Fitness başlangıç için bölgesel program önerisi

em1nnww

Picopat
Daha fazla  
Selamlar. Fitnessa başlayalı 3-4 hafta oluyor. R full body çalışıyordum. Ağrılarım artık çok olmuyor hareketlere bayağı alıştım. Bölgesele geçiş yapıyorum. ChatGPT'ye push-pull programı yaptırdım, ne dersiniz iş görür mü? Set tekrar sayıları vs. nasıl? Ekleyebileceğiniz şeyler var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_1733.png
    IMG_1733.png
    128,2 KB · Görüntüleme: 93
  • IMG_1734.png
    IMG_1734.png
    119,3 KB · Görüntüleme: 87
Haftada kaç gün gidiyorsun? Eğer 3 gün gidiyorsan full body devam et. 6 gün gidiyorsan o zaman bölgesele geç. Bir bölgeyi haftada 1 gün çalıştırmak ile 3 gün çalıştırmak arasında çok fark var. Her zaman full body çok daha iyidir. Haftada 3 gün gidiyorsan eğer 1 gün üst göğüs hareketleri yaparsın, 1 gün alt göğüs hareketleri, 1 gün kompleks hareketler yaparsın, hem bölgesel yapmış gibi olursun, hem full body. Onun için tavsiyem full body devam etmen.

Yaşınız boyunuz kilonuz nedir temel hareketlerde kaç kilo yapıyorsunuz bunları yazabilir misiniz?
17 181 74 genel olarak dumbell ile ön kol haraketlerini 10-15 kg arası çalışıyorum

Haftada kaç gün gidiyorsun? Eğer 3 gün gidiyorsan full body devam et. 6 gün gidiyorsan o zaman bölgesele geç. Bir bölgeyi haftada 1 gün çalıştırmak ile 3 gün çalıştırmak arasında çok fark var. Her zaman full body çok daha iyidir. Haftada 3 gün gidiyorsan eğer 1 gün üst göğüs hareketleri yaparsın, 1 gün alt göğüs hareketleri, 1 gün kompleks hareketler yaparsın, hem bölgesel yapmış gibi olursun, hem full body. Onun için tavsiyem full body devam etmen.
böylede haftada 2 defa çalışmış oluyorum karın günlerinide sayarsam haftada 6 gün gideceğim

17 181 74 genel olarak dumbell ile ön kol hareketlerini 10-15 kg arası çalışıyorum

Böyle de haftada 2 defa çalışmış oluyorum karın günlerini de sayarsam haftada 6 gün gideceğim

6 gün gidersen eğer yine 3-3 bölmeni tavsiye ederim. Örneğin 1. Gün göğüs+biceps, 2. Gün sırt+triceps, 3. Gün omuz+bacak, 4. Gün göğüs+biceps, 5. Gün sırt+triceps, 6. Gün omuz+bacak gibi. Ben karın kasını günlere dahil etmiyordum. Ne zaman istersem o gün sonunda çalışıyordum. Eğer günlere dahil edilecekse omuz+bacak gününe eklenebilir. Bu şekilde çalışma her gün tek bölgeye göre çok daha etkilidir.

Bahsettiğiniz sistem için program önerebilir misiniz? Haftada 3 gün spor yapma imkanım var fakat en verimli hangi hareketlere yoğunlaşsam fayda görürüm sizce? 30 yaş, 190 boy, 86 kg. 2-3 yıl önce aktif yapıyordum ama iş güç derken epeydir üstüne düşemiyorum.

Bahsettiğiniz sistem için program önerebilir misiniz? Haftada 3 gün spor yapma imkanım var fakat en verimli hangi hareketlere yoğunlaşsam fayda görürüm sizce? 30 yaş, 190 boy, 86 kg. 2-3 yıl önce aktif yapıyordum ama iş güç derken epeydir üstüne düşemiyorum.

Haftada 3 gün için full body öneririm. Her bölgeyi 2-3 hareket yapsanız yeterli olur. 2-3 hareket için programa da gerek yok. Salonda olan makineleri 1 tur geçseniz her bölgeyi 2-3 defa çalışmış olursunuz. Yine de örnek yazayım.

Makine göğüs press,
Makine fly veya cable cross over,
Makine pull down,
Makine kürek çekme (sırt için)
Makine omuz press
Dummbell kolları kaldırarak yanlara açma (omuz için)
Cable v bar arka kol aşağı basma,
Cable halat arka kol,
Dummbell biceps curl,
Dummbell hummer curl,
Makine seated leg curl,
Makine leg curl.

Her hareketi 4x12 olacak şekilde yapmanız yeterli olur. Eğer bir hareketi 12 tekrardan fazla yapabiliyorsan onun ağırlığını yükseltmen gerekir. Max 12 tekrar olmalı bir hareket. Tekrarlar arası Max 30 saniye, setler arası Max 1 dk olmalı. Asla bunu geçmemeli. Kasları ne kadar stresse sokarsanız o kadar çok gelişir.

17 181 74 genel olarak dumbell ile ön kol hareketlerini 10-15 kg arası çalışıyorum.

Benim buradaki önerim göğüs+arka kol, sırt+ön kol, bacak+omuz yapman (ya da push pull legs)
Program olaraksa büyük kas gruplarında 4 hareket küçük kas gruplarında ise 2-3 hareket yapman olacaktır tekrar sayınıda 10-12 tekrarda tutabilirsin compound egzersizlerde ise progressive overload yapmanı öneririm ağırlık artırımında sana fayda sağlayacaktır. Hareket tavsiyesi olaraksa bench press te tekrardan çok ağırlığa önem vermeni öneririm ben şahsen 5*5 progressive overload yapıyorum gayet de memnunum zaten bench press te elde edeceğin hipertrofiyi diğer hareketlerde hayli hayli elde edebilirsin ondan tekrar kasmaya gerekmediğini düşünüyorum, göğüs için diğer önerilerim incline dumbbell press, cable crossover, chest butterfly. Sırt için önerilerim barfiks çekebiliyorsan programına ekle çekemiyorsan australian pull up yapmanı öneririm kısa sürede farkı hissedebileceğini düşünüyorum. Sırt için diğer öneriler lat pull down, cable row seated, barbell row(doğru formu koruyamayacağını düşünüyorsan dumbell row yapabilirsin), kol için önerilirim küçük kaslar olduğu için büyük kas gruplarından sonra girmek daha iyi olabilir(ısınması için) hem de bu kaslarda egzersiz esnasında kuvvet kaybının önüne geçersin karar senin, diğer öneriler biceps için Z bar curl, barbell reverse curl(brachialis için güzel bir harekettir çoğu kişi bunu geçip bilek için olan kısmına odaklanır),dumbbell incline biceps curl, hammer curl, machine biceps curl, arka kol içinse rope triceps push down, triceps push down, v bar push down önerebilirim, bacak için leg extansion, leg, lying leg curl, leg press(endişelerin yoksa squat).
Omuz içinse shoulder press, reverse fly, lateral raise, dumbbell front raise önerebilirim. Son önerimse beslenmene ve uykuna dikkat et.

Set arası 1 dakika hareketler arası ise 2- 2.5 dakika idealdir.

Başka sorun olursa sorabilirsin.

Benim buradaki önerim göğüs+arka kol, sırt+ön kol, bacak+omuz yapman (ya da push pull legs)
Program olaraksa büyük kas gruplarında 4 hareket küçük kas gruplarında ise 2-3 hareket yapman olacaktır tekrar sayınıda 10-12 tekrarda tutabilirsin compound egzersizlerde ise progressive overload yapmanı öneririm ağırlık artırımında sana fayda sağlayacaktır. Hareket tavsiyesi olaraksa bench press te tekrardan çok ağırlığa önem vermeni öneririm ben şahsen 5*5 progressive overload yapıyorum gayet de memnunum zaten bench press te elde edeceğin hipertrofiyi diğer hareketlerde hayli hayli elde edebilirsin ondan tekrar kasmaya gerekmediğini düşünüyorum, göğüs için diğer önerilerim incline dumbbell press, cable crossover, chest butterfly. Sırt için önerilerim barfiks çekebiliyorsan programına ekle çekemiyorsan australian pull up yapmanı öneririm kısa sürede farkı hissedebileceğini düşünüyorum. Sırt için diğer öneriler lat pull down, cable row seated, barbell row(doğru formu koruyamayacağını düşünüyorsan dumbell row yapabilirsin), kol için önerilirim küçük kaslar olduğu için büyük kas gruplarından sonra girmek daha iyi olabilir(ısınması için) hem de bu kaslarda egzersiz esnasında kuvvet kaybının önüne geçersin karar senin, diğer öneriler biceps için Z bar curl, barbell reverse curl(brachialis için güzel bir harekettir çoğu kişi bunu geçip bilek için olan kısmına odaklanır),dumbbell incline biceps curl, hammer curl, machine biceps curl, arka kol içinse rope triceps push down, triceps push down, v bar push down önerebilirim, bacak için leg extansion, leg, lying leg curl, leg press(endişelerin yoksa squat).
Omuz içinse shoulder press, reverse fly, lateral raise, dumbbell front raise önerebilirim. Son önerimse beslenmene ve uykuna dikkat et.

Set arası 1 dakika hareketler arası ise 2- 2.5 dakika idealdir.

Başka sorun olursa sorabilirsin.

Peki kaç set kaç tekrar önerirsiniz bir de tricepw icin halat ile tam tersi yukarı çektiğim bir hareket vardı o bayağı hissettiriyordu onu eklesem olmaz mı?
Birde bu dediklerinizi haftada 2 defa tekrarlıyorum öyle değilmi 4 gün gideceğim cünkü

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı