Fitness programı haftada kaç gün yapılmalı?

facupe

Picopat
Daha fazla  
Fitness yapıyorum haftada 4 gün mü daha iyu 5 gün mü? Normalde programım;

Pazartesi: Göğüs, ön kol
Salı: Dinlenme
Çarşamba: Sırt, arka kol
Perşembe: Dinlenme
Cuma: Omuz, bacak
Cumartesi: Eksik bölge

Normalde program bu, haftada 4 gün. Haftada 5 mi yapsam daha iyi olur böyle iyi mi yoksa?

Yetersiz. Haftada 2 kere göğüs ve sırt çalışmalısın, bunun yanında omuzu da 2 gün çalışmalısın. Göğüs yaptığın güne üst ve yan omuz koyabilirsin (koydun mu bilmiyorum?). Sırt gününe arka omuz ve trapez koyabilirsin. Omuz gününde de tüm omzu çalışabilirsin. Ek olarak, kol günü de yapman gerekir eğer ki kollarım küçük diyor ve yetmediğini hissediyorsan. Ha bir de, göğüs ile arka kol, sırt ile ön kol daha verimli olacaktır çünkü bu bölgeleri çalışırken bu kaslar aktive edilir.

Bence 5 günlük bir program gayet idealdir. Yukarıda ki arkadaşın da bahsettiği gibi göğüs ve sırtı haftada 2 gün çalışman gerekiyor. Güray Aydın'ın hipertrofi programına bakabilirsin. PPL antrenman programları genellikle insanların en fazla verim aldığı program oluyor. Bence, Güray Aydın'ın programı olmasa bile doğru düzgün bir PPL programına geçmen daha iyi olacaktır. İyi günler dilerim.

Rica edersem bana haftada 5 gün olan bir program yazar mısınız? Program kurma da pek iyi değilimdir de.

Ben, Güray Aydın'ın Hipertrofi programını kullanıyorum. Kendinize program yazmak için bu spora yıllar vermeniz gerekiyor. Güray Aydın'ın programını alt tarafta görebilirsiniz.

Program yazamam fakat üstte arkadaş bir program atmış, şans verebilirsiniz.
Peki ya sizce ne yapmalıyım?

Pazartesi Göğüs, Ön kol
Çarşamba Sırt, Arka kol
Perşembe, Omuz, Ön Kol
Cumartesi (bugün) ?
Pazar gitmeli miyim bilmiyorum

Sizce bugün ne girebilirim ve yarın gitmeli miyim spora? Yoksa dinlenmeli miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…