Firewatch abartılıyor

(Spoiler içerir)! Arkadaşlar game Pass aboneliğim vardı. Oturup bitireyim çok uzun sürmesin diye firewatch adlı oyunu indirdim.

4-5 saat arası gibi bir sürede oyunu da bitirdim. Oyunu da Türkçe oynadım bu arada. Yani hikayede kaçırdığım bir noktada yok fakat yabancıların incelemelerine bakıyorum herkes oyuna oynadığım en iyi hikayeli oyundu falan demiş. Herkes verebileceği en yüksek puanı basmış. Ben oyunu bitirdim fakat o kadar sıkılarak bitirdim ki.

Oyun başından beri konuştuğumuz delilahın finalde ne yüzünü görebildik, tanışabildik. Kadın bize eşinin yanına gitmelisin dedi tamam dedik iyi dedik hoş dedik ne eşimizin yanına gittiğimiz kısımları görebildik o kadar büyük ilginç gerilim dolu bir gizemi çözdük ama o gizem hakkında doğru düzgün sorguya bile çekilmedik.

Sorguya çekilmeme sebebimizin kanıtların ortadan kalkması olduğunu biliyorum fakat yine de gizem çözüldü oldu bitti denmemesi lazımdı. Yani oyunun finalinden de doğru düzgün bir şey anlamadım. Oyunun dünyası da bir o kadar monotondu. Yer yer animasyonlar buga giriyordu animasyonlar çalışmıyordu.

Yani ben farklı bir oyun mu oynadım da bana böyle geliyor yoksa bu oyunu bitirip, aşık olan varsa niye beğendiğini bana söyleyebilir mi? 4 saatimin çalındığını düşünüyorum çünkü.

Firewatch sevmeyip de yine de hikaye tarzı oyunlar oynamak istiyorsanız The Long Dark, The Stanley Parable ve Fears to Fathom gibi oyunlar güzel. Katılıyorum firewatch denilen kadar ihtişamlı bir oyun değil fakat arkadaşların dedikleri gibi zamanında çıktığında Telltale oyunları kadar klas görülüyordu. Bence oyun Metacritic'teki 81 değerini hak ediyor, tam da iyi bir reyting.

Ben hak ettiğini düşünmüyorum. Oyunu 6-7 saatlik bir süreye çıkartıp finali daha da güzel hale getirip oyunun gerilimini biraz daha yükseltselerdi hak edebilirdi bence.

Ben hak ettiğini düşünmüyorum. Oyunu 6-7 saatlik bir süreye çıkartıp finali daha da güzel hale getirip oyunun gerilimini biraz daha yükseltselerdi hak edebilirdi bence.
Sizin dediğiniz gibi bir inceleme yapan bir arkadaşım vardı, kendisi oyunun ormanda geçmesini pek beğenmemişti. Death Stranding'i çok sever kendisi fakat Firewatch'tan nefret etti orman diye. Sizin de aynı durum olabilir mi?

Xbox yorumları hiçbir şeyi temsil etmiyor bence metacritic user score baksaydınız oynamazdınız.

Xbox, PlayStation, Steam hangi platform olursa olsun incelemeler pek değişmiyor. Ayrıca metacriticte kötü puan alan fakat benim çok sevdiğim oyunlarda var. Ben burada oyunun aldığı puandan bahsetmiyorum insanlar çok beğenmiş her yerde övmüş ben niye beğenmedim diyorum yanlış anladığım bir kısım mı var onu soruyorum.

Sizin dediğiniz gibi bir inceleme yapan bir arkadaşım vardı, kendisi oyunun ormanda geçmesini pek beğenmemişti. Death Stranding'i çok sever kendisi fakat Firewatch'tan nefret etti orman diye. Sizin de aynı durum olabilir mi?

Yok ben tam aksine doğada geçen oyunları çok severim. Benim beğenmediğim kısım final kısımlarıydı ve beklediğim hikayeyi bana sunamamasıydı. Ben gizemin bu kadar basit bir gizem olacağını düşünmüyordum daha çok derin devlet tarzı bir gizem bekliyordum. :) sonuçta o kadar kamplar, tesisler, mağara falan bulduk yani.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-09 163112.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-09 163112.png
    107,7 KB · Görüntüleme: 22
  • Ekran görüntüsü 2025-02-09 163317.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-09 163317.png
    466,5 KB · Görüntüleme: 22
Xbox, PlayStation, Steam hangi platform olursa olsun incelemeler pek değişmiyor. Ayrıca metacriticte kötü puan alan fakat benim çok sevdiğim oyunlarda var. Ben burada oyunun aldığı puandan bahsetmiyorum insanlar çok beğenmiş her yerde övmüş ben niye beğenmedim diyorum yanlış anladığım bir kısım mı var onu soruyorum.
İncelemelerin çoğu ilk yıllarda gelmiştir bir de fiyatı çok uygun. Road 96'yı denediniz mi? Ben çok Indie oyun sevmeyen birisi olarak beğenmiştim.

Yok ben tam aksine doğada geçen oyunları çok severim. Benim beğenmediğim kısım final kısımlarıydı ve beklediğim hikayeyi bana sunamamasıydı. Ben gizemin bu kadar basit bir gizem olacağını düşünmüyordum daha çok derin devlet tarzı bir gizem bekliyordum. :) sonuçta o kadar kamplar, tesisler, mağara falan bulduk yani.
Size What Remains of Edith Finch adlı bir oyun öneririm. Doğada geçiyor ve Firewatch gibi fakat oyunun hikayesi oynadığımda beni çok sarsmıştı. Zamanında Epic Games ücretsiz vermişti de şimdi fiyatının yine de o kadar yüksek olduğunu sanmıyorum.

Bir de Jalopy diye bir oyun var hocam Lütfi Amca diye bir amcamızla Almanya'dan İstanbul'a kadar araba sürüyoruz ve hikayesi de bayağı güzel. Ayrıca araba bozulduğunda bozulan şeyi kendimiz değiştirmemiz gerekiyor ya da benzini bitince kendimiz benzin istasyonuna gitmemiz gerekiyor.

Size what remains of edith finch adlı bir oyun öneririm. Doğada geçiyor ve firewatch gibi fakat oyunun hikayesi oynadığımda beni çok sarsmıştı. Zamanında Epic Games ücretsiz vermişti de şimdi fiyatının yine de o kadar yüksek olduğunu sanmıyorum.

Bir de jalopy diye bir oyun var hocam lütfi amca diye bir amcamızla Almanya'dan İstanbul'a kadar araba sürüyoruz ve hikayesi de bayağı güzel. Ayrıca araba bozulduğunda bozulan şeyi kendimiz değiştirmemiz gerekiyor ya da benzini bitince kendimiz benzin istasyonuna gitmemiz gerekiyor.

Jalopy güzele benziyor sizce indirime düşmesini beklemeli mi?

Jalopy güzele benziyor sizce indirime düşmesini beklemeli mi?
Hocam Jalopy arada sırada 2.50 dolardan 50 sente kadar indirime giriyor. Dilerseniz bekleyin, indirim arası süre çok olmuyor genellikle indirim bittikten bir iki ay sonra yine indirime giriyor oyun. Ben oyunu çok seviyorum size de öneririm fakat indirimde alıp almama sizin kararınız, oyun 2.50$ steam'de.

Size what remains of edith finch adlı bir oyun öneririm. Doğada geçiyor ve firewatch gibi fakat oyunun hikayesi oynadığımda beni çok sarsmıştı. Zamanında Epic Games ücretsiz vermişti de şimdi fiyatının yine de o kadar yüksek olduğunu sanmıyorum.

Bir de jalopy diye bir oyun var hocam lütfi amca diye bir amcamızla Almanya'dan İstanbul'a kadar araba sürüyoruz ve hikayesi de bayağı güzel. Ayrıca araba bozulduğunda bozulan şeyi kendimiz değiştirmemiz gerekiyor ya da benzini bitince kendimiz benzin istasyonuna gitmemiz gerekiyor.

Şu an still wakes the Deep'e başladım güzel ilerliyor. What remains of edith finch Epic Games'te varmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı