. Oturup bitireyim çok uzun sürmesin diye firewatch adlı oyunu indirdim.

4-5 saat arası gibi bir sürede oyunu da bitirdim. Oyunu da Türkçe oynadım bu arada. Yani hikayede kaçırdığım bir noktada yok fakat yabancıların incelemelerine bakıyorum herkes oyuna oynadığım en iyi hikayeli oyundu falan demiş. Herkes verebileceği en yüksek puanı basmış. Ben oyunu bitirdim fakat o kadar sıkılarak bitirdim ki.

Oyun başından beri konuştuğumuz delilahın finalde ne yüzünü görebildik, tanışabildik. Kadın bize eşinin yanına gitmelisin dedi tamam dedik iyi dedik hoş dedik ne eşimizin yanına gittiğimiz kısımları görebildik o kadar büyük ilginç gerilim dolu bir gizemi çözdük ama o gizem hakkında doğru düzgün sorguya bile çekilmedik.

Sorguya çekilmeme sebebimizin kanıtların ortadan kalkması olduğunu biliyorum fakat yine de gizem çözüldü oldu bitti denmemesi lazımdı. Yani oyunun finalinden de doğru düzgün bir şey anlamadım. Oyunun dünyası da bir o kadar monotondu. Yer yer animasyonlar buga giriyordu animasyonlar çalışmıyordu.

Yani ben farklı bir oyun mu oynadım da bana böyle geliyor yoksa bu oyunu bitirip, aşık olan varsa niye beğendiğini bana söyleyebilir mi? 4 saatimin çalındığını düşünüyorum çünkü.

Bende yakın zamanda bitirdim haklısın cidden bence de abartılıyor.

Bende yakın zamanda bitirdim haklısın cidden bence de abartılıyor.

Yani değil mi incelemelere bakıyorum herkes 5 yıldızı basmış. Bir an farklı oyun oynadım falan zannettim. Bomboş bir oyundu keşke oynamasaydım. Diyalog seçimleri de sonucu değiştirmiyor.

En iyi hikayeli oyun tabii ki değil ancak dönemin şartlarında gayet iyi bir oyundu. Şu an aynı etkiyi vereceğini sanmıyorum, öyle ki çıktığı yılda bu kadar macera oyunu yoktu insanlar o türe açtı.

Yani değil mi incelemelere bakıyorum herkes 5 yıldızı basmış. Bir an farklı oyun oynadım falan zannettim. Bomboş bir oyundu keşke oynamasaydım. Diyalog seçimleri de sonucu değiştirmiyor.

Cidden ya o kadar seçim yaptırıyor hiçbir işe yaramıyor.

En iyi hikayeli oyun tabii ki değil ancak dönemin şartlarında gayet iyi bir oyundu. Şu an aynı etkiyi vereceğini sanmıyorum, öyle ki çıktığı yılda bu kadar macera oyunu yoktu insanlar o türe açtı.

Oyun 2016 yılında çıkmış ve bence 2016 yılında falan da abartılacak bir oyun değil gibi görüyor. Anlıyorum üstünden yıllar geçmiş fakat oldu bittiye getirilmiş oyun. Final kısmı final bile değildi.

Oyunu oynamadım ama anladığım kadarıyla 2016'da çıkmış ortalama bir yürüme simülasyonu, puanları da yüksek değil aslında, 1-2 kişinin abartmasına kanmasaydınız keşke. 9 sene öncesinin 81'i şu anın 70'i falan eder bu arada oyunlar dönemine göre değerlendiriliyor.

Son düzenleme:
Firewatch çıktığında abartılmadı zaten zamanla dilden dile yayılan bir oyun oldu. Şu anki yorumlar abartılı evet ancak o dönem gayette iyi bir oyundu.

Firewatch sevmeyip de yine de hikaye tarzı oyunlar oynamak istiyorsanız The Long Dark, The Stanley Parable ve Fears to Fathom gibi oyunlar güzel. Katılıyorum Firewatch denilen kadar ihtişamlı bir oyun değil fakat arkadaşların dedikleri gibi zamanında çıktığında Telltale oyunları kadar klas görülüyordu. Bence oyun Metacritic'teki 81 değerini hak ediyor, tam da iyi bir reyting.

Görsele bıraktım. Daha böyle aynı şekilde yüzlerce inceleme var. Bunlar türklerin incelemeleri. Konumu ABD yapıp oraya baktım orada da aynı şekilde herkes 5 yıldız vermiş.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-09 162600.png
    143,3 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2025-02-09 162624.png
    134,9 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2025-02-09 162659.png
    149 KB · Görüntüleme: 31

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…