Fitness programı önerisi

• Konuyu başlatan Wabi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 350

Wabi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, oncelikle umarim hepinizin sinavlari muhteşem gecmistir. Bu sinavlarinda bitmesiyle onceden gezdigim salona yazilmaya karar verdim. Oncelikle sanirim full body baslayacak misiz yemek duzeni nasıl olmali? Hangi hareketleri yapmaliyim? Bunun gibi yeni baslayan birine tavsiyeleriniz varsa cok memnun kalirim. İyi gunler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşını kilonu boyunu söylersen daha iyi önerilerde bulunabiliriz. Beslenmen ne istediğine göre değişir. Evde ne yemek pişiyorsa yiyebilirsin. Paketli gıdalardan, şekerden ve hamur işlerinden uzak dur. Proteinli gıdalar yemeye özen göster. Bol bol yeşillik de ye. Antrenman programını salondaki antrenör ayarlayabilir ki dediğin gibi büyük ihtimalle full body program yazacaktır. Yeni başlayan için en önemlisi hareketleri formunu doğru şekilde oturtmak. Youtube'dan mutlaka hareket formlarına bak ve çalış.

Yaşını kilonu boyunu söylersen daha iyi önerilerde bulunabiliriz. Beslenmen ne istediğine göre değişir. Evde ne yemek pişiyorsa yiyebilirsin. Paketli gıdalardan, şekerden ve hamur işlerinden uzak dur. Proteinli gıdalar yemeye özen göster. Bol bol yeşillik de ye. Antrenman programını salondaki antrenör ayarlayabilir ki dediğin gibi büyük ihtimalle full body program yazacaktır. Yeni başlayan için en önemlisi hareketleri formunu doğru şekilde oturtmak. YouTube'dan mutlaka hareket formlarına bak ve çalış.

Sağ olun hocam boyum 172 kilom ise 55'lerde falan geziyor bundan ince evde dumbell ile hafif hazirlik yapiyordum bolge bolge fakat biceps ve omuz disi gelisme olmuyordu. Yemek olarak genel ev yemekleri ve klasik tavuk pilavimi dusunuyorum. ChatGPT'den fullbody program alsam sıkıntı olur mu?

Sağ olun hocam boyum 172 kilom ise 55'lerde falan geziyor bundan ince evde dumbell ile hafif hazirlik yapiyordum bolge bolge fakat biceps ve omuz disi gelisme olmuyordu. Yemek olarak genel ev yemekleri ve klasik tavuk pilavimi dusunuyorum. ChatGPT'den fullbody program alsam sıkıntı olur mu?
Pek iyi programlar yazmıyor ama alırsan ya da başka birinden bir yerden de alırsan buraya paylaşabilirsin. Hataları, eksikleri düzeltiriz.

Neredeyse her idman programını denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki; idman programı senin hedefine göre ufak farklılıklar gösterir. Gelişme konusu aklına takılmasın hiç, salona gidip nefes bile alsan hipertrofi yani kas büyümesi açısından sana faydası olur, fakat amacın biraz da kuvvetlenmekse full body ve ppl (push, pull, legs) şahsen önermem. Ben en çok verimi bro split dediğimiz idman programından aldım ve ana yapılması gereken hareketleri öğrendikten sonra zevk alacağım şekilde alternatiflerine yönelerek idmanlarıma ekledim ve şuan ki kas kütlemden fazlasıyla memnunum. Amacını söylersen sana uyacak bir idman programı önerisinde bulunabilirim

Neredeyse her idman programını denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki; idman programı senin hedefine göre ufak farklılıklar gösterir. Gelişme konusu aklına takılmasın hiç, salona gidip nefes bile alsan hipertrofi yani kas büyümesi açısından sana faydası olur, fakat amacın biraz da kuvvetlenmekse full body ve PPL (push, pull, legs) şahsen önermem. Ben en çok verimi bro split dediğimiz idman programından aldım ve ana yapılması gereken hareketleri öğrendikten sonra zevk alacağım şekilde alternatiflerine yönelerek idmanlarıma ekledim ve şu anki kas kütlemden fazlasıyla memnunum. Amacını söylersen sana uyacak bir idman programı önerisinde bulunabilirim.

Hocam amacim sadece saglik ve testosteron artisi diyebilirim sahsen erkek gibi hissettigim bir zamanim olsun istiyorum esnekligimi cok kaybetmeyecegim bir vucut tipi hedefim ayni zamanda futbolla da ilgilendigim icin. Beni 65 kilo tarzi bir şey yapsa cidden yeter de artar şu an 55 civarinda yuzuyorum. Salonun hocasi ilk gun icin program yazip hareketlere bir ilk bakis yaptiricakmis size ve ustteki arkadasa danismak isterim programi aldiktan sonra.

Hocam amacim sadece saglik ve testosteron artisi diyebilirim sahsen erkek gibi hissettigim bir zamanim olsun istiyorum esnekligimi cok kaybetmeyecegim bir vucut tipi hedefim ayni zamanda futbolla da ilgilendigim icin. Beni 65 kilo tarzi bir şey yapsa cidden yeter de artar şu an 55 civarinda yuzuyorum. Salonun hocasi ilk gun icin program yazip hareketlere bir ilk bakis yaptiricakmis size ve ustteki arkadasa danismak isterim programi aldiktan sonra.
Kendimden yola çıkarak söylersem benim en çok erkek hissettiğim anlar kuvvet antrenmanına odaklandığım zamanlar oluyor. Bileşik egzersizlerin bol olduğu bir antrenman programı bence sana daha uygun olur, kontrollü büyür ve çok kuvvet kazanırsın. Fakat bileşik egzersizlere geçmen için ilk 1 ve ya 1.5 ay adaptasyon çalışıp kas beyin aktivasyonlarına odaklanmanı tavsiye ederim. Özetle deadlift, squat, overhead press, bench press vb. gibi hareketler dediğiniz hissiyatı fazlasıyla verirler size.

Kendimden yola çıkarak söylersem benim en çok erkek hissettiğim anlar kuvvet antrenmanına odaklandığım zamanlar oluyor. Birleşik egzersizlerin bol olduğu bir antrenman programı bence sana daha uygun olur, kontrollü büyür ve çok kuvvet kazanırsın. Fakat birleşik egzersizlere geçmen için ilk 1 veya 1.5 ay adaptasyon çalışıp kas beyin aktivasyonlarına odaklanmanı tavsiye ederim. Özetle deadlift, squat, overhead press, bench press vb. gibi hareketler dediğiniz hissiyatı fazlasıyla verirler size.

Uzerinden bayağı bir zaman gecti ama musait olursaniz bir şey sormak istiyorum bu konudan sonra bir salona yazildim hocanjn verdigi program guzel her yere vuruyor fakat 30dk kosu yazmiski ben zaten ruzgarda ucacak konumdayim belirli bir sebebi var mi?

Uzerinden bayağı bir zaman gecti ama musait olursaniz bir şey sormak istiyorum bu konudan sonra bir salona yazildim hocanjn verdigi program guzel her yere vuruyor fakat 30dk kosu yazmiski ben zaten ruzgarda ucacak konumdayim belirli bir sebebi var mi?
Kondisyon için de önemli kardiyo ama 30dk koşu fazla olmuş. Eğimle 5 hızda yürümek yeterli 20dk falan. Antrenmandan sonra o da. Öncesinde yürüme hiçbir zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı