Fitness ilk programı nasıl olmalı?

Yakında spora başlayacağım yaş 15 boy 172 kilo 106 amacım kaslı ve fit olmak ancak kilolu olduğum için ilk olarak ne yapmam gerekiyor?

Hocam öncelikle biraz kilomuz olduğumuz için önceliğimiz yağ yakımı olmalıdır tabii kasa çeviremiyeceğimiz anlamına gelmiyor. Öncelikle beslenlenme programı gibi bir şey yapmalısın yağ yakmanın en büyük etmeni çünkü beslenmedir. Spor programında kardiyo fazlalıklı olmasını öneriyorum ve ilklerde de ağırlık antrenmanı olarak full body gitmeni öneriyorum.

Yakında spora başlayacağım yaş 15 boy 172 kilo 106 amacım kaslı ve fit olmak ancak kilolu olduğum için ilk olarak ne yapmam gerekiyor?

Şimdi sarkmalar olmaması için @emir1938 hocamın dediği gibi fullbody yapman lazım ama en az 1,5 saat diye düşünüyorum diyet yapmalısın, karbonhidratı azaltmalısın pis kalori değil temiz kalori ile beslenmelisin ki yaptığın Fitness'e etki etsin bu sayedede kilo vermen hızlansın kardiyo olarak da önerim koşu bandında eğim olarak 6-10 arası bir eğim yapmalısınız bu da en az 30dk hız 5.5 daha sonrasında kardiyo bisikletinde en az günlük 40dk pedal çevirmelisiniz ama bisikletin arkası yaslanmalı olmayacak bu çok önemli nokta. Bunları kafanıza göre ayarlayabilirsiniz ama yürüyüş ve bisiklet kilo vermekte altın nokta olacak.

Hocam öncelikle biraz kilomuz olduğumuz için önceliğimiz yağ yakımı olmalıdır tabii kasa çeviremiyeceğimiz anlamına gelmiyor. Öncelikle beslenlenme programı gibi bir şey yapmalısın yağ yakmanın en büyük etmeni çünkü beslenmedir. Spor programında kardiyo fazlalıklı olmasını öneriyorum ve ilklerde de ağırlık antrenmanı olarak full body gitmeni öneriyorum.
Fullbodyde ilk nereden başlamalıyım işte onu soruyorum bilgim yok çünkü

Daha önce gitmiştim program vermedikleri için ilgilenmeyi bırakmıştım. Fakat eğer tecrübeniz varsa program yazabilir misiniz? Yoksa bir uygulama indirmiştim oradan da bakıp yapabilirim belki MACFit adı.

Kardeşim full body için chest press ile başla, sonra lat pulldown, kürek çekiş, leg extension, shoulder press ve kolları kabloyla çalıştır yeter. En sonda kardiyo yap, koşu bandında 5 dk ısındıktan sonra eğim %5 hız 5-6 km tempolu yürüyüş 30dk yeterli, bisikleti de 30 dk orta dirençte çevirebilirsin. Düzenli yaparsan hem kilo verirsin hem de sağlam temel atarsın. Tabii diyeti ihmal etmemen lazım. Leg press yapabilirsin ama yeni başladığın için seni yorar şu anlık önermem.

Kardeşim full body için chest press ile başla, sonra lat pulldown, kürek çekiş, leg extension, shoulder press ve kolları kabloyla çalıştır yeter. En sonda kardiyo yap, koşu bandında 5 dk ısındıktan sonra eğim %5 hız 5-6 km tempolu yürüyüş 30dk yeterli, bisikleti de 30 dk orta dirençte çevirebilirsin. Düzenli yaparsan hem kilo verirsin hem de sağlam temel atarsın. Tabii diyeti ihmal etmemen lazım. Leg press yapabilirsin ama yeni başladığın için seni yorar şu anlık önermem.
Verdiğin tavsiyeler için teşekkür ederim. Ancak bunu bi yerden sonra değiştirmem gerek değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı